of bu ne biçim bişeymiş nasıl bir ağrı ölsem daha iyi dedirtiyor
Daha önce taş düşüren oldu mu ? Kolay yöntem bilen falan var mı ?
Daha önce taş düşüren oldu mu ? Kolay yöntem bilen falan var mı ?
Ben yaklaşık 3 4 seneden beri düşürüyorum taş.ağrısını çok iyi bilirim hiçbir ağrıya benzemez.Üroloji'ye gitmen gerekiyor.Ona göre sana hap yazar.Ağrısı falan kesiliyor.O verdiği hap taşları parçalayıp kuma dönüştürüyo ve yok olmasını sağlıyo.Ben hala düşürüyorum ama benim bünyem yapıyormuş bu taşları.Ispanak marul gibi sebzeler yapıyormuş bu taşları.bol bol meyve yiyip su tüketmen gerekiyor.
Şaka gibi ama arkadaşımın doktoru ona bol bol bira içmesini önermiş.
bende 8 tane 5 - 7 ve 10 mm boylarında böbrek taşlarım vardı..kayseride yetişen gilaburu meyvesi var onun suyunu aldım 5 litre 1 ay boyunca içtim sabah öğle akşam aç karnına 1 er çay bardağı tekrar doktora gittiğimde filmim çekildi ve böbreklerimin tertemiz olduğunu söyledi..yani gilaburu suyu bütün taşları eritmişti..5 litresi 30 lira bu arada 30 liraya ameliyattan kurtuldum :)
çok geçmiş olsun umarım bir daha olmaz bendede 10 mm taş var bende gilaburu suyu içmeye başladım aktarda 1 litrelik karton kutuda satılandan. gerçekten o kadar faydası oldumu?
valla bende tahmin etmiyodum ama gerçekten işe yarıyo ama fazla içme sabah öğle akşam yarım çay bardağı kafi gelir aç karnına ;) geçmiş olsun
Taşın büyüklüğüne bağlı kücükse idarar yoluna düşer ve dışarı atılabilir ama düşürmek için bira ve başka bitkisel yollu vardı aklımda değil yanlış bilgi vermek istmem amcam da eniştemde 3 tane vardı ikiside 2 tanei normal düştü ama 3. lazerle amaliyatla kırdılar kasıktan mı idrar yolundan giriorlar olunda
Cevap
13Cevap
ağrıyı hafifletmek istiyorsanız kendinizi ağrı geldiğinde sıkmayı bırakın
yapabilirseniz tabii
ağrıyan tarafa kaynar su döktüğünüz havluyu sıkarak dayanabildiğiniz kadar tampon yapın
sıcak böbrek kanallarını genişleterek taşın geçiş olanağı sağlar
ayaklarınızı sıcak tutun sıcak su dolu bir kaba oturun
bol su için çokça hareket edin özellikle ağrıdan sonra
taş olan böbrekte ağrı olması olmamasından iyidir
ağrı kesicilere güvenmeyin
böbrek ağrısı doğum sancısıyla aynı derler taş düşürmenin kolay yolu yok üroloji doktoru ağrı için genelde dikloren veya volteren iğne yazarlar bu iğneler bir nebze rahatlatır seni
Şekersiz gilaburu suyu al günde 3 defa yemekten yarım saat önce 1 su bardağı iç aktarda bulabilirsin. Yanında da avokado yaprağı çayı içebilirsin
gilaburu suyu taşı eritiyomuş diyolar doğrumu
Evet
bol su içmenin yanıda rowatinex(50 lira devlet ödemiyor) alırsan epey yardımcı olur sana onun dışında bol ılık su içip yürü zıpla hopla geçmiş olsun
babam dusurmuştu zamanında,epey cekmıştı,boşa acı cekmeyın,gıdın lazerle kırdırın,kolay artık eskıye nazaran bu işler...
bir kere düsürdüm inanilmaz bir aci hastanede geçirdim geceyi ama bir sey yapamadilar kendiliginden düstü yani idrar yolundan bol su ve ara sira bira içmek gerekiyormus doktor tavsiyesi
Başıma gelmedi ama bildiğim kadarıyla bol sıvı tüketmen gerekli en kolay bu şekilde düşürürsün. Geçmiş olsun.
bol bol su ıc ve bol bol zıpla pıs bır agrısı var onun bılırım demekkı az su ıcıyordun onceden
geçmıs olsun bol su ıc idara yolu ıle atacaksın cunkı bitki ilaclarıda kullan ıyı gelıyor ok
Acını hissettim bir an içimde. Üzdün beni qız :( İyi bak kendine <3
Doğum sancısı gibi derler .Sıcak su koy ya da küvete gir bol bol su iç
Babam'da Taş Vardı Düşürdü idrar yoluyla ağrıdan duramıyordu bile. geçmiş olsun çok zor durum.
bol bol su iç
Ben tek taş düşürdüm.) Ama halen bulamadım.Heeeyyt be aştım kendimi :P
Bol su icmeni tavsiye ediyorum.. sana gecmis olsun
Var kanki çok zor ya.Allah yardımcın olsun ne diim
Bira düşürür derler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar