Nasil olucal dr lokal dedi canı cok yanar dedi genel anestezi den korkuyor drenaj yani apseyi aldıran var mi?. S
Bilgisi olmayan sacmalayan yazmasin cok ciddi ablam kivraniyor
Bilgisi olmayan sacmalayan yazmasin cok ciddi ablam kivraniyor
Genel anesteziye gerek yok ...
Local olarak , sprey gibi birsey sıkarak o bolgeyi hem uyusturacak hem duyarsızlastıracak operator . Bökge batikon ya da benzeri antibakteriyel ile sterilize edilecek . Daha sonra asla hissedemeyecegi bir bisturi ucu ile ,siskinliğin en tepe yerine ufak bir darbe ile gecit acılacak ve apse yanlardan bastırılarak tamamen bosaltılacak.. Bir pens ucu ile kıl yakalanarak kökü ile beraber alınacak . Daha sonra bolge batikon ile tekrar temizlenerek steril bir gazlı bez ile kapatılarak bantlanacak. Butun bunlar bilemedin 15 dakika surer ya da surmez ve spreyin genisligine gore ablan operatorun el hareketlerini bile hisedemeyecektir.
Eve geldiginde yuzustu yatarak dinlenmesi gerek , senin de pansuman yapmayı ogrenmen ya da suresinde pansuman icin bir eczanede veya aynı hastanede yardım alması gerekecek.
Gecmis olsun
Sagolun ama once abse bosalacakmis sonra ameliyat dedide o abse bosalmasi sirasinda ne oluor ameliyat 3 hafta sonra once abse alinmasi
Apse yukarıdaki gibi bosaltılır , ameliyat da aynı anda soylediğim pens yardımı ile yapılan. Abse cevresi cok buyuk ve deriyi fazlasıyla hasarladı ise , tek fark acılan yer daha buyuk olur ve dikis gerekir . Bunun pansuman suresinde ablan calısamaz cunki oturmaması gerek , dikisler gerilir.
Olmmazmis oyle maalesef once tedavi olmasi lazimmis apsenin :((
Siz oldunuzmu
Sağol un peki cok zor surecmi bir bayan hemde kilsiz biri cok korkuyo ablam yazamio acisi var simdi:((
local anestezi can yakmaz ki ... bölgesel uyuşturma yapılır... zaten kıl dönmesi ameliyati 5 dakika sürüyor ..
Yok abse bosalacak
cerrahi işlemle boşalması gerekiyo .. kıl dönmesi tekrar durumunda oluyor. kendiliğinden boşalma durumuna ne dedi doktor ..
Bosaltalim dedi genel anestesi ama bir iki dak icin ablam anestezi istemio sikintilari var lokaldede cokagtir dedi ssizce ne olur
local anestezi nin ağrı vereceğini sanmıyorum.. yani local aestezi ile ameleiyatlar yapılabiliyo apse boşalması bir durum teşkil etmez.. benm akrabam yaş 19 10 dakika boyunca local anestezi ile tırnak batıklarını ve iltihapaklrını ameliyat ettirdi. bir sıkıntı yaşamadı .
apse drenajında local tercih edilmesi uygundur bana kalırsa . kısa süreli işlem.. adamlar kıl dönmesini local ile halldiyoralr...
Evet olurda cok dayanlmaz a ci olur dedi dr iyide kesip bicerken olmuo drenaj yaparkenmi oluo
yani bende onu demek istiyorum. kıl dönmesi ameliyatları.. hemeroid ameliyatları prostat ameliyatları artık local e kaydı.. yani ameliyatı yaparken acımıyor da drenaj da mı acıyacak ? oraya takıldım ben .. ameliyatı genel anestezi ile mi oldu ..
Yok olmadi ameliyat ama daha once baska ameliyat olmustu
local anestezi sorun yaratmaz diye biliyorum ben .. ama genede ablanın kararı :)
Cevap
5Cevap
Öğrenmek istediğin nedir?
Lokal anestezi yapılır genelde bu tür ameliyatlarda.
Ablam bankada mudur gep otuyoru günlerdir ise gidemiyor simdi o abse var once absenin alinmasi lazim 3 hafta sonra ameliyat gerek once abse bosalacak
Evet?
Siz oldunuz mu abse boşalmasıni
Hayır.
Ee niye ugrastiruosnuz o zaman
Aklınızdan zorunuz mu var hanımefendi? Hiç doğum da yapmadım ama sezeryanın nasıl yapıldığını iyi bilirim. Ne öğrenmek istiyorsunuz diye deminden beri soruyorum, bir kere daha sorayım, siz ne öğrenmek istiyorsunuz?
Ya o drenaj a hakkinda bilgi ihtiscm var
Hanımefendi, Pilonidal sinüs, yani sizin kıl dönmesi dediğiniz şey, aslında içeriye doğru büyümüş ve iltihaplanmış kisttir. Drenaj iltihabın boşaltılma işlemidir. Bir süre sonra aynı bölge tekrar iltihaplanabilir. Bu nedenle kesin çözüm sinüsün ya da kistin alınmasıdır. Drenaj geçici bir tedavidir yani ve tekrar eder çok büyük ihtimalle. Lokal anesteziyle de hiç birşey hissetmez drenaj esnasında. Daha doğrusu "ACI" hissetmez.
Evet once drenaj yapilicak sonra ameliyat iste o drenaj ne kadar surer acirmk ameliyat olacak zaten
Cerraha ve ablanın durumuna göre değişir. Ortalama 10 dakika sürer.
Cok acirmi ise gidermi mudur kendinisi ise donmesi gerek:(
Yine durumuna göre değişir. Ertesi gün bile gidebilir. Antibiyotik ve gerekirse ağrı kesici kullanacak.
1-3 günü ortalama süre olarak alabilirsin.
Tsekkur ederm
Geçmiş olsun.
geçmiş olsun biraz acılı oluyor ama dayanılmayacak gibi değil. abimin başına geldmişti. o bölgeyi açıp abseyi akıtıyorlar.
Yardımcı olur n usunuz abinize sormaniz mumkunse abseyi nasil aldilar ne kadsr surdu ablamin duruumu musait degil genel anasteziye
Acidimi cani
arkadaşımada ameliyat dediler ama üni sınava hazırlanıyodu bu yaz yaptırcaktı ama gecmiş yaptırmasına gerek kalmamıs
canı yanacak mecbur yoksa olmaz o iş apseyi tam boşaltana kadar sık
Olmazki
ameliyat gereke bilir olmazsa yineler
Yok abseyi alacaklar once sen oldunmu
olmadım ama olan arkadaşlar ameliyatla düzeldi
Tek seferdemi
kimi tek kimi 2.sinde
Ameliyat ister :\
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar