Tebessümle anımsadım bugün ☺ bir derin çocukları bizler ne salçalı Ekmek yedik bee.. O vakitler salçalar ev yapımıydı. Şimdi gibi Burger King, Mc. Donald's falan bilmezdim ben yoktu zaten ☺ amman gece gece canım çekti ☺
Kimler özledi salçalı Ekmek?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Çocukken 6 yaşlarımda sabahın 5'inde evden kaçardım. Evde kalmak tehlikeliydi, mutlaka dayak yerdim. Annem sağ olsun, babama kızdıkça bzi döverdi ve hergün babama kızardı, kızmasada, ben çok yaramaz olduğum için farkı kapatırdım.
Annem iri bir kadın çok zor yorulurdu, bu yüzden duramazdım evde, annemde eve gideyim diye birşey vermezdi. Çok özenirdim salçalı ekmek yiyen çocuklara, anneleri sepetle sarkıtırdı, çocuk ekmeği alırken bende uzaklaşırdım, öyleki, çok kayboldum, beni karakoldan aldıklarıda çok oldu. Bazen akşamdan akşama yemek yerdim, evde tutabilselerdi tabiki yedirirlerdi. Sonra bir kaza geldi başıma. Yine bir salçslı ekmek inmişti sepetle ve ben yine uzaklaşıyordum mahalleden. Babasının yeni aldığı botları, herkese göstermek isteyen bir arkadaşım, Selçuk peşime takıldı, yanındada onun yaşında bir kız, adı Yıldız, onlara gösteriş yaparken, salaklığım yüzünden Selçuk öldü. karşıdan karşıya geçerken, bir araba çarptı, Selçuk havya uçtu, o yepyeni gıcır botlarından biri rüyalarımdan çıkmamak üzere tam önüme düştü.
Mahallenin çocukları çok acımasızdı, onların sözleri beni yediğim dayaklardan daha çok acıttı. Tamam kabul benim yüzümdendi ama her gün itinayla yüzüme vuruluyordu.
Bir daha oradan taşınana hatta 13'lü yaşlara kadar, okul ve yazları iş harici mecbur kalmadıkça sokağa çıkmadım. Evdeydim, salçalı ekmeği her istediğimde yiyebilecektim artık ama hiç istemedim, hiç yemedim, bütün suçumu o salçalı ekmeğe yükledim.
Salçalı ekmeğin böyle bir anısı var bende. Sadece beni yakan. Niye bu anımı anlattım bilmiyorum, kusura bakma, konuyu nerelere taşıdım.
Bizim mahalledeki bebeleri eve sokmak ne mümkün, sabah babadan hemen sonra çıkar, akşam hemen önce girerdik eve, annem etimi bura bura kahvaltı yaptırırdı, göz dışarıda hemen kaçacak çocuk, anne bilir bunu bir lokma daha yesin diye her yolu dener. Dayak çimdik yarım yamalak kahvaltı eder kaçardık sokağa, anneler anlaşmış, her gün biri elinde salçalı ekmekle, ya da bahçeden ne çıktıysa alır gelirdi oyun oynadığımız arsaya, özlemişim be tek derdimizin ebenin kim olacağı kaçan topu kimin getireceği olduğu zamanları.
Biz de hala oyle cok şükür
benim cocuklarim da bayliyor
Gözlerim doldu, bir ağlamaklı oldum 😭 Milli yemeğimiz
Cevap
37Cevap
Aynen ne günlerdi severdim bende walla
şimdiliker bilmez
hatta şimdi bir dilim yapasım geldi bak :)
sonra niye kilo aldım ben neden acaba :D.
salçalı ekmek ve ekmek arası domates.. bunlardan yerken aldığım tadı hiçbişeyden alamadım bu zamana dek..
küçükken mahallede top oynardık.. sonra nefes nefese eve koşardım.. anneciğim ekmek arası domates yapar verirdi, oturup afiyetle yerdim onu.. ne güzel günlerdi..
Küçükken bahçede top oynardık hunharca açlığımız aklımıza bile gelmezdi, anneler seslenirdi bir çıkardık ekmek arası salça :) Güzel günlerdi. Hala kirlenmemişti duygular o zamanlar.
Şimdiya kadar hiç yemeyen denemeyen bir ben kaldım sanırım, ama kulağa hoş geliyor samimi geliyor..
Aynı devrin veletleriyiz ama nedense ben hiç yemedim bunu. Domatesin cennetindeyim üstelik. Her taraf salca. Ekmek de noksan değil. Demekki bizim köye uğramamis bu akım...
Annem yapardi yinede yapar ama eskiden kaynatirdi bir kazan dolusu yapardi yemesi ve tadi cok guzel olurdu gulumsetecek bir ani olarak kaldi hepsi😊
vay agzina saglik soruya gel be😂olmaz mi annelerimiz yapardi.. bir de vita yaglsr vardi teneke simdi de var ama. Evet ozledik beee🤗
eveet ama artık eskisi gibi tadı yok salçalar çok değişti
Bayılırım. Ne demiş ATA'larımız yemeyin salçalısı kadının kalçalısı...😀😀
Domatesli eskiden ne yerdik
Şimdi yerine sarelle sürüyorlar.
Salçalı ekmek, vay be büyümüşüz kocaman olmuşuz yahu
Severim biz salçayı Yağbasan pisiririz , içine biraz ceviz :)
Yağ da pişiriz olacaktı o :(
Ćocukluğumun tatlı hatıraları. Ben hala severim csnım. Ne güzel de hatırlattın. Epeydir yemedim. Yarın denicem nostaljimi 😉
Çocukluğum bunla geçti özlemedim çünkü yiyorum hala :) annem salça yapar her sene 😉
cok severım dur gıdıp hazırlıyım hemen
Hele bir de saeımsak, karabiber le karıştır harika olurdu
Simdide ekmek yeme diyorlar alistirdilar en basda. d
Ekmeğin salçalısı, hatunun kalçalısı :)
Yaba saba duuuuı 😜
Ben hic yemedim salcali ekmek bilmiyorum 😂
Hee kız dimi eski tadlar bir başkaydı valla
Cocuklugumuzun fast food u
Sıcak tuzlu yeni kaynamış salça bayılırım
Yaninda yesil sogan ayran farz 😍☺☺
Ah ben bayılırım 😍😍
Eskilerin nutellası😊