Benim sürekli bir kabızlık problemim var 1 hafta düzgünse 1 hafta kabızım yaklaşık 1 aydan beri çok rahatım ama şuda var her gün sabah kahvaltısından sonra 1 fincan türk kahvesi acaba türk kahvesi sayesinde mi tuvalete çıkıyorum. Kahvenin tuvalete çıkarma özelliği var mı?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Tam tersi kahve ishalli kişilere verilir. Kabızlık yapar. Tuvalete gitmek istiyorsan musilaj etkisi olan lifli gıdalar (kayısı , seftalı erik) tuketebilirsin. ya da aktardan keten tohumunun tozunu al sana yeter...
03 Yorumla- Soran+1 yıl
pişmemiş kahve ve limon karışımı o ben pişirip içince çok rahatım. 1 içmeyim o gün tık yok. :D
- +1 yıl
Pişince de farketmiyor. Neticede Cafein bu işi yapan aynı etkiyi cola da yapar mesela... Sendeki farklı bir durum bence :D
- Soran+1 yıl
alla alla araştırdım metebolizmayı hızlandrıyomuş. belkide ondandır.
ben kabızlığa değilde ishal e iyi geldiğini biliyorum..
demekki bağırsak ve mide sorununu dengeliyormuş.00 Yorumla
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
bende içince çıkıyorum.hatta ahmet marankıden duymuştum mutlaka sabah kahvaltısından sonra bı tane turk kahvesı için.eğer içmezsenız o kahvaltıyı yarım yapmıs olursunuz demıstı
10 Yorumla
tam tersi türk kahvesini kes. sabah aç karnına yeşil çay iç. ya da 3, 4 tane kuru kayısı
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
- +1 yıl
Öncelikle merhabalar. Geçmiş olsun dileklerimle. Bu soruya yanıtım biraz uzun olacak ama umarım sıkılmazsın, çünkü senin için önemli içerikler olacak burada. Başlıyorum hazırsan :)
Kabızlığının 1 hafta kadar sürdüğünden bahsetmişsin ki bu bir hekim gözüyle bakacak olursam dikkat edilmesi gereken bir nokta. Açlık, beslenme, seyahat, ortam değişikliği ve hatta sakatlanmalar bile kişinin bağırsaklarında değişikliğe neden olur. Bu süreçten farklı olarak uzun süre devam eden ve ayrıca kronik hale gelen kabızlıklar yaşam kaliteni düşürür ve mutlaka araştırılması lazımdır. Kabızlık deyip geçmemek lazım yani. Şimdi sana bu uzun süreli kabızlık ve tedavi yöntemleri hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Ayrıca şunu da aklından çıkarma, burada yazdıklarım sadece tahmine dayalı ve sende muhtemel olarak olabilecek şeylerdir. Kesin teşhisi ancak muayene eden hekim koyabilir. Bu yüzden endişelenmene gerek yok sadece bilgin olsun yeterli. Haydi başlayalım.- Öncelikle kabızlık kişiden kişiye değişen bir durumdur ve buna bağlı olarak tanımlanması güçtür.
- Tuvalete çıkma alışkanlığında bir kaç değişiklik yaşayan ve buna duyarlı olan kişiler kabızlık olarak yorumlayabilir durumu, fakat bu işleve duyarsız olan kişiler ise doğal olarak karşılayabilir.
- Oldukça sık görülen kabızlığın nedenleri arasında; haftada iki ya da daha seyrek dışkılama, aşırı ıkınma ve acı verecek şekilde sert gaita çıkarma ve bağırsakların tam boşalamaması gibi gösterilebilir.
- Özellikle kadınlarda sık görülen şikayetlerden biri, dışkılama sırasında meydana gelen takılma hissi, anal kanalın etrafından gelen ya da vajende baskı uygulayarak tuvalete çıkılabilmesidir.
- Kolay ve tam dışkı yapamama, kısa aralıklarda sık sık tuvalete çıkma hissi kabızlığa neden olan başka bir kriter.
- Kabızlığın tedavi edilebilmesi, kabızlığa neden olan faktörün doğru tespit edilebilmesine bağlıdır. İşte bu yüzden mutlaka uzman bir hekimin bir çok yönden değerlenmesi gerekmektedir.
Beslenme kaynaklı bir kabızlığın varsa buna uygun olarak bir diyet programı önemlidir!
- Bir çok kabızlık vakasında, lif yoksunu bir beslenme alışkanlığı göze çarpar. Ayrıca hareketsizlikte bir kabızlık nedenidir.
- Örnek verecek olursam, genç ve muayenesi gayet normal, kabızlık açısından risk faktörü taşımayan birinde hareketsiz yaşam, lifsiz beslenme öyküsü var ise tedavi için sadece uygun bir diyet ve egzersiz önerisinde bulunmak yeterlidir.
- Bir diğer örnek ise, yaşı ileri ve kilo kaybı, karın ağrısı gibi şikayetleri var ve bu şikayetlerinin yaşam tarzıyla herhangi bir alakası yoksa o zaman kolonoskopi önerilir.
- Bazı durumlarda sindirim kanalı çeperini geçen mukoza fıtığı, kolon kanseri gibi çok ciddi hastalıklarda kabızlık şikayeti vardır.
- Defekrografi dediğimiz bir radyolojik inceleme yöntemi ile, geçiş zamanı ölçümü, balon çıkarma testi gibi incelemelerde zorlu vakalarda uygulanabilmektedir.
Bu aşamalar kabızlık tedavisinde önemlidir!
- Kabızlık nedenleri, ek patolojilerin değerlendirilmesi, sınıflandırılması
- Yaşam tarzı kaynaklı ise, kolay ve pratik diyet uygulamaları, egzersiz ve doğru bağırsak alışkanlıklarının hastaya doğru biçimde öğretilmesi ve takibi
- Kadınlarda bağırsak fıtığı gibi önde gelen kabızlık sebeplerinin tespiti ve tedavisi
- Bağırsağın boşalma yönünde kasılmasında azlık nedeni ile ortaya çıkan kabızlık vakalarında, geçiş zamanı ölçümü ve sakral sinirlerin elektromanyetik uyarılması
- Özellikle ileri yaş gruplarında, kolonda sindirim kanal çeperini geçen mukoza fıtığı kaynaklı kabızlarda diyet, ilaç ve cerrahi tedavi seçeneklerin bütünsel olarak uygulanması.
Umarım faydalı olur :) Tekrar geçmiş olsun. Ha ayrıca sorunun cevabını şöyle söyleyebilirim; Kahve içtiğimizde neden tuvalet ile bulunduğumuz yer arası mekik dokuruz? Yapılan araştırmalara göre: Kahve bağırsakların harekete geçmesine neden olan gastrinin adına bir hormonu vücuda salgılıyor, sinsi bir şekilde ama. Oturduğunuz yerde karnınız guruldar bir sonraki aşamada ağrır ya, işte onlar hep kahve yüzünden :)
00 Yorumla Özellikle Türk Kahvesinin kabız yaptığı söylenmektedir. Kahve içip kabızlık sorununu çözen ilk kişisiniz bence. Tuvalete rahat çıkmak için kayısı tüketmelisiniz.
00 Yorumlaevet vardır aynı şekilde ıspanakta bağırsaklarının rahatlamasına ve temizlenmesine yardımcı olur
00 YorumlaUppps kahve ishale iyi gelir.
10 YorumlaKahve bence kabız yapıyor
00 YorumlaSık idrara çıkmaya sebep olur..
00 Yorumla- +1 yıl
Keinlikle bagirsaklari calistirir
00 Yorumla tam tersi kahve ve demli çay kabızlığa neden olur
00 YorumlaEvet ben ne zaman kahve içsem cikarimm
00 Yorumla- +1 yıl
hayır onla alakası yok
03 Yorumla- Soran+1 yıl
neyle alakalı dün içmedim ve tuvalete çıkamadım bugün içtim ve çok rahatım bunun açıklaması ne sencee neyle alakalı.?
- +1 yıl
psikolojik yediğin yemeklerle
- Soran+1 yıl
deniyorum yani gözlemlerime göre faydası var. kabızlık çektin mi hiç?
Evet varr
00 YorumlaEvet var.
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
ayyy yazık :D :D :D
01 Yorumla- Soran+1 yıl
neeee kabızlık çok kötü bişi başına gelirse görürsün.
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar