ben adet düzensizliği ile ilgili doktora gittim.doktor illede beni alttan muayene etmek istedi.bakirelerin alttan muayenesi yapılmıyor isteği dışında. o kadar ısrar ettiki sinir oldum.böyle durum yaşayanlar varmı.birde ben bu doktoru şikayet ettim sonra benim başım ağrır mı bilen varmı.rica ediyorum adminler sorumu silmesin bu soru cinsel içerikli diildir.tamamen sağlıkla alakalıdır.
Cevabın nedir?
Adet düzensizliği için bakire bir bayanın alttan muayenesine hem gerek yok , hem tıbben acil bir zaruret yoksa hiç bir ülkede mümkün değildir. Bakılması gereken birşey orda yok , yapılması gereken üstten baskı esnasında overlerde ağrı hissedip hissetmediğin , gerekiyorsa üstten ultrason ile görüntülemedir.
Tuhaf olan iki şey var :
Karşı cins jinekolog, odada her iki tarafın da salahı için bir hemşire bulundurur. Bu bir anakuraldır. Diğer tuhaflık ise , imkansız ve acil durumu olmadığı sürece alttan muayene için ısrar hatta sesini yükseltmesi ve baskıya almaya çalışması ki , tıbben zarureti açıklayarak mecburiyeti beyan ederek ve olası zedelenmeleri anladığını ve izin verdiğini de kayda alarak hemşire yanında kontrolü 1 kere önerir , red gelirse , konu bitmiştir.
Ben bu gittiğin yerin jinekoloji olduğuna , hadi diyelim bu bir hastane , bu durumda adamın jinekolog doktor olduğuna inanmıyorum. Hastane gibi kalabalık ortamlarda daha önce örneğini de gördüğüm, mavi uniformayı sırtına geçirip doktorculuk oynayan temizlik personeli bile olabiliyor. Hemsire bulunmayısı zaten baslıbasına problem, başka ( belki ) problem de ; bir kadın doğum muayene odasında 1- Tıp doktoru diploması 2- Jinekoloji uzmanlık dalı diplomasının resimli olarak duvarda noter tasdiği de görünür şekilde asılı olması şartı var.
Bu kişinin selahiyetinin ne olduğunun ortaya çıkması için şikayetin önemliydi . Ancak başka bir doktora gidip , düzgün bir hasta bakma sonucu aldığın sonuc ve ilacları sikayetine eklemen en dogrusu olurdu. Milyonda 1 bile olsa , mesleğine tüküren bir doktor müsveddesi de çıkabilir. Bunu , Türk Tabipler Birliği etik kurulu belirler ve meslekten tard edilir.. Edilmiş bile olabilir de ...
Dikkatin ve kendini korudugun , bu konuyu da burada diğer genç bayanların kulağına küpe soru ve cevap şansı yarattığın için , ben sana teşekkür borçluyum ...30 Yorumla
doktora bir işlem yapıldı mı?
02 Yorumla
Soran+1 yıldaha bu gün verdim şikayet dilekçesini.sözlü ifadede ettim.bu hafta içinde olur herhalde ne olucaksa
Çok çok özel bir durum olmadığı sürece o şekilde muayene edemez.Hamileleri bile vajinal muayene etmiyorlar çok gerekmedikçe kaldı ki sen bekarsın..Başka bir doktor bul kendine.
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle tab bilmesen cahil olsan doktora gitindiye başına başka şeyler bile gelir.memleetin çivisi çıkmış
+1 yılSabah sabah onun canı sıkılmış, belli.
Ulan doktorlara bile güvenemeyeceksek, kime emanet edeceğiz kendimizi?
Sürünsün kuş beyinli. Iyi yapmışsın.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Sonuçta ne sen ne de buradakiler bu işin uzmanı değil ve sendeki rahatsızlıkla ilgili bulgulara hakim değiliz.
Doktorun tavırlarından art niyetli olduğunu düşünüyorsan başka bir yerde başka bir hekime gitmen gerekirdi. Eğer diğeri bu tür bir muayeneyi gerekli görmezse ona başından geçeni anlatıp danışabilirdin.
Hatta sende bu hassasiyet olduğuna göre bir kadın jinekolog tercih etmelisin.
Bence bilmeden ve emin olmadan bir doktoru şikayet etmen yanlış olmuş. Belki de adam işini doğru şekilde yapıyordu.
Şikayeti ne şekilde ettin bilmiyorum ama yorum yaptıysan iftira attığını söyleyerek karşı dava açabilir.04 Yorumla
Soran+1 yılhemşie ve ebe olan arkadaşlarım var.tlfda aradım sordum.sana test filan yapmadan sorununu söyleyince aç bakayım diyemez bekar bir bayana.bu konuyu bayanlar daha iyi bilir.burda bayan doktor olsaydı ona giderdimzaten yok malesef.
- +1 yıl
Anlıyorum, ancak yine de ( hem tedaviniz açısından hem de eğer şüphelendiğiniz gibiyse iğrenç olan doktorun davranışı açısından) bir başka jinekologa görünmelisiniz.
Eğer doktorun art niyetinden emin olabiliyorsanız sonuna kadar bu işi kovalamalı, bu sapık kişinin, bu kutsal görevde birçok insanadaha taciz etmesinin önüne geçmelisiniz.
Soran+1 yılbundan sonra ölüyor olsam yinede doktora gitmem.amaarkasını arayacağım.burdaki insanlar cahil diye böyle kandırıyorlar resmen.şikayet edicem diyince nasıl tutuştu bir görseydiniz.
- +1 yıl
Ben yine de emin olmanızı öneririm. Zira yüzde bir bile olsa gerçekten o an tespitinin doğru olma ve bu tür bir muayeneyi gerektirdiği ihtimalini düşünürsek, bir insanı böyle bir töhmet altında bırakmamak gerekir. Hem çevresine karşı hem mesleğinde düşeceği durumu düşünün. Haketmiyorsa çok kötü olur.
sizde doktora gitmekten vazgeçmeyin.
Oligamenore: 35 günden daha uzun süren düzensiz kanamalardır.
Polimenore: Bunlar 21 günden daha az aralıklarla oluşan düzensiz kanamalardır.
Hipomenore: Bu adet döneminde kanama miktarının az olmasıdır.
Hipermenore: Adet kanamasının miktar olarak fazla olması fakat süresinin normal olmasıdır.
Menoraji: Adet kanamasının süresinin uzamasıdır.
Metroraji: Bu düzensiz aralıklarla meydana gelen kanamalardır.
Menometroraji: Bunlar düzensiz aralıklarla meydana gelen bol miktardaki kanamalardır.
Ovulasyon kanaması: Bu 2 adet kanaması ortasında oluşan hafif kanamalardır.
Premenstürel kanama: Bu 2 adet kanamasından önce oluşan hafif kanamadır.
Spotting: Bunlar lekelenme şeklinde oluşan kanamalardır. Genellikle rahim içi araç ya da hormonal bozukluğa bağlı olarak oluşurl00 Yorumlaarkadaşım bazı durumlarda doktorlar mecburen alttan muayene etmek zorunda kalıyorlar ama hiç bir doktor illa ben seni alttan muayene edecem diye tutturmaz bakire olman muayene olamazsın anlamınada gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılalttan muayeneyi ultrasonla mı yapmak istedi elle mi adet düzensizliği ile gittiğinde bu muayene isteği hiç masum değil
07 Yorumla
Soran+1 yılelle yapmak istedi.yoksa niye art niyet arayayım
- +1 yıl
ultrasonla olsa yine bir ihtimal olabilir de adet düzensizliğinde tanı algoritması böyle değil başka bir doktora gidin ki adet düzensizliğinize ben de tanı koyabilirim
- +1 yıl
ben sabah buraya yorum yapmıştım ama yorumum görünmemiş ya şöyle ki adet düzensizliğine sen burdan şikayetlerini söylesen tanı koyarım nerde ise
birkaç testi var onun onun dışında muayene filan çok nadir yapılır belki belki endometriozis için yapılır o da belki
Soran+1 yılo zaman size şunu sorayım kirst çok ağrı ve adet düzensizliği yaparmı
- +1 yıl
yapabilir
Soran+1 yılbende üniv yıllarında vardı.ilaç kullandım geçti.o belirtiler bir süredir yine başladı.bende doktora gittim.son aylarda çok agrı oluyor, düzensiz oluyor.birde adet süresinde uzama oldu.şikayetlerim bunlar.ben miğreni olan biriyim.miğrenden çok agrıyor.öyle söyleyeyim size
- +1 yıl
sizi bir ara uzun uzun dinlesem olur mu şu an konsantre olamıyorum da anladığım kadarı ile nüksetmiş isterseniz mesaj yazabilirsiniz bana
+1 yılçok korkunç ya kendine eğlence mi arıyo nedir iyi yapmışsın şikayet etmekle. kim bilir böyle tacize uğrayan kaç genç kız vardır
10 Yorumlagoogleye gyno examination yaz çok acayip şeyler yapıyolar iyiki yaptırtmamışsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılşikayet ettiğn için teşekkür ederim bende jinekoloğum niye ısrar etti anlamadım terbiyesiz sağlıkla oyun olurmu ayrıca sanada hiçbirşey olmaz adını kimse vermez korkma
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUltrasondan haberi yok galiba o hekimin. Şikayet etmekle iyi yapmışsın.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılDoktor erkekti sanırım.
04 Yorumla
Soran+1 yılhımm.burdaki hastanede bayan doktor yoktu.zaten utana çekine gittim.başıma böyle birşey geldi
- +1 yıl
Aynı olayı bir kişiden daha duydum.tam senin olay gibi.
Soran+1 yılbende birkaç yerden duymuştum.olmaz dememeklazım insanın başına geliyormuş
- +1 yıl
Aynen.hem de devlet hastanesinde oluyor.
- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNiye şikayet ettin adamın işi bu
02 Yorumla
Soran+1 yılbana böyle bir konuda ısrar etmeye hakkı yok.hele beni azarlamaya hiç hakı yok bu yüzden.
- +1 yıl
Valla ben hiç anlamam sadece işidir diye öyle dedim siz haklı olabilirsiniz
Doktor bildiğin sapıkmış olur mu öyle saçmalık !
10 YorumlaDoktor mu sapik mi o
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Ben adet düzensizliği ile ilgili doktora gittim.doktor illede beni alttan muayene etmek istedi
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat