Merhaba arkadaşlar. Ben görme engelliyim. Bu yıl engelli raporumu yenilemek zorunda kaldım. Kulak doktoruna işitme problemim olduğunu söyledim 3 farklı hastanede 7 defa odyometri testine girdim. Üstüne yermedi Abr testine girdim. 2 kulağımda hafif şiddette de olsa işitme kaybım çıktı. Benim için tehlikeli bir durum olduğu için işitme cihazı almaya karar verdik. Doktorlar kesinlikle kullanmam gerektiğini söylediler.
Çok yakın bir arkadaşım işitme engelli. Biz araştırdık ettik ama en sonunda arkadaşımın aldığı markadan almaya karar verdik. Marka ve modeli bakmak isteyen olursa diye aşağıya yazıyorum.
Cihazın: Matkası: Phonak Modeli: Bolero V-90p
Cihazla birlikte boyuna asılan bir bluetooth cihazı aldım. Telefon ve bilgisayarımı ekran okuyucumla kullandığım için bu aparatla ekran ojuyucumun sesini direkt kulaklığıma verebiliyor, aramaları cihazdan cevaplayıp konuşabiliyorum.
~~~~~
Kalabalık ve gürültülü ortamlarda konuşulanları anlayıp duyamıyordum. Hep yüksek sesle müzük ve televizyon dinliyordum. Yolda bastonumla yürürken özellikle karşıdan karşıya geçerken araba seslerini duyamıyordum. Bu nedenle çok kaza atlattım. Bağırarak konuşuyordum. Biri bana uzaktan seslense duymuyordum.
Bunlar benim gibi görme engeli olan birisi için hayatı zorlaştıran ve riskli konular. Cihaz alırken ince eleyip sık dokudum ve Allah nazardan saklasın yaklaşık 6 aydır kullanıyorum çok iyi bir sorunum yok.
Sizler hangi işitme cihzzını kullanıyorsunuz? Markasını veya modelini yazar mısınız?
Cihazınızı alırken nelere dikkat ettiniz?
Cihazınızda bir problem yaşıyor musunuz?
Cihaz temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
Bu yazı ile birbirimize destek olup, bilgilendirelim istedim. Sağlıklı günler dilerim.
phonak ve widex kullandım arada bir model daha kullandım ama ismini unuttum en azından bu ikisi arasında yapsınlar tercihlerini işitme sorunu yaşıyanlar.. zaten oradaki personeller size uygun olanı ve hayat seklinize göre uygun olanı belirteceklerdir yani telefon alır gibi cihaz alınmaz ihtiyaçlarınıza gore belirlenir modeli,, herkese bol kolaylıklar işimiz zor ama hayat devam ediyor yola devam bol şans herkese :)
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle. Ben kalabalık ortamda çalışıyorum bilgisayar ve telefonu çok kullandığım için doktorumla görüşüp modelleri eleye eleye karar verdik.
Piyasada o kadar çok sahtekar varki. Özellikle cihaz alırken çok dikkat edilmesi gerekiliyor. Bir de iyi araştırmak lazım. Modeli sizin için yazdım sormuştunuz.
Aynen öyle hayat bir şekilde devam ediyor önemli olan güzel, kaliteli ve istediğin gibi yaşamak😊
İşitme cihazını takınca tamamiyle düzelme oldumu yani normal duyan insanlar gibi duyabilmeye başladınızmı? yoksa belli düzeyde tekmi yardımcı oluyor en çok merak ettiğim şey bu?