Şekerim olduğundan yüksek çıktı aç karnına kan aldırmıştım sizce geçer mi
Çok korkuyorum? Ne yapmam lazım
Çok korkuyorum? Ne yapmam lazım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Doğrusu senin öyle dediğin yerde ben tahtalı köydeyim.3 yıl önce 200 falandi doktor ciddiye almadı. bu sefer kendim ölçüm aleti falan aldım inan 400 450 . şoktayim. ne hikmetse rahatsizligim Yok. yinede acilen kan tahlili yaptırıp hemen tedaviye basliyacam
Oha ya Allah yardımcın olsun bende pazartesi günü kan verdim bayıldım
120 benim ben ciddiye alcam doktor da dedi önemli değil falan ama. ben en erken ne zamana ise o zamana doktora gitcem
şker in çıktımı korkulacak bir şey tehşis kondumu yani tip 1 ya da tip 2 diye
Of ya :(
Of demem korktuğum için araştırdım bu hastalık dediğin gibi ömrü uzun o yüzden korkuyorum kan verdiğim gün bayıldım kaç gündür böyleyim sana Of dememde birşey yok
Geçmezse diye
Ailende genetik mi şeker hastalığı?
Birde kilolumusun
Cevap
10Cevap
Ailende şeker hastası olan varsa bence erkenden diyet sağlıklı yaşam egzersiz ve bol su içmeye başlaman lazım😌😌
O zaman geçer mi dediklerini yapsam dikkatli bir
Şekilde diyetisyen falan
eğer genetik yatkınlığın varsa diğer insanlara göre daha dikkatli olmalısın sağlıklı beslenirsen ve sağlıklı yaşarsan tabi ki de daha rahat yaşarsın👍🏼😇
Sağol 😊😊
@Zeynepellaaa şeker hastalığı kalıcı bir hastalıktır. Öyle yok amelıyat olayım, ilaç alayım iyileşirim durumu yok.
hahh bir tahlil sonuçları kalmıştı sormadığımız oda oldu acı ye
Cevaplamak zorunda değilsin? Sadece soruyorum ister yorum yap ister yapma
Sorucam zaten 👏🏻👏🏻 en azından benim gibi şeker hastası olan biri vardır belki bir tavsiyede bulunur diye sordum
Sağol zaten sonra ölçüm 92 çıktı bu sefer
120 çok yüksek bir rakam değil kan vermeden kaç saat önce aç idin 8 mi?
9 da kan verdim 7:30 da uyandım dı
Of ya çok korkuyorum bişey olursa falan insülün ilacı kilo aldırıyo falan
En son ne zaman birsey yemistin diyorum
En son akşam yedim daha da o gün bişey yemedim kan vereceğim gün aç karnına aldılar bayıldım hatta
İnsülin ilacı vücudun kullanamadığı karbonhidratlari sindirmene yardimci olur yani kilo aldırma durumu olmaz kullanmaz isen olur
Napcam bilmiyorum ya geçer mi 120 çok ta değil 100 falan olsa iyi ama kaç gündür mahvoldum
120 çok değil ya niye abartıyorsun doktor ne dedi
Takıntılıyım işte doktor çok yüksek değil ama dahiliye bölümüne randevu al sesi
Dediğini yap birsey olmaz çok yüksek değil ufak bir beslenme ile duzeltilir tabi genetik değil ise
Annemde var genetik se geçmez mi
O zaman geçme ihtimali var
bende çok şekerli şeyleri severim... ölmediğim sürece sıkıntı yok yani...
Çokta fazla değil. Biraz yediklerine dikkat et
Annen de babanda şeker hastalığı var mı
Annem de var
Geçmez mi
Ölçtüm 90 çıktı
Kendime dikkat edersem sorun olmaz yani yediklerime falan
Teşekkür ederim tavsiyen için
80-120 arası normal şekerdir zaten.
Aç şeker oranı 120 NORMAL DEGİLDİR. 80-101 arası normaldir. Vücut insülin direncine baktırmak gerekir. Şeker yüklemesi yapılır. Aile de genetik şeker var ise GİZLİ SEKER oranına tekabül eder (105-131 oranı) gizli şeker yeterli dikkat edilmediği taktirde şeker hastalığına dönüşür (tip 1-tip 2). İlk önce ilaç kullanılır şeker direnci düşer ise , insülin direnci adına insuline başlatılır.
İnsülin hormonu ve tokluk şekerine baktır
Onlar ne oluyo?
Şeker durumunu belirlelemek için yapılan testler
Hm 😊 teşekkür ederim
Sarella Nutella tadelle yeme kızım
Sınırdasın
Ne yapmam lazım ya
Aç şeker oranı 120 NORMAL DEGİLDİR. Kan verilmeden 8 saat hiç bir şey yemeğinizden eminseniz değer risklidir. 80-101 arası normaldir. Vücut insülin direncine baktırmak gerekir. Şeker yüklemesi yapılır. Aile de genetik şeker var ise GİZLİ SEKER oranına tekabül eder (105-131 oranı) gizli şeker yeterli dikkat edilmediği taktirde şeker hastalığına dönüşür (tip 1-tip 2). İlk önce ilaç kullanılır şeker direnci düşer ise , insülin direnci adına insuline başlatılır.
Oo çok kötü
Sağol ya
Geçer.
yapma şekerim yaaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar