Sevgilim kanser ve bunu herkesten gizliyor kanser kelimesini kullanmamı bile yasakladı. Ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar, buna benzer bir soru sormuştum daha önce ama şu an gerçekten çaresiz hissediyorum kendimi. Hiç kimseye anlatamıyorum derdimi

Sevgilim 5 ay önce mide kanseri olduğunu öğrenmiş, fakat herkesten gizlemiş ve bana 2 gün önce anlatmıştı. Ne ailesi nede arkadaşlarının haberi var bu durumda ona acımalarını istemiyormuş. 5 ay boyunca hiçbirşey yokmuş gibi davrandı hep mutluydu hep gülümsüyordu nasıl bir maske taktı bende bilmiyorum. Gelelim soruma; ona nasıl yaklaşacağımı bilemiyorum kanser hakkında konuştuğum an beni susturuyor, ona yardımcı olmak istiyorum ama izin vermiyor. Kemoterapi hapları kullanıyor şu an ve gayet iyi sonuçlar alıyormuş ama yinede destek olmak istiyorum. Ona yemesi ve yememesi gerekenler hakkında br liste yaptım. Her zamanki gibi davranıyorum " bana acıdığın için böyle davranma" diyor. Ailesinden de gizlemesi hiç hoş değil benim olamadığım zamanlar onlar olurdu yanında. Ne yapmalıyım?
Sevgilim kanser ve bunu herkesten gizliyor kanser kelimesini kullanmamı bile yasakladı. Ne yapmalıyım?