Genellikle, doğal ve ucuz olması nedeni ile tempolu yürüyüş en uygun egzersizdir. Araştırmalar sağlık için 15 dakikalık hafif-orta derecede egzersizlerin bile yararlı olduğunu, ölüm oranını yüzde 14 oranında azaltarak yaşam süresini 3 yıl kadar uzattığını gösteriyor. Bu nedenle egzersiz yaparken kesin süreler ve kurallar üzerinde durmak yerine sadece egzersiz (örneğin yürüyüş) yapılmasının üzerinde yoğunlaşmak uygundur.
Başlangıçta günde 1.5-2 km’lik yürüyüşler ve daha sonra gittikçe artırarak her bir seansta 45-60 dakikalık yürüyüşler veya egzersizler sağlıklı olmak için yeterlidir. Daha fazla süre ve daha ciddi tempoda egzersizlerin kalp sağlığı üzerine ek bir yararı yoktur.
Açıkcası hiç yürümüyorum. Evden binip işyerine inip , işyerinde bütün gün oturuyorum. Zaten işim masabaşı. Hayatımda hiç alkol sigara kullanmadım. Ama şunu farkettim herhangi bir merdiven çıktığımda ya da yol yürüdüğümde hemen yoruluyorum.50 kilo olmama rağmen nefes nefese kalıyorum.. Acaba bunun nedeni hiç spor yapmamam yürümememmi bilmiyorum... olabilir...
Bedeniniz sürekli aynı tansiyon ile yaşamaya alışmış. Bizler spor yaparak vücudu zorlarız. Bu da çeşitli tansiyon artışlarına veya inişlerine sebebiyet verir. İlk zamanlar baş dönmesi, yorgunluk veya aşırıntrrleöe gibi belirtiler gösterebilir. Fakat zamanla bu tansiyonlarda da çalışmaya alışır ve normalleşir.
@BendeSorabilirmiyim sporu kötüledinmi hiç anlamadım ama vucudum yatmaya dinlenmeye alışmış... birşey yapmaya çalışsam koşsam nefesim yetmiyor.. vucudu zorlayamıyorum.. aslında acil spora başlamam lazım
Sporu kötülemedim aksine övdüm. Demek istediğim husus şu. İnsan bedeni çeşitli tempolarda yaşamaya, çalışmaya yatkındır. Fakat spor yapmayan insanlar bedenini, mukavetini yani direncini yükseltemez.
Örneğin: Her gün evden işe, işden eve geliyorsunuz ve sürekli oturuyorsunuz. Bu vücut sakin bir yaşama ve stabil bir tansiyona alışmış. Dolayısıyla temponuz arttığında yorulacaksınız. Bu durumu yenmek için spor yapmak gerekecek.
En İyi Cevaplar