Burun ameliyatı (rinoplasti) süreci nasıl?

Merhaba arkadaşlar. Ben 19 temmuzda burun ameliyatı olacağım. Çook araştırdım ama yine de aklımda soru işareti kalsın istemiyorum. Ameliyatımı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Arasştırma Hastanesinde olacağım. Doktorum profesör. Yaptığı ameliyatların öncesi ve sonrasına baktım gayet başarılıydı. Fakat biraz endişem ve heyecanım var ya istediğim gibi olmazsa diye. Benim nefes alma sorunum var. bir deliği kemik kapatıyor neredeyse tamamen nefes alamıyorum. Ayriyetten kemikte eğrilik var. Deviasyona da giriyor sanırım bu. Benim ameliyatım rinoplasti yani estetik ama estetik yaparken kemikleri de düzelttikleri için nefes alma sorunu da ortadan kalkıyormuş galiba.
Doktorum pek ayrıntı vermedi. Eğriliği düzelteceğiz dedi. Tampon çeşidi de ameliyatın seyrine göre değişiyormuş. Daha anestezistle görşücem, tahliller falan derken çook işim var. Benim tek endişem burnumun istediği gibi olmaması. Zaten eğrilik düzelince doğal ve güzel bir burun olur diye umuyorum. Yoksa keyfen yaptırmıyorum. Yapmacık durmamasını istiyorum yani doğal bir burun olmalı. Yoksa yapıldığı çok bariz oluyor. Zaten belli olacak da kalkık falan istemiyorum. Umarım istediğim gibi bir burun olur. Korkum da var tabii. Sonuçta ilk defa narkoz alacağım bu biraz ürpertici. O kadar çok araştırıyorum ki bunalıma girdim bir ara resmen. Ameliyat olanlar varsa süreç nasıldı bilgilendirirseniz çok sevinirim🤗🤗
Burun ameliyatı (rinoplasti) süreci nasıl?