marka adı vermeyeyim ama mentol kokulu bir merhem vardır kas sakatlıklarına vs sürülen o kokudan tüm sinekler nefret eder. çok az bir kısmını iki parmağınla kollarının üstüne sür bak bakayım bir daha sana dalaşabiliyor mu mendeburlar? sineklerin ısırdığı yerlere de elma kabuğu sür bire birdir...
aynı dert bende de var yaz gelir sinekler benim kanımı emer ne hikmetse 😂 benim bildiğim en iyi çare sineğin soktuğu kaşınan yeri sabunlu suyla yıkamak öyle yapınca kaşıntım geçiyor istersen dene
açık yer neresiyse oraya yönelir pis sinekler benim ayakları, kolları bide yüzümü sokarlar üşenmezsem kalkar sabunlu suyula yıkarım rahatlarım sen nasıl yapacan bilemedim sinek ilaçları işe yaramıyor
Dalga falan geçmiyorum bu dedigimi yap. Sivrisinegin ısırdığı yer sivilce gibidir orayı sık, biraz su çıkacak. Şu çıktıktan sonra bir kere daha sık sonra serçe parmağına tükürüğünü sür. Dilinle biraz tükürüp bırak yani. Tükürükte bulunan lizozom (sindirim enzimleri) oradaki maddeyi biraz parçalıyor kaşıntıyı geçiriyor fakat bu geçici oluyor 2 saat sonra falan yeniden kaşınır.
Suyu çıkarınca ısırdığı yerin ağzı açılıyor lizozom enzimleri bu şekilde içeriye etki yapıyor. Sikmadan ısırığın üzerine tükürüğü sürersen ise yaramaz.
en lezzetli insan sen olmalısın ki devamlı müşterin var :D genelde kolonya sürerler travacort krem var mantar kaşıntısında kullanılan kaşıntıyı alan çok duramıyorsan ondan sür...
2yumurtayı kırıyosun güzelce çırpıyosun içine nane kekik pul biber isot kimyon keçiboynuzu sut ve bilimum baharatı atıyorsun sonra onu balkona dokuyosun tüm sivrisinekler oraya gideceğinden rahat rahat oturursun.
En İyi Cevaplar