Ağız yaraları, tıp dünyasınca nedeni henüz tam olarak bilinmeyen doku bozukluklarıdır. Ortası beyaz, sarı ya da gri renkteki bu yaralar, uçuk ile aynı şey değildir. Oldukça can yakıcı olan yaralar mutlaka ağız içinde oluşur ve dudaklarda, yanaklarda, dilde, diş eti veya damakta ortaya çıkar. Siz daha önce ağız içi yarası yüzünden ağrı çektiniz mi?
- Eczaneden aldığım ilacı kullandım birçok kez, çok fazla ağrı oluyor.
Ağız içi yaraları nasıl geçer? Daha önce ağız içi yarası yüzünden ağrı çektiniz mi?
O agri kötü olur ve kolay kolay hic bir ilac fayda etmez kendiliginden gecmesini beklemen gerekir ama varsa ihlamur demle ve suyla gargara yap hafif uyusturur agzini belki daha az aciyi hissedersin bide tuzlu suyla gargara yap oda iltihabi alsin onun disinda beklemkten baska care yok
Sanırım ağızda oluşan yaraların halk arasında adı pamuçuk Elinizi güzelce yıkayıp karbonatı parmağınızla ıslatıp ağızınızda oluşan yaraları komple ovalayın. Kanlı su çıktığında tükürün bunu ara ara 3 4 defa tekrarlayın.
Dudak içindeyse o zaman kenakort a orabase kullanın. Aft şeklindeyse o zaman piyraleks solüsyon. Ama sürekli olarak tekrar ediyorsa vitamin eksikliğinden kaynaklıdır. Büyük ihtimalle b vitamini eksik. Bunun için aç karnına bir tahlil. Verin
Sürekli oluyor bende. Bunu yazarken fark ettim ki 2 aydır olmuyor nerdeyse :) neyse ben oje gibi bir ilaç var yaraya sürüyorsun onu kullanıyorum iyi geliyor
Demir eksikliğinden kaynaklanıyor genelde..1 bardak suya 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz at karıştır. ağzını çalkala o suyla. sabah akşam düzenli yapılırsa iyileşiyor
En İyi Cevaplar