Sırtımdaki sivilce izleri aşırı kötü duruyor sırtı açık bişey giymeye utanıyorum sevgilimin yanında soyunmaya utanıyorum kendimi çok kötü hissediyorum😞 Aynı lekelerden kalçamda da var, fiziğim güzel olmasına karşın sırf bu lekeler yüzünden sevgilimden utanıyorum😞 Şimdiye kadar elma sirkesi limon karışımı denedim olmadı, kayısı yağı denedim olmadı Önerebiliceğiniz krem veya doğal kür vs var mı nolur yardım edin😞
Sırtımdaki sivilce izleri geçmiyor nasıl geçirebilirim?
Tarifi: 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı bal, 2 çay kaşığı karbonat karşıtırın. Karışımına yavaşça su ilave edin. Kullanımı: Gözeneklerinizi açmak ve makyajınızı çıkarmak için yüzünüzü iyice yıkayın. Yüzünüzü yumuşak bir havlu ile kurulayın. Maskeyi yüzünüze eşit bir şekilde uygulayın ve 5-10 dakika bekletin. Yüzünüzü ılık suyla yıkayıp temizleyin, ardından gözeneklerinizi sıkılaştırmak için yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Cildinizin doğal, sağlıklı ışıltısını geri kazanmasına yardımcı olmak için bu maskeyi haftada birkaç kez uygulayın.
Karbonattın antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri, sivilceleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda ciltteki pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olarak yeni sivilce oluşumunu önler. Elma sirkesi, sağlıklı ve canlı yeni deriyi ortaya çıkarmak için ciltteki ölü hücreleri arındıran alfa hidroksi asitler içerir. Elma sirkesi aynı zamanda güçlü bir antibakteriyel, anti-fungal ve sivilceye neden olan bakterilerle mücadeleye yardımcı olan antiviral bir malzemedir. Maske içindeki bir diğer malzeme olan bal, antibakteriyel özelliği sayesinde cilde çok iyi gelir. Ayrıca bal, cildinizin doğal ışıltısını kazanmasına yardımcı olabilecek antioksidanlardan da bir miktar içerir. NOT: Burada önemli olan elma sirkesinin asetik (asit) içermemesidir. Sirkeyi marketlerden alıyorsanız asetik asit içermediğini mutlaka kontrol edin. Sivilcelerle mücadele edeyim derken cildinize zarar vermenizi istemeyiz.
Bende de var, karacigerime baktirdim bir problem mi var diye tahlilde birsey cikmadi.. ama devamli. olarak elma sirkesi surersen iyi geliyor , ben ihmal ediyorum. ama yuzumdekiler icin elma sirkesini kullaniyorum, naturel olacak yani marketten aldigimiz asit orani yuksek olanlardan degil.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ha bu arada bir ara 3 4 sene once doktora gittigimde ergenlikten gecer demisti.. krem vermisti bosuna niye kullanacagim erfenliktense dedim kullanmadim hatta almistim. 26 yasindayim ergenligim devam ediyor :p
size önerebilecegim seyler cok 1-hakiki bal 100 gr 4-5aspirin macun yap sur 20 dk beklet gülsuyu ile yika 2-ayva cekirdegi losyonu 3-suzme yogurt 4-japon kore ve Çin kizlarinin kullandigi pirinc unu maskesi çok uzun anlatmam lazim kesin cozume ulasiriz bos bir zamanda size tek tek anlatacagim
Bu lekeleri ancak cilt dokturu giderebilir, sirkeyle, otla, sunla bunla gideremezsin, görüldügü gibi daha kötü yapmissin. Onlarin cok cesitli yöntemleri var, belki lazer belki baska birsey ama yardimci olurlar
aynen öyle zerdeçal kolay çözünen bir madde değil çözüldükten sonra işe yarıyor sana posası değil zerdeçalla limon verdiği aroma lazım ve bu aromanın kantron yağıyla tepkimeye girmesi lazım ki yararı olsun limon leke giderici kantron yağı ileştirci zerdealından deri yenileme özelliği var rengindeki pigmentlerden dolayı...
utanma.. utancak bişi yok.. kürlerden ziyade ciltten kaynaklı bişi sanırım.. bu nedenle cldiyeye gidip bu sivilcelerden örnek alıp tahlil yaptır.. o şekişlde ilaç krem vs verebilirler
En İyi Cevaplar