O nedenle güneş ışıklari ten ile temaz eder ve cilt kanseri riski oluşur.
Siyah güneş ışığını geçirmez, etkisiz hale getirir.
Bu konuda bir yazı okumuştum soruyu o nedenle sordum link aşağıda...
bloving.blogcu.com/.../326325
Siyah giymek güneş ışınlarını kendisinde toplayacağından çok feci sıcaklatır. Yani zararlı da diye biliriz. Ama beyaz giyersen gelen ışığı yansıtacağından dolayı pek te ısınmazsın. Hatta bunu test edebilirsin. Mesela güneş altındayken bir derine birde saçına dokun. Saçlar yanıyor alev alev :D
Eyvallah
beyaz tabiki. Siyah yakar der annem
Annelerde her zaman haklı oldugu ıcın reis :))
Yanlış bilgi
açık renkler giymen lazım koskoca adamsın hala sorduğun soruya bak
Şu önyargılarınız ve ukala tavırlarınız çok bilmiş tavırlarınız...
Bu soruyu bilinçsizce sormadım.
bloving.blogcu.com/.../326325
Çok biliyorsun madem bildiğin şeyi sormak yerine insanlara paylassaydin baştan sırf soru sormuş olmak için soru soruyorsunuz sonra biz eleştiri yapınca ukala oluyoruz
Üstte çıkmak bu olsa gerek.
Bende bilginiz var mi diye belkide sosyal deney misali.
"Koskoca adamsın sorduğun soruya bak"
Diyerek önyargı ile beni aşağılaman küçük düşermen cahilce bir davranış.
Pardon haklısın.
Benim sana olan davranışım belki küçük düşürücüydü evet ama sesinin bu sosyal deneyi yapmakta ki amacın ne? Beyaz tabiki diye cevap verenleri aşağılamak mı? Verdiğin cevaplara bakılırsa bilgilendirme niteliğini pek taşımıyor cevapların. Dinine küfreden müslüman olsa😕😕
Öncelikle cevapları ortalama tahmin etmiştim.
Ve kimseyi aşağılayan bir cevap vermedim.
Kim ne biliyor ona göre bilgilendirme yapacaktım.
Eğer detayı okuduysan kaynak belirtim yanı ben bunu bilim insanlarından duydum haberdar oldum takıldığım sosyal çevre olan KS de de duyurmak istedim.
Beyaz daha az korur siyah daha çok korur ama sıcak basar
Thx 😊
Eyvallah güzel kız
Cevap
6Cevap
Tahmin edilebileceği gibi baskın çoğunluk yanlış cevaplamış.. Yaz mevsiminin sıcak geçtiği bölgelerde Siyah giymek daha avantajlı olabilir. Evet siyah güneş ışınlarını emer ve ısınan giysi baca etkisi ile hızlı bir hava sirkülasyonunu başlatır. Bu da vücudumuzdan yansıyan termal ısıyı da emen siyah giysiyi soğutmaya başlar ve etkili bir soğutma sistemi oluşturur. Beyaz ise güneş ışınlarını yansıtır evet ama vücut termal ısısını da geri vücudumuza yansıtır ve siyah kumaşa göre daha az ısınan beyaz kumaş daha düşük bir baca etkisi ile sizi bunaltmaya başlar. Burada dikkat edilmesi gereken siyah giysinin vücuda yapışık dar kesim olmaması gerektiğidir.
Koyu renkler günışığı çektiği için biraz daha açık renkler sanırım.
Beyaz giymen gerek siyah güneşi çok çeker
Yapma ya
Beyaz tabiki siyah isiyi ceker
Siyah ısıyı çekmez
Renklere cinsiyet yuklemem ama pembe rengini sevmiyorum
Beyaz güneş ışınını iter siyah çeker
Beyaz itmez yansıtır vücuda özellikle
beyaz siyah güneşi çeker derler
Çekmez
Siyah beyaz hemen kirlenir ter vs
beyaz
Beyaz