Şimdi yine yaşadım.5 dakika kadar sonra geçiyor ama birkaç keredir yaşıyorum. Banyodan sonra mide bulantısı neden olabilir sizce?duştan sonra mide bulantısı
Banyodan çıktıkan sonra baş dönmesi ve mide bulantısı neden olur?
Banyodan Sonra Mide Bulantısı ve Baş Dönmesi Neden Olur?
Selam :) Duştan sonra mide bulantısı ya da duştan sonra baş dönmesi çeşitli sebeplere bağlı olabilir. Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu bir hastalığın belirtisi olabilir de olmayabilir de.
Banyodan sonra mide bulantısı neden olur?
banyodan sonra mide bulantısı
Duşta vücudumuz gevşer. Saçımızı şampuanlarken gözlerimizi kapatırız. Tekrar gözlerimizi açtığımızda gözlerimizde kararma olabilir ve tansiyonumuz düşebilir. Bu da duştan çıktığımızda da başımızın dönmesine ve midemizin bulanmasına sebebiyet verebilir. Duştan sonra tansiyonunuzu ölçerek fikir sahibi olabilirsiniz. Ancak duş aldıktan sonra mide bulantısı ve baş dönmesi çok şiddetliyse ve çok sık tekrar ediyorsa bir hastalığın habercisi olabilir. Bu hastalıkları sıralamak istiyorum. Hem banyodan sonra başım dönüyor diyenlere de cevap vermiş olurum.
Mide bulantısı ve baş dönmesinin sebepleri nelerdir?
duştan sonra mide bulantısı
Eğer bilmediğiniz bir hastalığınız varsa ve bu yüzden başınız dönüyor ve mideniz bulanıyorsa bunu en çok duştan çıktığınız anlarda yaşarsınız. Bunlar ani sorunlar da olabilir. Belki de anlık bir şeydir ve hastalıktan kaynaklı değildir. Örneğin o gün yemeği fazla kaçırmışsınızdır. Tuzlu yemişsinizdir ve tansiyonunuz yükselmiştir. Ya da üşütmüşsünüzdür. Ancak tedbirli olmak her zaman daha iyidir. Düzenli olarak baş dönmesi ve mide bulantısı yaşıyorsanız bir uzmana başvurun. Mide bulantısı ve baş dönmesi şu hastalıklardan kaynaklı olabilir:
Baş dönmesi ve mide bulantısının en büyük sebeplerinden biri kulak hastalıklarıdır. Beyincik ve iç kulak ile ilgili hastalıklar ikisini de sebep olabilir.
Bu saydığınız hastalıkların hepsi bende mevcut ve yıllardır neden midem bulanıyor diye kara kara düşünüyordum hatta banyo etmekten nefret eder duruma geldim... yorumunuz çok açıklayıcı teşekkürler
Sıcak Su Vucutta/Damarlarda Genleşme Yapar. Bu Genleşme Sonucu Standart Kan Akışı Genişleyen Damarlardan Dolayı Yavaşlar. Bnun Sonucu da Nabızda Dolayısı İle Tansiyonda Düşme Görülür. Sonuc Olarakta O Sorunlar Cıkar Ortaya. Duş Sonrası El Ve Ayaklarınızı SOguk Suyla Yıkayarak (Sünnettir) İşlemi Tamamlayın. Büyük Oranda Sorun Kalmaz
Banyondan çıkmadan önce ayaklarını en son soğuk tut kalp ayaklara kan pompalarken zorlanır sen sıcak suyla düş aldigin için damarlar yumuşar ve bas dönmesi vs bundan
Bende de oluyor daha sabah oldu ayakta duramıyordum ve sürekli tekrarliyor kafamı yastığa koymadan 5 10 dk yatmadan geçmiyoe bayılacak gibi oluyorum nedenini bilmiyorum merak ettim araştırayım dedim doğru düzgün bir şey çıkmadı sen nedenini öğrenebildin mi?
tamam vertigo , ya da arnold charyy ikiside onemsiz seyler , genellik eglip kalktiginda , ya da cok sicakta veya ani donme hareketlerinde yer ayaginin altindan kayiyomus gibi hissedersin , doktora git betaserc yazsin korkma bise yok. doktorada anlat sen yinedr ama.