Alkolü sık sık tüketiyorum. Alkolün ömrü çok kısalttığını zannetmiyorum.
Yani en azından sigara kadar kısaltmıyordur herhalde?
Yani en azından sigara kadar kısaltmıyordur herhalde?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aslında en fazla 10 güne 1 içmek lazım. Bundan fazlası gerçekten geleceğini riske atar. Bir de sıksık kullanılınca bir zamandan sonra gece gündüz içmeye başlıyor insan. İşte o dakikadan sonra siroz tehlikesi başlıyor. İradeli olanlar tedaviyle (belli merkezlerde kanlarını temizleterek) ve kendilerini tutarak bırakabiliyor. Fakat 1000'de 1 bu dediğim. Genellikle bırakamıyorlar. Ayrıca zamanla sinirleri mahfediyor ve hafızayı ciddi şekilde köreltiyor.
Zararı elbette var.Özellikle böbreklere en azından şunu yap çok aldıgın gunun ertseinde gıdana dıkkat et,ciğerini yorma,bu sadece fazla olan zararı azaltacaktır...
Al...ama aşirı almamanı önerırım...Benım yerımede tuborg kırmızı içsen olur mu?Uzun zamandır almıyorum da...
Karaciğere zararı var alkolün, tamamen kesmesen bile azaltmaya çalış
karaciğere zararı var, vücuda zarar... doğru olabilir.
Cevap
18Cevap
özellikle araç kullanırken alkol almamalı içilmemeli
yani düşünsenize araç kullanıyorsunuz bir yandan biranızı yudulmuyorsunuz falan pat bir duvara tosluyorsunuz ve elinizdeki birada düşüp kırılıyor zuladakilerde kırılıyor falan
amannn bundan daha beter ne olabilir ya
fazlası zarar,ne kadar tükettiğine bağlı,ben sigaradan daha cok alkölden ölen tanıyorum,bende cok içerim ama zararlı farkındayım,sürekli sürekli içeceğime haftada bir gün belirledim o akşam kuruyorum soframı sadece,o günü beklemekte güzel oluyor :) sende dene istersen
alkolde zararlı siğarada. her şeyden önce alkol beyin hücreleri nin ölümüne yanı azalmasına ve karaçigerin zarar görmesine sebeb olur. Aslında burada ömrün uzunlugu kısalıgı değil saglıklı yaşamak önemli.
Herkes dokyor herkes uzman..
Iddia ediyorum alkol beyin hucrelerini yeniler, bobregi çalıştırır, karacigeri güçlendirir.
Ömrü uzatir.
cildi de güzellestirio panpa.
Kan yapar, cildi temizler. Yaraları iyilestirir. Deni dinclestirir. Şifa
Dedem 73 yaşında hergün bir büyük deviriyo günde 20-25 dal sarma sigara içiyo tık yok ama kendine ii bakıyo allah uzun ömürler versin
karaciğere ve böbreklere zarar verir.beyin hücrelerini öldürür. insanın zekasını düşürür yani. uzun sürelü kullanımda karaciğer yetmezliğinden ölüm ...
Karaciğer'e çok zararlı diye biliyorum. Bilemezsin ki içen vardır 65'e kadar yaşar rahat, içen vardır 30'da gider. Bünye, kader kısmet :)
ozman bir örenkle test mesela..alkol tel içkilerde yok bir şişe kolanya iç onun içinde de alkol var ömrü kısatlıyormu istersen bir dene:)
Kısaltmasa da yaşlandığın zaman berbat bir tipin oluyor..
alkol ömrü kısaltıp, boyu da uzatabilir. Gerçekten öyle mi ? Bırakalım İsviçreli bilim adamları bunu da araştırsın.
karaciğerli darma duman ediyor insanın ömrünü kısaltıyor siroz en büyük nedeni...
Alkol bir alex değil ama sigara tam bir drogba.
Yaşlı alkoliklerin azlığı düşündürücü.
ölse benim babam ölürdü.hergün içer.(71 yaşında)
alkol kısalan ömrü kısa sürede olsa uzatır :D
Fazla tüketilirse siroza neden olur
yok be ya kısaltıyorsa beraber gencecik ölürüz :D
zararlı hem tadı da güzel değil
Sus bakayım sen,pistttt pissst :P
40 yıllık içiciyim çivi gibiyim <3
seks hayatınıda bıtırır omrunude
hızlı yaşarsın,hızlı ölürsün...çileli ölürsün...
Karaciğerin iflas etti mi görürüm az zararı
kısaltmaz.
alkol ömrü uzatır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar