Öncelikle belirteyim diş hekimiyim (öğrenci değilim bizzat çalışan hekimim) bu tarz bir vakada durum zirkonyum kaplama ile düzelmez düzelir diyen hekimde ticari düşünüyordur velevki düzelse bile 6 diş kaplanir uyum olsun diye o da tanesi 700den zaten 4200 yapar ayrica nerede yaşıyorsunda tele 7000 diyorlar benim klinigimde uzman ortodonti doktoru bu gibi vakayi 5000e yapar
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
7 farklı doktora gittim 6000 den aşağı söylemiyorlar. Telden başka çözümü yok mu yani? Dört dörtlük olmasına gerek yok sadece o açıklık kapansın istiyorum
O dediğin eski bir yöntem ve sağlam disini çektirip ardından sağlam dislerini kestirip kaplama yaptırman cok ama cok abes olur bunun en sağlıklı ve estetik yolu tel tedavisidir
Tel de bizimkiler yaptırmıyor pahalı o kadar para veremeyiz bir şey yok vs diyorlar ayrıca gittiğim doktorlar 2 üstten 2 alttan diş çekmemiz lazım diyor o daha mı mantıklı sağlam dışı kestirip kaplama abes falan diyosun da 4 sağlam dişin tamamen çekilmesi mi mantıklı olan üstelik rahatsız olduğum sadece 2 diş için
Bak sana tüm samimiyetimle diyeyim tel bu gibi vakalarda bir numarali çözüm Şu an sen benim en yakinim olsan bana bu soruyu sorsan direk ve kesin suratle tel derim
aynı dert bende de vardı malesef tel takmadan düzelmesi imkansız zirkonyum diş düzelmez sadece kaplama metal değil de zirkonyum denen kemeiksi madden yapılıyor hepsi o
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen ne yaptın peki duruyor mu? Dört dörtlük olmasına gerek yok sadece o açıklık kapansın istiyorum ya :(
En mantıklısı diş teli. 4 diş çekilecek demişsin. O dişlere yer açılması için çekmeleri şart. Bende kullanıyorum 5. Ayıma gireceğim artık bir parçam gibiler 😂 Biz 5.000 tl ödedik 7 biraz fazla ama diş çekimi olduğu içindir.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama 2 dişin küçültülüp kaplama yapılması mi daha mantıklı sence yoksa sağlam 4 dişin çekilmesi mi
Ben tel taktirdim 2yil boyuncA.. Telde 20lik cekilmez 20lik cekerse bile dislerde bosluk olusmaz hareket ettiremez.. O yuzden kopek dislerini genelde cekerler.. Zirkonyum falan unut bunlari bende cok arastrdim ama tel mecbur taktirdim... Simdi 10numara dišlere sahibim
Ben Şu an tel takmaktayim. 20likleri cektiler. Harekette ediyor geriye dogru disler. Kopek disleri cekilirse cenede kayma bile olabilir. Ayrica gereksiz dis varken koparmaya yarayan kopek dislerini nie cekmis senin doktor bilmem.
Benim disler ic iceydi yasimda 28di yani dislerin hareketi yavas oldugundan dolayi kopek disleri cekildi.. Ayrica 20lik dislerin insana faydasindan cok zarari olur bu dogrdur bende daha sonra cektirdim...20lik dise tel bile baglamazlar senin doktor bence fiyasko :)
Hosgeldimmi kardes bence sen uygun bir doktor bulmaya bak. Zaten en iyi ihtimal 1-2 yil surer taksit taksir odersin. Davsan dislerin birisi onde alt tarafi goremiyorum ama orda da vardir bisiler.
Tel için 7 farklı doktorla görüştüm 2 alttan 2 üstten diş çekilmeli dedi ve fiyatta baya fazla idi vazgeçtik bu yüzden ailem pahalı dedi ben 4 dişe yazık dedim sağlam dişleri çekeceklermis bu 2 dişi oturtmak için en azından zirkonyum yatırırım
En İyi Cevaplar