Hayatımda ilk defa ritalin kullandım hem çok iyi hem çık kötü yan etkileri oldu, sizde aynısını yaşadınız mı?

konsantrasyon eksikligi ve hiperaktivite icin gittigim doktor bana ritalin yazdi. 3 ay önce gitmistim doktora hap yazicagini söylediginde arastirma yaptim, ritalinin verdigi etkiyi dogal yollardan baska nelerle alabilecegimi arastirdim. serotonin düsük oldugu icin ritalin serotonini yükseltiyor ve bu sayede hem mutlu oluyorsun hemde beynin zehir gibi calisiyo. ama bu cok ciddi bisey yani, ha ismini vermek istemedigim bagimlilik yapan maddelerden almissin ha bundan almissin farketmiyo, bu ilacda o kategoriye girdigi icin hic kullanmak istemedim. 3 aydir düzenli spor yapiyorum kendime bir saat belirledim hep o saatte kosuyorum. basta gercekten ise yaradigini düsündüm yani aslinda isede yariyo ama günde 20.000 adim attigim zaman ise yariyo ve ben hergün o kadar adim atabilmem icin bütün islerimi birakip buna yogunlasmam gerekiyo ama yeterli zamanim yok. bu yüzden dün ilk defa ritalin kullandim 10mg, en düsük dozda. size yemin ediyorum son bir kac yilda kendimi hic bu kadar iyi hissetmedim. iyi hissetmeden kastim beni mutluluktan ucurmasi degil, ders calisirken bir sayfaya saatlerce takilio kalan ben 10 kere dahi okusam anlayamayan ben, hizi hizli okuyarak gectim cok hizli ders calisabildim ve en önemlisi de calistigim hersey aklimda kaldi. kendimi uzun zaman sonra ilk defa bir ise yararken görmek beni cok mutlu etti 😢 bu duyguyu 15-16 senedir yasamiyordum. ilac kullanildiginda o gün uyuma sorunu cekildigi söyleniliyor, ben gayet iyi uyudum ama sabah kalktigimdan beri kendimi cok kötü hissediyorum. midem bulaniyo ve basim cok agriyo, agrisi gözlerime kadar geliyo. dün cok iyiyken bugün cok kötüyüm ilacin yan etkileri yüzünden. ne yapmaliyim sizce? gecer mi bunlar? diger taraftan da dünki yasadigim güzel güne hala inanamiyorum, dedigim gibi yillar sonra kendimi ilk defa bu kadar ise yarar ve mutlu hissettim. bu mutlulugun bitmesini istemiyorum ☹️ ne yapmaliyim?
Güncellemeler
+1 yıl
ayni yan etkileri yasayan varmi? sizde ne gibi etkiler oldu? kullandiginiza memnunmusunuz yoksa pismanmisiniz?
Hayatımda ilk defa ritalin kullandım hem çok iyi hem çık kötü yan etkileri oldu, sizde aynısını yaşadınız mı?