Bilgisayardan dolayı gözlerim çok ağrıyor. Şimdi baktım da doktorlar dinlendirici gözlük yoktur, dinlendirici gözlük diye 0.25 numaralı gözlükleri satıyorlar, ticari bir şey oldu demiş. Zaten 2-2.25 miyopum, normal gözlüğümü taksam bu yorgunluk, ağrı geçer mi?
Dinlendirici gözlük diye bir şey var mı, göz yorgunluğuna/ağrısına ne iyi gelir?
Şöyle bir inanış var; bilgisayara uzun süre bakmak gözleri bozar diye. Hiç alakası yok. Bilgisayara ve diğer ışık saçan elektronik cihazlara bir süre bakarsan gözlerin yorulur ve ağrımaya başlar. Hatta kan dolaşımı hızlanacağı için gözdeki damarların kırmızı rengi belirginleşir. Yani ne yaparsan yap bu tür cihazlara uzun süre bakarsan gözlerin yorulur. Özellikle karanlık ortamda sadece o ışığa odaklanmak daha fazla yorar. Dinlenmesini istiyorsan bu tür cihazlara bir süre bakmayacaksın. Ara sıra dinlendirmen gerekir ama gözleri bozmaz. Güneş'e çıplak gözle bakarsan bozulur, teleskopla bakarsan kör olursun.
Bence senin sinüzitin var 😄 ondan ağrıyor başın 😄 Benim de sürekli ağrır da 😩 Bu soruya burada ne kadar yanıt bulabilirsin ki 😄 gelen cevapların çoğu benimki gibi saçma olur 😄 Sen iyisi mi bir göz doktoruna git 😄 Bana sorarsan gözle değildir sıkıntı derim 😄 karanlık ortamda bilgisayara bakıyorsan başının ağrımasından doğal bir şey olamaz 😄 çok karanlık olması da gerekmez tabi 😄 Bilgisayara baktığın anda odanın aydınlık seviyesini iyi ayarla derim ben 😄 gözleri yoran budur zaten 😄 ondan sonra gözlerin çok yorulmayacağı için dinlendirmeye de gerek duymazsın 😄
Benim şu an başım ağrıyor 😂 gözlerden gelen bir baş ağrısı gibi 😂 kendi sorunumu yazmışım sana 😂
Ama sen şu oda aydınlığına dikkat et gözlerin için 😐 karanlıkta bakma bilgisayara 😐 O garip diziyi seyretmeye devam ediyorsan aydınlık ortamda devam et 😄
Bende miyop var ama düşük. Gözlük kullanan çok kişiye danışayım dedim sordum bilimsel olarak araştırdım gerileme olmuyor ilerliyor sonucuna vardım. Gözlük kullanmıyorum. Bilgisayar başından uzaklaşarak ancak mümkün olucak 😢
Gözün yorulmasının sebebi ışık. Güneş gözlüğüde ışığı azaltıyor. O zaman güneş gözlükleri gözü dinlendirir. Evde bile güneş gözlüğü takmalıyız. Bilgisayara tvye bakarken falan.
Dinlendirici gözlüğün placebo gibi bir şey olduğunu duymuştum. Onu bence direkt ele.
Sebep ekranın olabilir. -Işığı ve kontrastı düşürmeyi dene. Önce ışığı değil, önce kontrastı düşür. -Laptop değil masaüstü PC kullan. Veya en azından laptopa masaüstü monitör tak. -Ekran filtresi gerekliliği tüplü ekranlardaydı. LCD ekranlar filtre türü şeyler gerektirecek herhangi bir şey yaymazlar. Filtre, gözlük, ve benzeri ek ürünleri unut. -Mağazalarda teşhirdeki ekranları karşılaştır. En yumuşak görüntü vereni al. Kalite ile yumuşak görüntü arasında ilişki yoktur. Fiyatla da alakası yoktur.
En çok merak ettiğim şey adminlerin bilgisayar başına ne yaptığı, yani bütün gün yeni mod olmuş çaylaklar gibi bütün gün sayfayı yenileyip uygunsuz soruları mı kaldırıyor. Çaylak derken adminlere demedim şiy anlama. :) Gözlüklerde işe yaramıyor, bilgisayarın ekran parlaklığını gece gündüz en düdükte kullan bende 12 saat falan bilgisayara bakıyorum ağrımıyo. :) Benimde gözlerim 1.25 falan bozuklukta ^^ Ya da bilgisayarı projektör gibi bişeyle duvara yansıtarak kullan belki birazda olsa işe yarayabilir.
Dinlendirci gözlükleri genelde kitap okurken falan kullanmak için satıyorlar. Bilgisayar kullanırken takmak için alacağın gözlük farklı. Bilgisayar ekranında gelen UV ışınlarına karşı takıyorsun onu. Güneş gözlüğü gibi düşünebilirsin. İşe yarıyor mu? Evet. Bundan yaklaşık iki yıl önce bilgisayar kullanırken gözlerim sulanırdı, göz doktoruna gittim ve bu gözlüğü önerdi, şu an gayet rahat bir şekilde kullanabiliyorum bilgisayar.
Geçmez. Bilgisayar başındayken gözlerini ara ara kırpman gerekiyor. Kırpmayı unuturum ben, daha etkili bir yöntem gerekiyor diyorsan o zaman bu program sayesinde ekranda ki mavi ışığı kısarak daha uzun süre kullanabilirsin. Konum eklersen akşam olmadan otomatik olarak kendini ayarlayabilir. Her şey daha kırmızı gözükecek ama olsun.
Aynen öyle, dinlendirici dedikleri şey en düşük numaralı gözlük oluyor ve bir süre sonra gözünü daha çok yoruyor. Kendi gözlüğünü takmalısın. Geçmiş olsun =/
Normal gözlüğünüzü takıp dinlendirici damlaları kullanmanız ve bilgisayar başında az zaman geçirmeniz gerek 😊 arada bir uzağa bakmanız gerek, gözlerinizi kırpmayı da unutmayın, yediklerinize dikkat edin, balık, maydonoz, havuç tüketin 😊 ve bilgisayara da doğru oturuş ve bakış pozisyonlarıyla bakın.
Bende sürekli bilgisayar kullandığım için göz doktoruna gitmiştim. Dediğin gibi 0.25 numaralı gözlük verdi, özellikle camlarını mavi ışık korumalı yaptırmamı söyledi. Tv izlerken, telefon ve bilgisayar kullanırken takmamı söylemişti. Göz ağrılarım ve yorgunluğu azaldı diyebilirim.
Bilgisayar ekranı için özel mercekler var onlardan kullanıyor musun? Merceğin özelliği olarak kendi içinde geliyor öyle sayıyorlar, ışıkları kırıyor yeşil vs renklerde kırılma görüyosun cama dışardan bakınca ben sorun yaşamıyorum ekrana bakarken
Canım 4 numara miyop-astigmatlı olan biri olarak söylüyorum ki senin göz numarana göre bir gözlük yaptırman lazım. Ağrın başka türlü geçmez. Gözlüğü yaptırırken de bu ışınlardan koruyan camı da söyle onu da eklesinler. Bilgisayarın zararlı ışını bir nebze de olsa törpülüyor.
Yok gözlüğüm var, vardı daha doğrusu tekrardan alıcam da benim derdim bilgisayarla ilgiliydi. Ama öyle bir cam varsa ne güzel, optikçiye mi söylüyorum bunu?
En İyi Cevaplar