(Güncelleme için üzgünüm :D
Yazı ve sayıları tersten algılıyorum??
(Güncelleme için üzgünüm :D
hımm inglizce hocam demişti yıllar önce kadın yabancıydı.. bazı şeyler beyne kodlamada hatalar yapar öylede takılıp kalır bende yıllarca fish fhis fihs olarak ingilizce bir balık yazamadım kafam karıştı.. aslında sorun sende geğil yabancı bir dilde ve telafuzu ile yazımı arasındaki farkta.. japoncadada aynısını yaşıyor insan romanji yazarken bazı hecelerin harf sıraları karışıyor.. sıkıntı eğer shinigami yerine şinigami yazsaydık yaşanmıyacaktı.. wakarimasu ka
hai wakarimashita, domo arigato gozaimasu ^^
Yinede sadece Japoncada değil aynı şey sayılarda da oluyor ben bir doktora görüneyim, cevabınız için teşekkürler
Hahah yok olur öyle arada... Ben kısaca durumumu anlatayım, aklımdan işlem yapmakta rezaletim sayılar hep birbirine giriyor (kim kime giriyor belli değil), ilk okul birinci sınıfta sınıf tekrarı yaptım okumayı öğrenemediğim için, hafızam oldukça güçlü, mantık oluşturmak ve bağlantı kurmak konusunda da çevremdeki insanlara göre oldukça iyiyim ama dil bilgisi ve matematik gibi konular beni çok yoruyor öğrenme konusunda, yalnız bir öğrendim mi de hiç unutmuyorum. Disleksim varsada çok yüksek düzey
yüksek düzey değil... ayrıca Japonca, Rusça, İspanyolca ve İtalyanca çalışıyorum dil öğrenmeyi severim, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, bu arada disleksi konusunda bir psikoloğa görünmekte fayda varmıdır?
sorun yok zaten bir kusur hastalık gözüyle bakma bu sadece farklılık.. dersler ya da bazı şeyler sıkıcı gelir aslında kolay birşeyi zorlaştırıp anlattıklarını anlayınca sıkılırsın birde onların dayattığı gibi ögrenmeye çalışınca sıkıntı var..kendi başına ögrenme yolunu seçen disleksi normal adamdan biledaha iyi kavrıyor.. istersen görün ama artık bu saatten sonra bir işe yapramaz. bu durumdaki birine yapacakları birlşey yokki.. sadece daha nasıl başarısız olursun ona yönlendirirler..
Psikolojiyle alakası yok hocam, algılamada farklılık ve zorluk hastalıktır. İsmi de disleksidir. Tam tedavisi var mı bilmiyorum ama üstesinden gelinebilecek bir sorun. Hatta hint filmi var disleksiyle alakalı Aamir Khan'ın ''Taare Zameen Par'' diye. İzlemeni tavsiye ederim.
Disleksi söylediğin hastalığın ismi, psikolojik bir hastalık değil öğrenme bozukluğudur
Yinede psikologlar ilgileniyormuş bu konuyla, randevu alıcam en yakın zamanda
Aklıma aamir khanın filmi geldi böyle bir çocuk vardı..
Herkeste izlemiş onu be! Bi bakayım merak ettim şimdi bende ^^
Cevap
2Cevap
bunun adı Disleksi. daha önce de bunu yaşamış olman gerekir. okul yıllarında sorun açmış olmalı sana. bu zaman kadar nasıl geldin. şimdimi anladın bunu ?
Şuanda internetten araştırıyorum, ilk okul 1 i 2 defa okudum okuma yazmayı öğrenemediğim için sanırım dikkatsizlikten fark edilmedi, aslında okadar fazla değil Japonca öğrenmeye başladığım zaman bir sorun olduğunu fark ettim. Ah ayrıca cevap için teşekkürler
tesadüfen bu konuyu bir yakınım dolayısı ile iyi biliyorum.. çok kafana takma. disleksinin bazı avantajları da var. Einstein disleksiymiş.. tom cruse disleksi.. ve birçok üstün zekalı insan disleksi.. bazı konularda aşırı başarılı isen bu tam da o... ileride avantaj olarak karşına çıkacak emin ol.. yinede konuyu net'ten araştır.. sevgiler...
doo itashimshite
yanlış satıra yazıp rica ettim.. en azından sen satırları karıştırmıyosun :) disleksi magduruyum 3. sınıfa kadar adam akıllı ne yazabildim ne okuyabildim.. ama sadece şekilsel ifadeler sıkıcı birde başlkalarının bir konuda kabul gördüğü şey senin için saçma geliyorsa bunun sonucu..panik yok 3 fakulte okudum.. iyi ing var japoncada çalışıyorum..1253 sayısını okuyup birine söylerken 1235 olarak söylüyorum o yüzden sadece temkinliyim..ama buna nazaran çok agır mat soruları çözebiliyorum..
mıyayok anıma yav!
O şekilde ters değil nasıl desem heceler cümle içinde yer değiştiriyor :D
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar