Özellikle yağlı saçlar için soruyorum soruyu fikirleriniz?
artar
azalır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
yıkanmayla saç dökülmesi artmaz veya azalmaz yıkandıktan sonra günlük saç dökme kotamizi duşta doldurduğumuz için duştan sonra dökülmez bunu insanlar sanıyor ki yıkanan saç dökülmez olarak yorumluyor günde herkesin 100 adet saç teli naparsa yapsın dökülecek
Saçın özellikle yağ tabakası saç için koruyucu bir bariyerdir aynı zamanda. Hergün saçı yıkamak bu yağ tabakasını zedeleyeceğinden dolayı saç dökülmelerini arttırır. Ama bahsettiğim erkek tipi dökülme değildir.
ne tipi dökülme
bayan tipi dökülme
kaç günde 1 yıkanmalı ama saç aşırı yağlı yani 2. gün pert oluyor o derece?
yıkanacaksa da cildin pHsına uygun şampuanla veya sade suyla yıkanmalı ki cildin florası bozulmasın
mesela örnek?
şampuan örneği verir misiniz
dove veya sebamed
Saç sürekli yıkanınca yağlanıyor ve kuruyor. Bence kışın haftada iki defa yıka.
Artar çünkü saçın nem dengesini bozar. Saç ya fazla kurur ve güçsüzleşerek kopmaya meyilli hale gelir ya da kendini korumak için fazladan yağ üretmeye başlar ve ağırlaşarak kopmaya meyilli hale gelir.
*Gecen bol olsun.*
çok yıkamak saçı beyazlaştırır mı
Sanmıyorum, o biraz ırsi.
5t tane beyaz var saçımda çok mu :(
Normal, bence yani dediğim gibi ırsi bu. Bende de var o kadar çünkü ırsi olarak saçlarımız erken beyazlıyor yani baba tarafım öyle ve çok stres yapan biri olduğum için de bu tetiklenmiş oluyor. Artmasını önlemek için yapabileceğin şeyler var ama:
1) Stresten uzak dur :)
2) Günde en az 3 litre su iç.(Ben 4-5 litre su içiyorum ama hiç içemiyorsan en azından 1,5-2,5 litre su iç.)
3) Günde en az 7-en çok 8 saat uyu.(Gece en geç 12'de uyumuş olmalısın;büyüme-yenileme hormonları akşam 11-gece 4 arasında salgılandığı için bu saatlerde uykuda olman önemli.)
4) Vitamin, mineral, demir eksikliği, kansızlık ve hormon bozukluğu var mı diye test yaptır ve sonrasında da doktorun önerdiği yöntemleri uygula.
5) Çörek otu yağıyla saç diplerine, kafa derine masaj yap ama bunu yapmadan önce MUTLAKA
cildiyecine sor ve sorarken de hormon bozukluğun varsa bunu MUTLAKA belirt.
benim yagli saclarim var ve cildiye doktoru yagli beklet dedi aptal iste ama dogrusu sac yagli durdugu icin gozenekler tikaniyor sac koku de zayifliyor fazla sac dokulmesi oluyor
kaç günde bir yıkanmalı peki
gunde bir iyi en gec iki gunde bir yila.
yıka
Cevap
16Cevap
2 günde bir yap ama her gün yapcam illa diyorsan dogal sampuanlar kullan kimyasallar saci döküyor çünkü
Daha az dökülür kardeşim. Saç diplerinin yağlanması gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Kirlendikçe saç dökülmesi artar.
Eğer saçın fazla yağlıysa saç köke tutunamaz ve dökülür o yüzden her gün saçını yıka ve durula
Sanmıyorum fazladan saçı dökeceğini. Ben de her gün yıkıyorum bisey olmuyor.
Benimde dökülme gibi bir sorunum var hergün yıkıyorum azalıyor diyorlar ama cok yıkanan saçta cabuk uzuyor. uzamasından dolayı dökülüyor yine
Eğer kimyasal bir şampuan kullanıyorsan dökülür. Doğal kullanıyorsan azalır.
saçların biraz yağlanması sağlıklıdır... bir gün ara vererek yıka..
biraz değil çok yağlanıyor 2. gün pert o derece
İnan bende her gün saç yıkıyorum ama saçlarımın sürekli yağlanmasından dolayı rahatsız oluyorum.
Soğuksuyla yıkarsan artmaz ama sıcak su ile artabilir
Hayir alakasi bile yok benim saclarim yaglaniyor ben hergun dus alıyorum dojtorlarin gorusu yaglansn saclar sagliklidir
Saçı en güzel kendi yağı besler her gün yıkamak dökülmeyi artırır saçı yarar
Yorar
Temiz saç erken beyalar yagli olmasi beyazlamayi engeller
beyazlamayı sormadım dökülmeyi sordum :S
Yikamayla ilgisi yok dokulmenin
Üç günde bir uygundur
Saç yıpranır ve artar
En az 2 günden bir yıkanmalı
ılık ve soğuk suyla yıkanması fayda saglar
ben 1gun durup 1 gun yıkıyrum
tam tersi artar diye biliyorum..
Keratin i sürekli temizliyor her gün yikanarak
yani?
Artar.
Yağ oranını fazla düşürme
Kişiye göre değişiyor sanırım. Bende durum sabit
Artar
Artar.
Alakasi yok
Artar
çok alakalı değil
neden
saçların dökülmesi beslenmekle alakalı hatta suyla bile biraz ırsi biraz genetik biraz bakım b12 ne baktırdınmı hiç mesela
250 lerde
Soguk suyla yıkan
Artar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar