British shortair bir kedim var 4 aylık 3 gün önce tartıldık kilosu 2.300 geldi. Veteriner kilosunun normal olduğunu söylüyor ben ise sağlığına zarar gelmeyecek sekilde biraz tombis olsun istiyorum. Mama olarak royal canin ve acana kullanıyoruz. Ev yemeklerinden hoslanmıyor. Peynir sebze hic bir sekilde yemiyor. Günde 7-8 kere delirme zamanları var cok hiperaktif oluyor atlı süvariler gibi evde kosup duruyor. Evdeki herkesle iletisimi iyi. Huyu suyu normal. Herhangi bir hastalığı yok cok sükür. Soruma gelince , oğlusumun sağlığına zarar vermeden ona nasıl kilo aldırabilirim? Ek gıda olarak ne deneyebilirim sizce? (Dili dısarda olan hali atlı süvariler gibi kostuktan sora ki hali) 😁
Hayırlı geceler arkadaslar. Yardımcı olur musunuz? Soru asağıda 👇👇?
kilo almasın fazla kilo sağlık sorunlarına yol açar örn senin kedi 2.3 kg sen onu 2.8 kg yaptınya sağlık sorunu yaşar hadi gidipde kafkas çobn köpeği yavrusu beslersin normal kgsinden 1 kg fazla olur önemli değildir zaten yetişkinlikte 100 kgye çıkar ama kedi farklı seninki şuanda normal sadece şöyle yapabilrsin normal yem miktarını %10 arttırırsın hem kg alır hem zarar görmez
Canım yalnız senin kedin scotish folda benziyor. Britishler böyle oluyor 3 yaşında ve 5.5kg. Ne seviyorsa onu ver ben mama yediremedim ya et yiyor ya da ekmeğin içini yiyor 6kiloya dayandı aslan gibi maşallah dumanikom 😂
Yok british shortair. Yalnız benim oğlum daha 4 aylık senin ki 3 yasında bir zahmet olsun o kadar. Şu an ki kilosuyla hesaplarsam benim oğlum 1 yasında 6. Kilo 900 grama gelir 😁
Gözleri sarı aslında fotoğrafta öyle çıkmış, ve scotish ile britishleri zor ayırt ediliyor british benimki aşı yaptırırken söylediler ayrıca, o nasıl hesaplama hayvan 10 yaşında kaç kilo olacak? Ortalama kiloları 5 civarı. Duman 4 aylıkken 1.5kg falandı.
Kilo hesaplama isin esprisi. Gölge'nin Annesi scottish babası british , ben british diye biliyorum. Veterinerimiz de british dedi. Zaten tipinden de belli oluyor göz renginden felan. / Demekki oğlusumun kilosu normal dumandan da tombik olucak desene 😁 cok sevindim ya sağol 😊
Sağlıklı olsun da gerisi yalan, şu kemik eklemleri falan ağrıyormuş muhabbeti var ondan korkuyorum, bu arada ben para falan vermedim hayvan ticaretine hayatta katkı bulunmam hayvanların satılmasına karşıyım sahiplendim.
Fazlası sağlığını bozabilir belki her kedinin bünyesi farklı bırak böyle kalsın. Çok tatlı şu an durduğum yerde de var 3 kedi ama senin kedin ayrı alıcam bigun düzenli hayatım olursa köpeğimin yanina
Yedirmeye zorlamama gerek yokki kendi yiyor zaten acıkınca. Sadece yediklerinden kilo alamıyor. Royal ve acana ile beslenen kediler camıs gibi ya 😑 acaba cok kosusturuyor diyemi
En İyi Cevaplar