Her gün otobüsle gidiş-geliş yapıyorum. Gidiş 55, geliş de 55 dk sürüyor. Bir de durakta bekleme süreleri de 30 dk ediyor toplam. Hepsinin toplamı günlük 140 dk ediyor.
Şöyle söyleyeyim, size komik gelebilir ama gerçekten otobüsle üniversiteye gitmeden önceleri (Okula yürüyerek gittiğim zamanlar) bacaklarım hiç ağrımazdı. Ama gerçekten değiştiğine eminim.
Geçiçi yorgunluk falan demeyin bu gerçekten normal bir ağrı değil. Diz arkaları, ve alt bacağın arkaları çok ağrıyor. Artık uzun süreler ayakta duramıyorum, yaşlılar gibi oturma isteği geliyor. Önceleri böyle bir sıkıntım yoktu.
Sizce günlük 140 dakika ayakta hareketsiz durmak varis yapar mı? Lütfen düzgün cevap verin.
Aşağıdaki fotoğrafta işaretlenen yerler çok ağrıyor.
Yer buldun mu oturmaya çalış.. illa yaşlılar diye onlar oturacak bir kayide yok.. belki ayağımda bir sorunum var ayakta duramıyorum denimiyor hiç.. esas soruna cevabım varis en çok kadınlarda rastlanir evet.. fazla ağır yük, hamilelik , ayakta çok olmak hepsi onu tetikler.. tam ağrılar kendini gostermisken doktora git.. erken teşhis seni korur.. Geçmiş olsun
Uzun süre ayakta kalmak varis hastalığına neden olabiliyor. Daha çok öğretmenler ve ayakta iş yapanlarda gözüküyor. Bende çalıştığım dönem çok uzun süreler ayakta kalıyordum ve varis problemi yaşadım. Size Kürşat Bozkurt hocamı öneririm.
şu an için görünürde varis yok ama ağrı var, görüntü olarak varis oluşmasından çok korkuyorum. hayatım boyunca o kısmın açık olduğu etek, elbise, şort giyemem
amcam işi geregi fazla ayakta kaldıgı için onda da var biri kapanıyor biri açılıyor onda da ilk böyle agrılarla başladı zaten bir an önce önlemini almaya bak cidden kötü bir şey amcam çok çekti hala da çekiyor ( bu da cem yılmazın skeçlerine benzedi fıtık mı kaynımda var bacaklarda agrı yapıyor :D)
Uzun süre hareketsiz kalma. Illaki kalman gerekiyorsa bacağını zaman zaman hareket ettir. Birde uzun ayakta kalıp eve geldikten sonra bacağını bir süre yukarıya kaldır.
En İyi Cevaplar