Ya arkadaslar gece uyurken nefes alamiyordum bugun doktora gittim Alerjin var dedi ve bu spreyi verdi 1 saat önce kullandim ama boğazım hala yanıyor cok fena halde.
Bu normal midir
Bu normal midir
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçmiş olsun. Nefes darlığı için
– Soğan
Soğan pişmiş ya da çiğ olarak tüketilebilir. İçeriği ile tıkanmış ciğerlerin açılmasına yardımcı olur.
Özellikle geceleri yatmadan önce biraz soğan çiğnenebilir.
– Sıcak su
Sıcak su da göğsü ve boğazları yumuşatmak için tüketilebilir. Balgamın çözülmesini de sağlar.
Günde birkaç kez tuzlu su ile gargara da yapılabilir.
– Tavuk çorbası
Göğüs tıkanıklığını gidermek için tavuk çorbası da tüketilebilir. Sıcak tavuk çorbası akciğerdeki iltihabı azaltır.
Çorbanın içine biraz karabiber de eklenebilir.
– Nefes darlığına bal ve limon
Bal, en iyi bilinen öksürük kesicilerdendir. Bir tatlı kaşığı bal tek başına tüketilebilir. Ya da biraz bal ılık su ile karıştırılarak da içilebilir. Tıkanıklığın hafiflemesini sağlarken öksürüğü yatıştırmaya yardımcı olur.
– Nefes darlığı ve kahve tedavisi
Öksürük ve astım krizi nedeniyle oluşan nefes darlığından kaynaklanan acıyı hafifletmek için koyu bir kahve de içilebilir.
Kafeinsiz kahve önerilmektedir. Çünkü aşırı kafein, kan basıncını ve kalp hızını artırabilir.
– Bal ve biber
Bal ve biber kalın balgam oluşumunu dağıtmada oldukça etkilidir. Solunumu rahatlatır. Yarım çay kaşığı toz karabiber ve biraz bal karıştırılarak hamur haline getirilir. Günde en az üç kez yutulması tavsiye edilir.
– Zencefil nefes darlığına iyi gelirmi?
Zencefil çayı, analjezik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Solunum yollarındaki iltihapları azaltmaya yardımcı olur.
Zencefilli şekerler, soğuk algınlığı nedeniyle oluşan öksürük krizlerini dindirmek için kullanılabilir.
Boğaz enfeksiyonları ve göğüs tıkanıklığı sorununu azaltmak için zencefil çayının içerisine biraz bal eklenerek de tüketilebilir.
Teşekkürler güzel yazmışsınız ama benimki nefes darligi değil burnum kırık olduğu icin Sorun oluyor
Alerji testi yaptimi ve neye karsi alerjin oldugunu söyledimi? Alerji mevsimi degil, tedaviden önce kesin teshis konmasi lazim!
burunda kaşıntı ve hapşırma var mı dedi bende hayir dedim ama o israrla alerjin var dedi Ve sadece bir Sprey verdi oysaki burnum kırıktı daha onceki doktor oyle demisti... kime guvenecegimizi bilemiyoruz artık
Tahmin ettigimi gibi, alerji falan degil, alerjinin mevsimi degil, alerjin olsa hapsurma, yanme, kasinit olur, hayir dedigin halde bu zararli ilaci vermesi tamamen bir sorumsuzluk.
Burun Bogaz doktoruna gidin, burun icindeki kirik geceleri nefes almanda sorun yaratabilir, icerisinde burun polipler olabilir, bakip teshis kyoup tedavi olman lazim...
Ilaci kesinlikle kullanma..
Çok sağ olun. Zaten ilaç iyi gelmedi bogazim cok kotu oldu dediginiz gibi baska bir doktora gideceğim.
Bende tam şuanda aynı şeyi yaşıyorum bugün yazdı doktor genzim ve kulaklarım mahfoldu acıdan gözlerim suçlanıyor ama burnum hala tıkalı 😔
Cevap
1Cevap
Hayır kullanmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar