Kendini değersiz hisseden insanlar bir başkasına benzemeye çalışıyor..Günümüzde şekilciliğin ve tek tipçiliğin öne çıktığını belirten uzmanlar, tektipçiliğin toplumun her kesiminde görülebildiğini söylüyor. Kendini değersiz hisseden kişilerin aslında benzemeye çalıştığı özel ve popüler kişinin sahip olduğu saygınlık ve değer elde edilmeye çalıştığına vurgu yapan uzmanlar, mimiklerin dahi günümüzde tektipleştiğine dikkat çekiyor.İran'da Angelina Jolie'ye benzemeye çalışan 29 yaşındaki Sahar Tabar, aylarca diyet yaptı, 40 kiloya kadar düştü. 50'den fazla estetik operasyon geçiren Tabar, son haliyle dikkat çekti.
"Tektipçilik, ergen, genç ya da olgun, kadın-erkek hemen herkesi etkisi altına alıyor. Kıyafet, saç şekli, makyaj ve dahası estetik operasyonlar sonrasında mimikler bile tektipleşiyor.."
"Kendini değersiz hisseden kişilerde özenti ortaya çıkar. Daha özel ve popüler bir başkasına benzemeye çalışarak o kişinin sahip olduğu saygınlık ve değer elde edilmeye çalışılır. Kendini değersiz, zayıf, aciz hissetmek depresyon belirtisidir. Depresyon maskeli olur ise çok sinsidir. Çevreden alınan beğeni sözleri ilk etapta sahte bir mutluluk verse de depresyon ilerler. "
Hiç depresyona girdiniz mi? O ruh hali size saçma şeyler yaptırdı mı? #Meczup
Modern zaman hastalığı: Tektip! Kendini değersiz hisseden insanlar, neden bir ünlüye benzemek için estetik ameliyatı oluyorlar?
Ne güzel bir soru.. modernizme neden karşı olduğumu iyi ki de karşı olduğumu bir kez daha gösteren güzel bir soru.. Insanlar, artık Eğerli ve Çünkülü seviyor/seviliyor. Tabar, hayranlıkla Jolie'nin gördüğü ilgiyi görmek için ona benzemek istemiş.. acıdım estetik yaptıran bir çok kadına acıyorum ihtiyaç değil gereklilik gibi gören kadınlar çok aciz gibi geliyor bana..
Aslında Tabar'ın bu tercih etmesinin sebebi modernizmdir, insanlardır. Gördüğüm kadarıyla kimse Tabar'a 'kendini sevmezsen kimse tarafından ne yaparsan yap kime benzerse benze değer görmezsin' dememiş. Insanlar dış görünüşe daha çok önem veriyor şekilcilik önplanda.. Bu tür şeyler gördükçe çok şanslı olduğumu düşünüyorum çünkü psikolojik olarak iyi hissetmediğim günleri depresyon olarak düşününce aslinda depresyona hayatim boyunca hic girmemişim gibi geliyor sadece o ergenlik dönemi yetişkinliğe adım atarken
Bizde depresyondayız niye öyle şeyler yapmıyoruz parası olup aklı olmayanların sorunu bu ülkede yaşayıp asgari ücretle ev geçindirip çocuk okutmaya çalışanların niye aklına gelmiyo böyle şeyler sktrsin gitsinler başarısız estetik kurbanı olanlara hiç acımıyorum kendine saygısı olmayan özenti bir kişi operasyonla kime benzetilirse benzetilsin saygıyı haketmiyor saygı ve popülerlik kimlikle ve vasıfla olur.
Ne kadar sacma birsey yapabilirsinki? Bu kadindaki hastalik derecesi, estetikci anca aldigi paraya bakmis olmaliki kadinin bu dengesizligini anlamak istememis
Kimseye benzemeye ihtiyacım yok gayet yakışıklı boylu poslu kendime has tarzım olan biriyim ama şu varki kendimi eve çok kapattım insanlardan kaçtım bunun beraberinde stres uykusuzluk depresyonu da beraberinde getirdi bana sunulan şansları güzellikleri görmezden geldim köşeden izlemek daha kolay geldi belkide cesaret edemedim ama bıkkınlık geldi artık biyerden başlamak gerek hayata.. Rabbime binlerce kez şükürler olsun bana sunduğu hersey için için..
Allah şifa versin ne diyelim üzüldüm kızın durumuna. çok şükür ruh Halim arada kaysa da depresyona girmedim. en kötü halimde kahve - browninin dibine vururum, tasavvuf kitaplarıma sarılırım geçer inşallah :-)
Hayır bari artık Angelina dan vazgeçin herkes angelina ben olsam o kadar para versem birine benzemek istesem kesinlikle kat dennings olurdum ya da scarlett johansson olurdum yani Angelina geçti artık
mıcheal jacson da böyle idi öldü gitti buda fıstık gibi neyini değiştirdi anlamıorum ki müslüman olmuş olsa yapmaz belki ama Allahın verdiği suratı niye değiştiriyon Allah akıl versin
Kullandığım parfumun kokusunun baskasinin ustunde ayni durduğunu hissettigim anda parfum değiştiririm. anlamiyorum bu insanlar neden baskalarina benzemek icin bu kadar caba sarf eder ki?
depresyondan hiç çıkmadım ki. nedeni ise kadınların yuz vermemesi. gosterip azdırıp ellet-memeleri. kendimi tipsiz hissediyom tam 10 yıldır. yakışıklı piçler 1 ay boş kalmazken
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Modern zaman hastalığı: Tektip! Kendini değersiz hisseden insanlar, neden bir ünlüye benzemek için estetik ameliyatı oluyorlar?
En İyi Cevaplar