Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle her konser öncesi anksiyete nöbetleri geçiren Adele gibi Hazal Kaya da aynı sorundan mustarip.. Anksiyete hastalığı yeniden gündemde. Peki anksiyete hastalığı nedir, nasıl anlaşılabilir?
Anksiyete bozukluğu ya da kaygı bozukluğu kişinin işlevselliğini olumsuz yönde etkileyen çeşitli korku, kaygı veya anksiyete bozukluklarına verilen genel kapsamlı bir addır. Nedeni belli olmayan tedirginlik hali olarak da açıklanabilir.
Anksiyete, genelde kavramsal, somatik, duygusal ve davranışsal bileşenlere sahip olmak biçiminde tanımlanır. Kan basıncı ve kalp atışının artması, terleme, ana kas gruplarına ani kan akışının hücum etmesi nedeniyle kaslarda gerginlik, bağışıklık ve sindirim sistemi fonksiyonlarının yavaşlaması gibi fiziksel etkileri vardır. Bunlara ek olarak mide bulantısı, el ve ayaklarda soğukluk, titreme -üşüme hissedilir. Duygusal açıdan ise hastalık korku ve panik hissine neden olur. Kişi her şeyi olabilecek en olumsuz yönüyle ele alır, moral seviyesi en alt düzeydedir.
Herşeyi negatif düsünemem nasılsa ölücez O yüzden insan saglıgı varsa 1-0 İnancı varsa 2-0 Vatanı Toprağı Bayrağı Varsa 3-0 İşide varsa 4-0 hayata önde baslar Ben her zaman var diyen taraftayım Süper zengin değilim ama umutsuzda olmadım Hazal Kaya gibi ünlü olup nerdeyse lüks olan herseye sahip olucam ama Annem Kanser tedavisi görücek bende Anksitiye hastalıgını tasıyacagım ne öyle bir şöhret nede öyle lüks hayatım olsun Bana annemin ve benim saglıgımı versinler O yeter Lüks budur bence
Var da ben bunun üzerine bir hayat yaşamıyorum güne zangır zangır kalp çarpıntısıyla uyandığım zamanlar oluyor her tarafında aniden çıkan yaralar kış ortasında bile durduk yere terlemeler falan filan ünlülerde ise bu hastalıklar normal o kadar kamera ışıkları, set, gerginlik üstüne heyecan derken bütün sistemleri çöküyor yine iyi dayanıyorlar bizler olsak küt diye çoktan öteki dünyayı boylamıştık.
Bende vardı ama yavaş yavaş düzeldi NE olduğunu anlamıyordum çarpıldım heralde birden niye böyle oluyorum diyordum bunu okuyunca anksiyetem varmış şimdi anladım ama şükür ki artık olmuyor
şu an yaşadığım. sey çok kotu umarım düşmanım bile olmaz birde seni anlamayan insanlar varsa daha beter
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Okb’nin dibini yaşıyorum. Allah yardımcısı olsun, çok zor bir hastalık. Kızcağızın anacığı kanser, onu kafaya taktığı için bu hastalığa yakalanmıştır. Bu hastalığın illa ki bir tetikleyicisi oluyor. 😔
Evet, benim beş sene sonunda tekrarladı mesela. Doktor dedi ki bu hastalık tekrarlayabilir, alışacaksın. Ama krizi gelince de çok fena oluyor insan. Ben yeme içmeden ve uykudan kesiliyorum. Yataktan bile çıkamıyorum geldiğinde. Benim aileme zarar verme korkum var. Bu okb’nin en kötüsü. Rabbim düşmanımın başına vermesin.
Amin inşallah Zelal, şimdi iyiyim çok şükür. 🙏☺️ İlaçlarla biraz olsun iyi olabiliyorsun pantyhosenylon ama yine de düşünceler aklından tam olarak gitmiyor yani, ara sıra da olsa yokluyor insanı.
Teşekkürler ben de geçen hafta 2 defa acile gidicek kadar kötü olmuştum hatta psikiyatriye bile randevu almıştım ama geçti diye gitmekten vazgeçtim bazen tekrar olucakmış gibi oluyo korkuyorum. ilaçlar bile geçirmiyorsa gitmeye hiç gerek yokmuş
İlaçlar bana çok kilo aldırdı. Sivilce de yapıyorlar. Keşke bırakabilsem ama aynı şeyler tekrar olacak diye korkuyorum. İlaçlar iyi geliyor ama insan önce kendi kafasında bitirmeli.
En İyi Cevaplar