Cinsel organımın etrafında bir sürü siği var. Durmadan çoğalıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım?
Doktora gitmeye ve söylemeye de çok utanıyorum
Doktora gitmeye ve söylemeye de çok utanıyorum
Genelde dış genital bölgede küçük siğiller ortaya çıkar. Bunlar kişinin kendisi tarafından görülebilir ya da elle hissedilebilir. Siğiller yumuşak, pembe-beyaz renkli, karnıbahar benzeri oluşumlardır. Tek ya da grup halinde olabilirler. Zaman zaman dışarı kabarık olmayıp düz olarak bulunurlar. Nadiren vajina içinde,makat çevresinde ağız ve boğazda da görülebilirler. Kondilomda ağrı olmaz, fakat arasıra kaşıntı ve yanma görülebilir.
Tedavi olmadığı taktirde siğiller hiçbir değişikliğe uğramadan uzun bir süre kalabilir, acak bu davranışları oldukça nadirdir. Genelde sürekli olarak büyüme ve yayılma eğilimleri vardır. Kondilom ile birlikte başka bir vajinal enfeksiyon varsa bu büyüme daha hızlı olur. Çoğunlukla vücudun nemli ve sıcak bölgelerine doğru yayılma gösterir. Eğer vajina ve makat civarında anormal renk ve şekil değişiklikleri ile anormal kabarıklıklar görülürse, genital bölgede kaşıntı, yanma ve kanama varsa,partnerde kondilom var ise ya da daha önceden geçirmiş ise mutlaka bir jinekolojik muayeneden geçmek gerekir.
yapacagın sey coook basıt. hem bedava hem kendı kendıne yapabılecegın bı yontem.
1 oncelıkle bıldıgın sabunla guzelce yıka temız olsun
2 yakınlarda ıncır (yemış ) agacı bulabılırsen yapragını ya da meyvesını kopart
cıkan beyaz suyu ( ıncır sütü denıyo ) sıgıllerın uzerıne sür. gunde bı yapabılırsen ıı (kendım 2 gunde bı yapabıldım )
goreceksın kı 10 gune kalmadan gecmeye baslayacaktır.
tek sorunu bırazcık kasındırıyo onu da sabır edıp kasımayacaksın.
kendı basıma gelmese ve denememıs olsaydım kımseye tawsıye etmezdım ama sukur ıse yaradı sıfa oldu. inş herkeze de faydalı olur.
unutmadan ıncır agacı bulma sansınız yoksa dogal elma sırkesı de ıse yarıyo denılmıstı ama ıncır ıse yaradıgı ıcın sırkeyı denemedım.
Human Papilloma Virüs (HPV) insanlara genellikle cinsel yolla bulaşan, genital bölgede siğil diğer adı ile kondilom ya da rahim ağzında kanser yapabilen bir virüstür. HPV virüsünün sebep olduğu ve erkeklerde de ortaya çıkan genital bölge siğilleri, kadınlardaki ile aynıdır ve tedavisi de farklılık göstermez, tedavi seçenekleri aynıdır. Eğer bağışıklığı çok güçlü ise, kendisinde belirtiler ve siğiller ortaya çıkmadan kalabilir.
Kendisinde siğil olmayan erkekler bu haliyle başkalarına hastalığı bulaştırabilecek durumdadır. Genellikle erkeklerde belirti olamayabilir ,siğil - kondilom çıkmayabilir ve bu sebepler bir erkek yüksek oranda taşıyıcı olmaktadır. Bu, kendisinde hiçbir belirti bulunmazken, başkalarına hastalığı bulaştırabileceği anlamına gelir. Diğer ismi ile bu portörlüktür.
daha fazla bekleme istersen...
bayan doktora git bence
ama erkek dr da gitsen çekinme tıta ayıp yok bende tuvalede gidecek durumum yktu amelatlı falandım idrarı mı sondayla aldılar
drlar okurken vucudun her tarafını çekinmeden inceliyorlar senden mi çekinecekler
ama yinede utanırsan bayan dr a git
Cevap
24Cevap
genital herpes denılen hastalık geçmiş olabılır partneınızde'de var mıbu siğillerden sordunuzmu bırde bu lınke bakarsanız yardımı olur sanırım link
arkadaşım vajinada ,penisde bir organ utanılacak bişey yok doktor nicelerini görüyor osanmıştır artık temizide geliyor piside kokanıda onun için rahat ol git muayeneni ol
gitmen gerekiyor kritik konulardan birisi, en az maliyetli olarak sığıllerini yaktırabilirsin.
Geçmiş olsun.
önce anal sonra normal yaptıysan olabilir .Doktora git krem verir geçer geç olmadan yollara koyul derim
ilk defa görmüyorlar onu . Utanacak bir şey yok.
Çok utanıyorsan bayan doktora git
Aynı şey bende de vardı ben de utanıyordum erkek doktordan bile
çaresiz gidiyorsun gidince de çok önemli olmadığını anlıyorsun utanmanın
sağlığın önemli ,
mutlaka doktora gitmelisin
alerjik bir durum olabilir
tedbirini önceden almış olursun
merak etme doktorlar snein sandığın açıdan bakmıyorlar bu tür konulara
doktordan utanıyorsun tamam ama ileride sevgilin ya da eşin iğrendiğinde doktora gitmediğin için pişman olucaksın sölemedi deme bence fala çoğalmadan gitsen iyi olur!
hpv genetik siğil tedavi ettirmen gerek yoksa sıkıntı yaratır
Eyvah ; sakıncalı bir durum . Bencede doktora gidin ama o doktorda bayan olmalı değil mi .
Ailene söyle seni bir uzmana götürsünler...
Sağlığın şakası olmaz..
Bunlar hpv yani human papilloma vitusudur kısaca adı kondiloma acil doktora gitmeni tavsiye ederim ben biraz gec kaldım bendede aynı şey var kafaya takmadım şimdi tiplemeye gonderdıler 15gun sonra cevabı gelecek
Merhaba yazinizi gordum uzun zaman olmus sanirim. Ben de ayni sıkıntı icerisindeyim. Hpv virusum var. Fakat vajina icindeki sivilceler internette kirmizi gorunuyor bendekiler siyah renkte. Sizdeki sigillerin nasil bir rengi vardi acaba soyleyebilir misiniz inanin cok sıkıntılı zamanlar geciriyorum kafami cok karistiriyor bu durum :( yorumuma donerseniz cok cok mutlu olurum cok tesekkurler simdiden
Kendiliğinden mi çıktığını düşünüyorsun yoksa ilişkiden mi bulaştı?
cinsel organda siğil çok tehlikelidir.kesinlikle doktora git utanılacak birşey yok .
Eninde sonunda gideceksiniz, enfeksiyon kendisi geçmez günden güne daha kötü olur. Bir an önce gidin sağlık ihmale gelmez, geçmiş olsun.
mutlaka doktora gitmelisin, durmadan artacaktır muhtemelen...
Durumun gerçekten çok ciddi. Utanmayı falan geç sen şimdi.
bence de doktora gitmelisin sonra daha çok pişman olursun hem şimdi intenetten baktım bir çok kişide varmış zaten utanma kadın doktor filan araştır onların işi bu yani bir çok hastası olur hiçbirini hatırlamaz bile
kesinlikle doktora git. virüs gibi birşey olabilir. bir yerde okumuştum.
harbi yaa
bende de tuhaf tuhaf şeyler var
vay mk irina sı :(
Doktora gitme, durumun kötüleşsin, sonra da öl oke?
temizlemelisin oranı. sürekli yıkamalısın. terletmemeye çalış
Sana bunu bulaştıranın da doktorluk işi var ...
Beyaz kucuk kucuk lekeler mi bu siğil dediklerin
kadın doktora gıt ondada vr sendekınden garıpsemez
Utanmamalısın .s onlar alışkın böyle şeylere :)
sağlıkta utanma olmaz!
neyinden utaniyorsun doktora gitmenin ? alla allaa
Yakın zamanda ilişkiye girdinmi ?
at gitsin artık işe yaramaz o
o ne ya .s
Doctor
En İyi Cevaplar