Pikuspit aort kapak?

6bucuk yaşında bir kızım var. Şimdiye kadar sağlıklı bir çocuğum var diyordum ki, aile hekimimiz kalbini dinledi ufurum var dedi. çocuk kardiyolojiye götürduk. Doçent dr baktı eko da diskupit aort kapak tanısı kondu. Ve de aort damarinda hafif bir genişlik tespit edildi. dogustan olduğu söylendi kalp kapakcigındaki bu anomalinin. Su anda hayatını etkilemiyor. İnşallah da etkilemez.
Pikuspit aort kapak?

Çok sık rastlanan bir durummus. Çoğu insan bilmeden yaşarmis gibi şeyler anlattı dr. Muayene esnasında şok olduk. Yıkıldık. Soru soramadık. Çok endiseliyim. Yavrum un bu hastalığı ilerlerlerse diye cok korkuyorum. Eko sonucunu da paylaşacağım. Lütfen doğuştan bu hastalığı olanlar varsa ya da yakın çevrelerinde doğuştan bu hastalıkla doğup sorunsuz bir şekilde yaşayan ve sorunsuz uzun yıllar yaşayan varsa aranızda bilmek isterim. İnanın ki bu tür örneklere ihtiyacım var. ben bir anneyim, yavrum da Kalbi yaralı bir kuzu. .. içim gidiyor yüzüne baktıkça elimden kayıp gidecek korkusu beni yiyip bitiriyor, ölüyorum 😢
Pikuspit aort kapak?