6bucuk yaşında bir kızım var. Şimdiye kadar sağlıklı bir çocuğum var diyordum ki, aile hekimimiz kalbini dinledi ufurum var dedi. çocuk kardiyolojiye götürduk. Doçent dr baktı eko da diskupit aort kapak tanısı kondu. Ve de aort damarinda hafif bir genişlik tespit edildi. dogustan olduğu söylendi kalp kapakcigındaki bu anomalinin. Su anda hayatını etkilemiyor. İnşallah da etkilemez.
Çok sık rastlanan bir durummus. Çoğu insan bilmeden yaşarmis gibi şeyler anlattı dr. Muayene esnasında şok olduk. Yıkıldık. Soru soramadık. Çok endiseliyim. Yavrum un bu hastalığı ilerlerlerse diye cok korkuyorum. Eko sonucunu da paylaşacağım. Lütfen doğuştan bu hastalığı olanlar varsa ya da yakın çevrelerinde doğuştan bu hastalıkla doğup sorunsuz bir şekilde yaşayan ve sorunsuz uzun yıllar yaşayan varsa aranızda bilmek isterim. İnanın ki bu tür örneklere ihtiyacım var. ben bir anneyim, yavrum da Kalbi yaralı bir kuzu. .. içim gidiyor yüzüne baktıkça elimden kayıp gidecek korkusu beni yiyip bitiriyor, ölüyorum 😢
Benim evladim yok ve anneligin daha mukaddes bir makam oldugunu biliyorum. Guclu olmani ve ALLAH 'in yardimciniz olmasini, en kisa zamanda sifalar vermesini temenni ediyorum... INSALLAH yavrunuza ve diger hastalarimiza acil sifalar isabet eder...
Öyle bişey demedi dr bize ama raporda yazmış. Kafam iyice karıştı. Kafamda bir dünya soru işareti var. Bana çok iyi bir çocuk kardiyologu lazım türkiyede isim yapmış. İstanbul'da olursa daha iyi. endokardit i sanırım dis dr una göstermemix ve dikkatli olması , antibiyotiksiz işlem yapmaması için yazdı. günlerdir aglamaktan uzuntuden bittik.
burdan birşey söylemek doğru olmaz, eğer sadece biküsbit aort kapağıysa sorun, önemli bir durum değil. herkeste olabilecek birşey. normalin varyantı kabul edilebilir. ama bunun dışında bir problem varsa bilemem onu. çocuk kardiyoloğu olarak atakent acıbadem hastanesinde iyi bir çocuk kardiyoloğu vardı, ismini hatırlamıyorum. sorabilirsiniz oraya. geçmiş olsun
Teşekkürler. Evt çocuk kardiyoloji uzmanı Prof a gittik. o da aynı şeyleri dedi. diş deki çürüklere dikkat edilmezse diş dolgu ya da çekimlerden önce antibiyotik koruması yapılmazsa o zaman endokardit geçirebilir ve cok hasta olur dedi. Allah korusun.
Bikuspit aort ölümcül değildir. Bikuspit kapak olması bazen aort darlığı yapabilir. Ama kontrol altindaki hastalar ömürlerini rahat geçirebilmektedir. Bunun icin dr larin tavsiyesine uymaniz gerekir
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bizde darlık demediler. Hafif genişlik var. böyle hastalar bazen anlamadan bir ömür gecurebiliyorlarmis.
Kalp kapakcığı çalışmaması oldu bir akrabada ameliyat ettiler ama bundan sonra fiziksel iş yasakladılar
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Allah razi olsun bemim de ihtiyacım olan tam da böyle bir örnekti. . yuh artık ben iyi örnekler istiyorum yok komşumuzda da vardı bu hastaliktan öldüydu gibi örnekleri kendinize saklayınız.
En İyi Cevaplar