Kansızlık desem değil çünkü 2-3 ay önce kan tahlili yaptırdım değerler gayet normaldi. Öncesinde zaten kansızdım gözüm kararınca şaşırmıyordum ahdsh. 😏 Bazen dışarıda falan durduk yere bazen de ayağa kalkınca oluyor neden ki acaba. :/ #Glowster
Bu bende de uzun yıllardır var. Her zaman olmuyor tabi ama genellikle yaşıyorum. Araştırmalarım sonucu kan basıncı yüksek insanlarda aniden kalktıkları zaman kan basıncının birden kafaya gitmesi ile oluyormuş. Tanıdık doktarların ortak fikirleri bu yönde.
Kardiyoloji uzamanına görünmende fayda var EKG ve EKO testi ve efor testi yaptır. Bunlar yeterli olmassa beyin tomografisi çektir. Önemli bir belirtidir. Ciddiye al.
göz kararması hemen hemen herkezin başına gelen bir olay. çoğunlukla tansiyona bağlıda olsada, yorgunluk ve ani hareketler yapınca, heyecanlanıncada olabilir. ancak sık sık oluyorsa yinede bir doktora çıkmanı tavsiye ederim
Açlik, stres, sıcak ortamda bulunmak, tansiyonun düşmesi, basinin agrimasinda olusur. Eger sıklıkla oluyorsa İç hastaliklari uzmanina basvurmani öneririm. O da seni muayene eder geregini görürse Noröloji uzmanina sevk eder. Gecmis olsun.
Baş dönenmesi hissetiysen olduysa eğer, nörolojik bir sorun olabilir vertigo dediğimiz problem hep böyle başlar, kontrol ettir derim. Daha sınra zararlı çıkmayalım sonra.
Bir anda hızla kalkmayın. Kan akışını ani olarak bacaklara veriyoruz ve yukarıda ani kan azalması sonucu baş dönmesi, göz kararması gibi sonuçlar oluyor
En İyi Cevaplar