Plasebo nedir? Nosebo nedir?
Plasebo etkisi, neden alternatif denilen tıpta daha çok görülürken, modern denilen tıpta pek rastlanılan birşey değildir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Plasebe;Hastanın hiç bir etkisi olmayan bir ilacı oma derman olacak ve etkili iyileştirecek inancı ile ilacı alması olayı.
Nosebo;Bir ilacın tüm farmokolojik etkinliğine rağmen hiç bir faydası olmadığı inancı ile o ilacı almamak için direnme..
Benim doktorum sakın o prespektüsleri okumayan diyor o nedenle..
Nosebo uygulanan tedavinin veya kullanılan ilacin olumsuz sonuçlanacağı beklentisiyle ortaya çıkan psikosomatik hastalanma halidir. (yani plesebonun tersidir)
Sırf ameliyat masasında öleceğini düşündüğü için ameliyat başarılı olsa bile masada kalan hastaların oranı % 0.1 gibi oldukça yüksek bir rakamdır.
Böyle bir genelleme yapılabilir mi bilemiyorum
Şöyle ki: modern denilen tıp, net bir şey söylemediği için. "Sana şu ilacı veeirsek seni iyileştirir" diyemedikleri için, hastalığı iyileştirmek yerine, daha çok, hastalığını neden olduğu semptomları gidermeye uğraştığı için. Hastaya "tamamen iyileşeceğim" inancı veremedikleri için sanırım orada fazla etkili olmuyor.
Fakat, bitkisel tedavi uzmanları "şunu kullanırsan buna iyi gelir, bunu kullanırsan şunu iyileştirir gibi kesin ve net cevaplar verdikleri için orada daha etkilimi diye sordum.
Aslında ortada hastalık yok fakat hastalık hastası hasta var bunu tedavi etmek için de görünüş olarak ilaç gibi duran ama bir etken maddesi olmayan bir hap falan veriliyor
Cevap
1Cevap
Plasebo için inancın gücü diyebiliriz. Aslında inandığın şeyden medet umarsın ama inanmanın verdiği o huzur o iyi haldir seni asıl sağlıklı yapan.
Plasebo etkisi"
rock grubudur 🤔
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar