Ya bende cilt lekeleri var fakat egzamaya da benziyor mantara da? sizinki de öyle mi? doktora gittiniz mi nasıl teşhis koydu?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok kafaya takma herşeyi çoğu şey her insanda vardır ama ortaya çıkması çoğunlukla psikolojiktir
05 Yorumla
Soran+1 yılher yerime yayıldı korkuyorum git gide de artıyor
Cevap sahibi+1 yılgit doktora mutlaka ihmal etme
Soran+1 yılgittim egzama dedi verdiği şeyler işe yaramadı. zaten mantara da çok benziyor
Cevap sahibi+1 yılbaşka doktora git teşhis senin ya da benim işim değil öyle olmaz ezbere
Soran+1 yılgidicem 2 gün sonra
En İyi Cevaplar
Egzama mantarın bir evresi zaten dermovate krem veya merhem kullanın şifa olucaktır inşallah
185 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani? farklı şeyler değil mi? egzamanın tedavisi yok diyorlar. doktor egzama dedi ilaç verdi işe yaramadı
Soran+1 yılkol bacak çok fazlalar
Soran+1 yıldenicem teşekkür ederim senin hastalık ne kadar sürdü ve tedavi?
Soran+1 yılhee :D peki şey dicem benim kaşıntım hiç olmuyor normal mi?
Soran+1 yılartık sayamıyorum 25 30 vardır belkide daha fazla :(
Soran+1 yılkabuk bağladı pullandı. şey sorucam duştan çıkınca daha kötü oluyor muydu? rengi felan koyulaşıyor muydu?
Soran+1 yılpardon yanlış kişiye yazdım :D
Soran+1 yılevet :(
Soran+1 yılyok ya sedef çok fena o kadar değil netten baktım aynı tinea corporis ama egzamayada benziyor. doktor egzama dedi
Soran+1 yılegzama ve mantarda pullanma oluyor ama. öyle derin değil nemlendirince geçiyor
Soran+1 yılbir de şöyle bir şey var küçükken tinea versicolor vakası yaşamıstım tedavi oldum geçti 1 sene sonra bu çıktı. mantarlar evrilir mi?
Soran+1 yılama internette tanı modüllerine baktım pullanma olanlarda var. peki dediğim gibi mantarr evrilebilir mi? yani daha önce versicolor olmustum
Soran+1 yılwww.google.com.tr/search görüntüm şuna benziyor ama hepsi böyle değil. pullanma da bu şekilde çoğunda yok ama
Soran+1 yılinşallah. çok teşekkür ederim
Soran+1 yıldenicem :)
Soran+1 yılmerhaba doktora gittim. Haber vereyim dedim. Biyopsi yaptılar. Kesin teşhis yok sonuçları bekliyorum. En kötü ihtimal sedefmiş. Egzamada olabilir dedi. Mantar ihtimali daha düşükmüş. Ben kendimi en kötü ihtimale hazırladım (sedef) hayırlısı artık. Tedavisi yok diye duydum. Dermovate verdi bana da
Soran+1 yılbu akşam başlıcam daha başlamadım. Anlamadığım sedefe hiç benzemiyor yani aynı mantar egzama karışımı bir şey gibi duruyor. uzun yıllardır var. sedef olsa daha kötüye gitmez mi İnternette fotoğraflara baktım çok kalın tabaka tabaka duruyor bende öyle değil
Soran+1 yılhadi ya. Tedavisi mümkün mü peki alternatif tıp mı denemeliyim
Soran+1 yıleskiden belli yerlerdeydi şimdi artmaya başladı
Soran+1 yılsedeften kurtulanı duymadım hiç :(
Soran+1 yılinşallah öyle olur
Soran+1 yılyine rahatsız ettim :D sudocrem sedef hastalığına iyi gelir mi? bir ara kullanmıştım en iyi işe yarayan o krem olmuştu. egzama ve mantara iyi geldiğini biliyorum ama sedef hakkında bir fikrim yok
Soran+1 yıldaha önce denedim çok iyi geldi geçecek sandım ama bir noktadan sonra durdu. egzama ve mantara iyi geliyormuş öyleyse bu ikisinden biriyim. Sedef olucam diye ödüm patlıyor ya. Bir diğer sorumda mantar kaşınır mı? kaşınmayan türleri var mı?
Soran+1 yılbir ömür kortizonlu ilaçlarda kullanmak istemiyorum işte.. alternatif tıp deniceğiz. sedefin kesin çözümü yok ki
Soran+1 yılçook teşekkür ederim :)
- +1 yıl
1) Ben bunu buldum halen araştırıyorum siz bunu deyin bakalım😊😊
ayaklarımın üzerinde egzama vardı... başlangıçta küçüktü giderek büyüdü. kırmızı büyük döküntü şeklindeydi. birçok doktora gittim. bisürü ilaç kullandım. kapalı tedavi uygulandı. bitkisel çaylar içtim. egzamaya iyi geliyor denilen sabunlardan kullandım... ama hep iyileşiyor gibi olup tekrar ortaya çıktı ve eski halini aldı. artık ayaklarım açık gezmeye çekiniyordum... en son internetten bunun duası olduğunu duydum. ve denedim. ama burada yazabilirmiyim bilmiyorum... eğer yazılabiliyorsa paylaşırım... bunu araştırırsanız kitaplarda var...'temre duası' bu duayı siyah mürekkebi fırça yardımıyla etrafını ve üzerini çizerek okuyun (ama mutlaka inanarak, ben başta inanmamıştım ama gerçekten işe yaradı) bunu 3 gün tekrarlayın...
dua okunan 3gün boyunca o bölgeye su değirmeyin...
daha sonra yıkayın
daha sonra yapılacaklar...
egzama üzerine merhem gibi hergün günde 2-3 kez ve kaşındıkça keçi yağı (başka yağ olmaz) sürün.
- +1 yıl
2) KEÇİ YAĞININ YAPIMIı:
keçi eti satan bir kasaba gidip etsiz sırf keçi yağı alın. iç, böbrek ya da et yağı olabilir. aldığınız bu parça yağı kuşbaşı doğrayın. tencereye yağ, su, tuz gibi herhangi birşey konmayacak. öylece yağları koyun ve kavurun. iyice kavrulmalı. yağlar kızaracak iyice. ama yakmayın. kıkırdak denilen bu yağlar (lokum gibi görünüyor) kevgirle süzülerek alınır. bize yarayacak kısım tencerede kalan kısımdır. bu dondurulur. donduktan sonra parça parça kesilir. bu parçalar bizim merhemlerimiz:nazar:bunlardan bir parçası buzdolabının normal kısmında saklanarak minik parçalar koparılıp egzamaya krem gibi sürülür. diğerleride sonra kullanılmak üzere derin dondurucuya kaldırılır...
NOTLAR: egzamalar keseyi hiç sevmezler... banyoda keselemeyin. ve sabunuda sevmezler... sabunla sürekli yıkamayın...
ben bundan şifa buldum ve bir yakınımda şifa buldu... denemekle birşey kaybetmezsiniz... tüm hastalara acil şifalar...
Soran+1 yılçoook teşekkür ederim baya uğraşmıssın :)
Soran+1 yılya acaba kan hastalığı olabilir mi bende? doktor tahlil yaptırdınız mı dedi. 3 yıl önce yaptırmıştım en son. Lösemi felan çıkabilir miyim ki? aklıma her şey geliyor moral sıfır
Soran+1 yılvalla çok korkuyorum :(
Soran+1 yıloldu tabi :)
Soran+1 yılmerhaba tekrar rahatsız ediyorum. Dermovate kremi mantara da iyi geliyor mu? daha çok sedefte kullanılıyormus, nette mantar enfeksiyonlarının neden olduğu yerlere uygulamayın diyor da
Soran+1 yılyani mantara da iyi gelir mi?
- +1 yıl
Sedef Hastalığı İçin Önerilen Doğal Çözümler
Cildin kurumasını önlemek için bulunduğunuz ortamın nemli olmasına özen gösterin.
Cilt için kullandığınız bakım ürünlerinde parfüm ve boya olmamasına dikkat edin.
Yağlı yiyeceklerden ve kırmızı etten olabildiğince uzak durun.
Yaban mersini türü küçük taneli meyveler, yemişler, soya ve çikolata sedef hastalığı için önerilen yiyecekler arasındadır.
Çok sıcak değil, ılık suyla duş alın. Banyodan sonra mutlaka nemlendirici kullanın.
Abartmamak kaydıyla biraz güneş banyosu sedef yaralarına iyi gelebilir.
Yemeklerinizde bolca iltihap giderici özellikte olan biberiye, acı biber ve zerdeçalı kullanabilirsiniz.
Esmer pirinç, kara buğday, darı, kinoa gibi glutensiz besin kaynaklarına yönelin.
Haftada 3 kez Omega-3 içeren balık yağı kaynağı ürünlerin beslenmenizde sıkça yer almasına çalışın. Somon balığı, ton balığı, sardalye, alabalık, uskumru, çiroz Omega-3 içeren balıklardır. umarım şifa bulursunuz inşallah
Soran+1 yılancak görüyorum mesajını kusura bakma
Soran+1 yılKolumdakiler %80 oranında azaldı. Bacaktakiler geç iyileşiyor. Ama bazı lekelerde %60 70 oranında azalma var. Fakat arada kötüleştiği oluyor. yine de eskisi gibi değil. Sonuçlarım da daha çıkmadı. Sedef olsa bu kadar çabuk iyileşir miydi bilmiyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊 gelişmeleri yazarım
Soran+1 yılsonuçlarım çıktı. Egzamaymış. Rahatladım
Soran+1 yılkontrolüm haftaya. tedavisi yok ama biliyorum bir ömürde kortizon kullanmak istemiyorum. Napsam bilemedim
Soran+1 yılamiin inşallah çok sağolun :)
Soran+1 yılmerhaba. haberdar edeyim dedim. doktor biyopsi sonucunu daha kapsamlı bir hastaneye gönderdi tekrar bakıldı. ve parapsöröasis teşhisi kondu. Yani sedef. Kansere dönüşme riski varmış tabi. Işık tedavisi uygulanıcak sanırım..
Soran+1 yılinşallah iyileşirim. Bitkisel denicem ama önce.. ankaradayım..
- +1 yıl
Peki ben bir ablayla tanıştım eczane gelmişti onun çocuğunda da sedef hastalığı varmış o da doktor doktor dolaşmış bir çare bulamamış en son bir bitkisel krem falan bulmuş iyileşmiş çocuğu yalan mı söylüyor gerçek mi bilmiyorum ama istersen sana telfn numarasını vereyim bir konuş sadece yine sen bilirsin nasıl istersen ben yakından tanımıyorum ama anlatınca eczanede öyle benimde aklıma sen geldin numarasını aldım belki bir umut diye
+1 yılozel bir yerinde deilse resim atsaydin daha faydali olurdu tahminimce
07 Yorumla
Soran+1 yılwww.google.com.tr/search buna benziyor
- +1 yıl
iyide resmi attigin sitede zaten yaziyodur ne oldugu
Soran+1 yılevet ama egzamaya da çok benziyor doktora gittim egzama dedi fakat mantar ve egzama birbiriyle çok karıştırılıyormuş verdiği ilaçlar bir işe yaramadı sende var mı mantar hastalığı
- +1 yıl
hayir doktor demis ama sen burda doktora deilde insanlarin yorumuna bakiyosun tuhaf
Soran+1 yılmantar hastalığı olanların şikayetlerini merak ediyorum. Benimkine benziyor mu diye
- +1 yıl
valla sen takinti yapmissin her hastalik her insanda ayni belirtiyi gostermezki
Soran+1 yılgöstermez biliyorum ama başkasında nasıl seyrettiğini öğrenmeye çalısıyorum
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
+1 yılGeçirecek bir karışım biliyorum denemek istersen
124 Yorumla
Soran+1 yıltabiki?
- +1 yıl
Ne tür mantarın oldugunu bilmiyorum ama denemek işe yarayabilir
Soran+1 yılolsun sen yinede söyle
- +1 yıl
Eczaneden rif ampul bir kapağı olan kutu gibi bişeye kırıp dök üzerine kına ve sirke döküp koyulastır sonra mantarının üzerine sür
Soran+1 yılsende mantar var mıydı? varsa nasıldı? doktora gittin mi ve direk doğru teşhisi koydu mu?
- +1 yıl
Bende tinea corporis vardı cildiyeci söyledi ama kediden geçti bana bu karısımıda veteriner söyledi sonra geçti işe yaradı Ampul antibiyotikli zararı olmaz
Soran+1 yılpeki görüntüsü egzamaya benziyor muydu? benimkisi hem tinea corporise hem de egzamaya çok benziyor. bende de spor salonuna giderken çıktı umuramadım her yerime yayıldı 9 yıldır çekiyorum bu çileyi. İnternette seninkine benzer bir görüntü varsa atabilir misin lütfen
- +1 yıl
İlk aile hekimine gittim o mantar dedi cildiyeci hemen teşhis koydu
Soran+1 yılbana egzama dendi ama verdikleri ilaç işe yaramadı. nerede çıktı ve görüntüsü nasıldı? kaşıntı var mıydı?
- +1 yıl
Evet kaşınıyodu yüzümde vardı kuruydu sonra bacagımda ve kolumda cıktı kaşınıyodu görüntüde buydu https://goo.gl/images/de0MBT
Soran+1 yılwww.google.com.tr/search benimki buna benziyor bir sürü farklı versiyonları da var ama geneli bu
- +1 yıl
dene istersen işe yarar
Soran+1 yılteşekkür ederim peki senin hastalık ne kadar sürdü ve tedavisi
- +1 yıl
Resim acılmadı bu arada.. Cildiyeci mantar kremi verdi ama onla cok uzun sürdü sonra veterinerin tavsiye ettiğiyle hemen geçti
Soran+1 yılvay be.. bana yanlış teşhis kondu valla... ne kadar sürdü peki yani doktora gitmeden önceki süre?
- +1 yıl
Fark edene kadar uzun zaman oldu cünkü sivri sinek ısırığı sanmıştım sonra kurumaya ve kaşınmaya başlayınca gittim
Soran+1 yılbenimde yıllardır var umursamadım baktım yayılmaya başladı her yerime korktum. gidicem doktora çok hızlı yayılıyor ya
- +1 yıl
Evet bende toplam 5 tane vardı allahtan cok büyümeden geçti
Soran+1 yılbende 25 30 tane var. duştan sonra daha kötü oluyor muydu seninkiler?
- +1 yıl
Evet oluyodu kasınıyodu ve tuhaf bir his cok kasımamaya calıs
Soran+1 yılben duştan çıktığımda belli olmayan yerler belli olmaya başlıyordu. belli olanların rengide pembeden nerdeyse kırmızı mora felan dönüyor. çok kötü görünüyor
- +1 yıl
Daha fazla yayılmadan dene umarım işe yarar eig için tesekkürler bu arada
Soran+1 yıldenicem teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılBu bir takıntı her hastalığı sormak insalara. Doktora git he o geçirmedi başkasına ve o mantar 5 yıl da sürer 10 yıl da ve en çok nerde varsa sana oradan bulaşmış demektir bende de var gittim ilaç kullandım işe yaramadı.
00 YorumlaTravazol merhem kollan
10 Yorumladoktora git
01 Yorumla
Soran+1 yılgittim egzama dedi ama verdiği şeyler işe yaramadı
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri