Arkadaşlar çok yerde duydum; sirke ile evi temizliği yapmak negatif enerjiyi ortadan kaldırıyormuş. Sizce sirkeyle ev temizliği yapsam evdeki negatif enerjiler gider mi? Sirkeyle ev temizlemek bu konuda ne kadar etkili ve başka işlere de yarıyor mu?sirke ile ev temizliği
Sirke ile ev temizliği yapmak negatif enerjileri ortadan kaldırıyor mu?
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; evdeki negatif enerjinin giderilmesi için belli başlı batıl nesneler ve yöntemler uygulansa da iş kendimizde bitiyor. Evin enerjisi, insan enerjisi, nesne enerjisi gibi konuları çözmek için sadece sirkeyle ev temizliği yapmak akla gelmemeli, sorun neyse temeline bakılmalı ve gerekirse yardım alınmalıdır.
Peki sirke ile ev temizliği ne işe yarıyor, nasıl yapılıyor?
sirke ile temizlik
Sirke ile ev temizliği yapmak hijyen açısından gayet doğal ve etkili bir temizlik yöntemidir. Hatta son yıllarda herkesi sarıp sarmalayan "doğal yaşam" düşüncesi içerisinde de sirkeyle ev temizliği yer alıyor. Ben de sirkeyle temizlik yapan ve etkisini gören birisi olarak sirkeyi nerede ve nasıl kullandığımı kısaca anlatmak istiyorum.
Sirke ve karbonat ile lavaboları açıyorum.
sirke ve karbonat
Tıkanan lavabolarda özellikle mutfak lavabolarında kimyasal açıcılar kullanmak yerine sirke ve karbonata yöneliyorum. Çünkü hem daha hızlı hem de doğal bir çözüm yöntemidir ve herkesin evinde bulunan malzemeler olduğundan erişimi oldukça kolaydır. Peki sirke ve karbonat ile lavaboyu nasıl açıyorum?
- Bir veya iki paket karbonatı lavaboya döküyorum. (büyük paket karbonat dökerim genelde, o da 2-3 pakete denk geliyor hatta geçiyor bile) - Karbonat döktüğüm kısma 1 çay bardağı kadar elma sirkesi döküyorum. (beyaz sirke veya üzüm sirkesi de olur) - Karbonat ve sirkenin etkileşime girip köpürmesi ve tıkanmaya sebep olan parçalara nüfuz etmesi için 5 dakika kadar bekliyorum. - Kettle içerisine 1 litre kadar su koyup kaynatıyorum ve kaynattığım suyu soğutmadan hemen lavaboya döküyorum. İşte cümbüş tam orada başlıyor :D Önce köpükler yükseliyor, sonra lavabo ta daa, lavabo açılıveriyor! ;)
Sirkeyi banyo ve tuvalet temizliğinde sıkça kullanıyorum.
banyo temizliği
Banyo ve tuvaletler havalandırması zor alanlardır ve evin en hijyenik kalması gereken yerleridir. Bu sebeple ağır kimyasalları kullanmak sirkeyi tercih ediyorum. Özellikle lavabo, duşakabin, yerler ve tuvaletin içerisinde sirkeyi bolca kullanıyorum ki hem hijyenik olsun hem de bütün kirleri çıkarsın. Kokusu size ağır geliyorsa beyaz sirke de tercih edebilirsiniz, ben elma sirkesi kullanıyorum. Bu arada, sirke ve karbonat ikilisi fayans aralarını beyazlatmada da oldukça etkili ;)
Sirke, lekeleri çıkarma çok başarılı!
leke çıkarmak
Sirkenin çıkaramayacağı leke yok desem yeridir. Çikolata, şerbet, salça, yağ, kahve ve aklınıza gelen tüm lekeleri kıyafetten söküp atan sirke, etkisini en çok karbonatla birleşince gösteriyor. Sirkeyle ev temizliği bir yana kıyafet temizliği de çok doğal bir yöntemdir ve tavsiye ederim. Yapmanız gereken tek şey; karbonat ve sirkeyi leke üzerine dökün, bekleyip ve biraz çitileyip çamaşır makinesine atın, bu kadar basit :)
0
0 Yorumla
Kapat
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Temizlik sirkeleri var enerji degilde daha hijyenik oluyor. Tabi oyle bir inanista var.
Ben size sirkenin tam olarak faydalarını yazayım en iyisi.
Elma Sirkesinin Faydaları
-Elma sirkesi bağışıklık sistemini güçlendirir. -Kadınsal hastalıkların tamamına karşı faydalıdır. -Baş ağrılarını giderir. -Mide ile ilgili rahatsızlık için faydalıdır. -Soğuk algınlığı şikayetlerine karşı faydalıdır. -Burun tıkanıklığını açmada etkilidir. -Gargara olarak kullanımı boğaz ağrılarını keser. -Bunun için bir fincan elma sirkesini bir su ılık su ile karıştırın. -Mikroorganizmaları öldürücü etkisi ile temizlik maddesi olarak da kullanabilirsiniz. -Saç diplerinde oluşan kaşıntı ve mantar oluşumunu önler. -Banyodan sonra yarım çorba kaşığı elma sirkesi ile bir su bardağı suyu karıştırıp saçınıza uygularsanız daha güçlü ve parlak ve kepeksiz saçlara sahip olabilirsiniz. -Kulak içinde oluşan mantarların giderilmesini sağlar. -Krampları giderir. -Ağız kokusunu keser. -Diş lekelerini giderir ve beyaz görünmesini sağlar. -Dişlerinizi elma sirkesi ile ovmanız yeterli olur. -Kan şekeri seviyesini dengeler. -Vücuda enerji verir. -Kilo vermeye yardımcıdır. -Bağırsaklarda zararlı bakterileri yok eder, iyilere ise kesinlikle zarar vermez. -Sivilce ve aknelerin giderilmesini sağlar.
1 yemek kaşığı kadarını 1 yemek kaşığı su ile inceltip bir pamuk vasıtası ile yüzünüze uygulayın. Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır? Her gün 1 su bardağı su içerisine 1 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyerek içebilirsiniz. Ayrıca salatalarınıza ilave edip de tüketebilirsiniz. Cilt bakımında da faydaları kısmında olduğu gibi kullanınız. Negatif enerjilere olan etkisinin yanındaki bu saydığım özellikler hem sizi daha iyi hissettirir hem de hijyenik ortama kavuşmanızı sağlar.
Haşere ve sivriler gider Kötü kokuları yok ettiğinden üzerinizde farkında olmadan soluduğunuz Kötü kokuların negatif etkilerini ortadan kaldırır Tabi bunu haftalık yapmak gerek çamaşırsuyu yerine artık sirke kullanmak gerek
Kesinlikle yarıyor. Sirkenin bilmediğimiz pek çok faydası var. Şifalı olmasının yanı sıra temizlikte de çok kullanılır. Evi çamaşır suyu veya yüzey temizleyici gibi iceriginden onca kimyasal madde olan temizleyicilerle silmek yerine sirkeli su ile silmek daha hijyenik olduğu gibi bahsettiğiniz şekilde kötü enerjiyi alır. Ayrıca inanır mısınız bilmem de üç harflilerle böyle ortama yaklasmazmis. Bunun yanı sıra koltuklarda veya halıdaki çıkmayan leke için sirkeli su ile sildigimde gerçekten çok iyi sonuc aldım. Bir de camları sirkeli su ile silip ardindan kuruladiginizda pırıl pırıl oluyor inanın.
negatif enerji gitmeside allahın hikmeti aslında kafanda kalbinde negayif enerjiyi bitirince gidiyor. bir yerde değil. ama sirke tuz vb kullanavilirsin. genel anlamda cinler negatif enerji pis yerleri seveeler pis kokudan beslenirler. temiz olan yere giremezler girmezler
Evi az parlattığını biliyorum ama kendisiyle tam olarak temizlik yapılabildiğini düşünmüyorum. Kötü kokuyu almak yerine aksine kötü koku bırakıyor. Ağır ekşi bir koku. Kötü ruhları ortadan kaldırıyor mu? Ben de birçok kes duydum ama gerçekten öyle mi Allah bilir. Peygamberler ekmeği sirkeye banıp yerlerdi. O yüzden inleri cinleri ortadan kaldırdığını pek düşünmüyorum ya da şöyle söyleyeyim ev temizleme maddesi değil o. Yemeğe kullanan bir maddedir. Turşu gibi mesela. Kötü enerjiyi yok etmek için sure mjre okuyun okutun.
Karanlık varlıklar görünmeyen enerjisi düşük yani negatif wnerjili varlıkkar hani bilimin negatif enerji dediği şey karanlık varlıklardır İsminin farklı olması onu bilim dışı yapmaz
En İyi Cevaplar