sizde sakın yemeyin denemeyin de bence domuz eti görüldüğü üzere çeşitli şekilde hastalıklara neden olmaktadır domuz eti yiyen insanların neden iri olduğuda burdan anlaşılmaktadır domuz eşini kıskanmayan tek hayvandır ve bunu yiyenlere bu özeliğin geçtiği tespit edimiştir özellikle almanyada bu olay yaygındırDinimizin yasakladığı hususlardan birisi de, domuz etidir. Bu yasaklamanın, pek çok hikmeti vardır. Biz, burada sadece birkaçına işaret etmeye çalışacağız. – Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur. Kandaki bu fazla miktardaki yağ atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infaktüsüne sebep olur. Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti devamlı yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen sümüksü bağ dokusu alır. Domuzda, büyüme hormonu da çok fazladır. Bu kadar süratli gelişme, büyüme hormonunun fazlalığı sebebiyledir. Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur. – Domuz eti ile insana bulaşan tehlikeli hastalıklardan birisi de, trişin hastalığıdır. Domuzlar bu hastalığı, trişinli fare yemek veya trişinli domuz eti ile beslenmekle alırlar. Fakat trişin, domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz. Trişin hastalığı, bilhassa Avrupa ülkelerinde yaygındır. – Domuz, dişisini kıskanmayan bir hayvandır. Domuz eti ile beslenen insanlarda, kıskançlık hissinin zayıfladığı veya dumura uğradığı gözlenmiştir.
şu var bu var diye deniliyor, dünyada domuz eti yiyen bir çok ülke var.. Dinsel olarak bizimki. O da sümerlerden gelme. Dünyadaki bie çok Sümer kaynaklıdır. Domuz eti yasağı da oradan gelir. Bazı inançlar tavşan eti yemez bazıları pullu balık, tırnaklı hayvan vs vs.. bence hepsi de saçma. Vucuda yararlı ise yenir. Dini gerekçeler bana çok manasız geliyor. Bir de buna saçma sapan güya bilimsel kılıflar buluyor..
bunları alman profesörde açıklamış yapılan test ve deneylerde bu ortaya çıkmış kesinlikle eklem ağrıları aşırı büyüme gibi sebebler var ayrıca kıskançlığı yok ettiğide ispatlanmış avrupada domuz eti yiyen kısımda eş değiştirme inanılmz derecede fazla olduğu tespit edilmiş
ya he he.. nerde okuyorsunuz bunları arkadaş? Öyle bir bilimsel çalışma yapışmasına bile gerek duyan yok. Kendinizi avutuyorsunuz. Bu ülkede domuz eti yemeden kıskanç olmayan var. bir tek bu mu gerekçe..
git almanyaya bak adamın yorumunuda yazacam konuya sığmadı Alman hekimi Prof. Reckeweg, “Domuz Eti ve İnsan Sağlığı” adlı eserinde bir hatırasını şöyle anlatır: “Tedavi maksadıyla, bir çiftçi ailesinin biraz sapa yörede bulunan çiftliğine gitmiştim. Babada, müzmin antroz (dejeneratif eklem hastalığı) ve kalça eklemi iltihabı vardı. Ayrıca, karaciğerinden de rahatsız idi. Annenin, bacaklarında varis ve eziyet verici kaşıntısı olan ekzama vardı. Ailenin kızları ise, kalp yetmezliği ve romatizmadan şikayetçi idi. En sağlıklıları görünmesine rağmen oğulları da, anjin sonrası kalp yetmezliğinden ve kan çıbanından müşteki idi. Evin öbür kızı ise, müzmin bronşitten muzdarip idi. Oğullarından bir diğeri de, domuz kıllanması ve müzmin plörite yakalanmış olup, devamlı tekrar eden fistül ifrazatından şikayet etmekte idi.
nasihati dinleyenler, domuz eti yemekten vazgeçerek hastalıklarının çoğundan kurtuldular.
bak güzel abim, insan zaten otçul beslenmeye adapte bir varlık. Aynı araştırma koyun ve sığır için yapılsa benzer sonuçlar çıkar. Et normalde de bu tip etkiler yaratır ama başta b12 vitamini olmak üzere bir çok etkisi olduğundan tüketilir. Bu kadar zararlı madem, niye tüketiyorlar hâlâ?
insanlar alışkanlıklarından vazgeçemez kolay kolay çünkü ayrıca sana saçma gelebilir ben bu hayvanı pis buluyorum hem yamyam hemde ne bulursa yiyor fareden kendi cinsine kadar etinin çok yağlı olduğu ve bağ dokusu olyıda doğru isteyen yer istemeyen yemez ben yemeyeceklerdenim
Ben de yemedim, yiyeceğimi de sanmıyorum ama alışkanlık diye geçiştirmek olayı hafife almaktır. Toplumların demografik yapısı, sayısı yeme içme alışkanlığında da etki eder. Bir Çin'li arkadaştan duymuştum, onların dininde sırtı göğe bakan her hayvanın eti yenirmiş. Kalabalık nufus, yasaklayamazsın. Dini inançları da böyle şekillenmiş. Müslümanlık da Sümerlerden esinlendiği için böyle bir yasak gelmiş. Yoksa kesin bir bilgi kaynağı yok zararlı olduğuna dair. Hepsi uydurma haber. Tıpkı Hz. Musa'nın Nil Nehri'nde su altında bıraktığı firavun mumyası gibi. İşine geleni bulup çıkarıyor ya da yoksa da uyduruyor bizimkiler...
domuzlasmayın mesajı vardır çünkü domuz pistir aç kalsa yavrusunu yer insanı bile yer eşsizdir çamurda bataklıkta yaşar pistir ayrıca tabi dünyadaki en kısa süren sindirim sistemine sahip oldugu icin etide hastalıklıdır.. ama müslümanlara sadece eti haram yağını tedavi amaclı kullanabilirsin çoğu yanık ilacında domuz yagı vardır
ne alakası var neden bulaştırmasın ki herşey belli kuralllarda belli ona göre ödül ya da ceza sistemide belli ayrıca tanrı denilen şey hiç bişey yaratamaz hatta eşi olan tanrıçayla el ele verse de birlikte denese yinede beceremez bişey yaratmayı sadece Allah yaratır
haram değil kesinlikle mantıksız. yapılan kötü şeylerin hatam ya da günah olması mantıklı bir yönü olması lazım. mesela çalmak kötü bir şey olduğu için günah et neden günah olsun?
at ve eşek sadece otla beslenir yiyecek bulunamazsa atın sa kısmı yene bilir domuz için ise sadece şu vardır yiyecek hiç birşey yok ve sadece domuz varsa domuzdan doyuncaya kadar bir miktar yenebilir ölmeyecek kdar yani
En İyi Cevaplar