Yakın bir zamanda doktora gideceğim fakat gitmeden önce bilgisi olan, başına böyle bir durum gelmiş olan kişiler var mıdır merak ettim. Sağ baş tırnağımın üzerinden bir tırnak çıkıyor onun da üzerinden başka bir tırnak çıkıyor. Ve düşmediler. Birde ikisinin rengi sarardı ve çok kötü bir görünüm var. Yorumlarınızı ve bildiklerinizi öğrenmek istiyorum.
Geçmiş olsun. Tırnak mantarı. Sirke el ve ayak tırnağı mantarı tedavilerinde sıkça kullanılan bir tedavidir. Niçin Sirke? Sirke, seyreltik asetik asit ihtiva eden bir sıvı alkolün oksidasyonu ile oluşur. Bu asidik formu enfeksiyona neden olan mantarı öldürmekte etkilidir.
Sirke ve Su Solüsyonu
Bir bardak sirke ılık suya eklenir. Enfekte tırnak 15-20 dakika su içinde tutulur. Bu günde iki defa tekrarlanır. Ellerinizi ve ayaklarınızı sonrasında iyice yıkayın ve kurulayın.
Acaba çürümemi nedir yani bu. Çok acayip olmuş. Diş üstünde diş çıktığını duymuştum ama buna ilk defa denk geldim. Doktora gitmek için bekleme kesinlikle. En acil vakitte git neymiş bir öğren. Bazi hastaliklar tirnaklara etki eder diye biliyorum ben. Örneğin yetersiz vitamin aliminda tirnak sararmalari ve lekelenmeleri olmasi gibi.
Evet bana da çok değişik geldi. Böyle birşey ilk defa bir insanda meydana gelmiş olmalı büyük bir olasılıkla ve bu şanssız kişi benim. Çok teşekkür ediyorum
Bu bir sağlık durumu iğreniceksen böyle bir sitede yer almaman lazım. Burda her türlü sorular soruluyor. Sonuçta KizlarSoruyor programı. Umarım ailenden birinin de böyle bir sağlık durumu olduğu zaman mide bulandırıcı diyip kenarı çekilmiyorsundur.
En İyi Cevaplar