İşitme Cihazı Kullanan Var Mı?

Merhaba arkadaşlar.
Ben görme engelliyim. Bu yıl engelli raporumu yenilemek zorunda kaldım. Kulak doktoruna işitme problemim olduğunu söyledim 3 farklı hastanede 7 defa odyometri testine girdim. Üstüne yermedi Abr testine girdim. 2 kulağımda hafif şiddette de olsa işitme kaybım çıktı. Benim için tehlikeli bir durum olduğu için işitme cihazı almaya karar verdik. Doktorlar kesinlikle kullanmam gerektiğini söylediler.

Çok yakın bir arkadaşım işitme engelli. Biz araştırdık ettik ama en sonunda arkadaşımın aldığı markadan almaya karar verdik. Marka ve modeli bakmak isteyen olursa diye aşağıya yazıyorum.

Cihazın:
Matkası: Phonak
Modeli: Bolero V-90p

Cihazla birlikte boyuna asılan bir bluetooth cihazı aldım. Telefon ve bilgisayarımı ekran okuyucumla kullandığım için bu aparatla ekran ojuyucumun sesini direkt kulaklığıma verebiliyor, aramaları cihazdan cevaplayıp konuşabiliyorum.

~~~~~

Kalabalık ve gürültülü ortamlarda konuşulanları anlayıp duyamıyordum.
Hep yüksek sesle müzük ve televizyon dinliyordum.
Yolda bastonumla yürürken özellikle karşıdan karşıya geçerken araba seslerini duyamıyordum. Bu nedenle çok kaza atlattım.
Bağırarak konuşuyordum.
Biri bana uzaktan seslense duymuyordum.

Bunlar benim gibi görme engeli olan birisi için hayatı zorlaştıran ve riskli konular. Cihaz alırken ince eleyip sık dokudum ve Allah nazardan saklasın yaklaşık 6 aydır kullanıyorum çok iyi bir sorunum yok.

Sizler hangi işitme cihzzını kullanıyorsunuz? Markasını veya modelini yazar mısınız?

Cihazınızı alırken nelere dikkat ettiniz?

Cihazınızda bir problem yaşıyor musunuz?

Cihaz temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

Bu yazı ile birbirimize destek olup, bilgilendirelim istedim. Sağlıklı günler dilerim.

İşitme Cihazı Kullanan Var Mı??
İşitme Cihazı Kullanan Var Mı?