Farklı bir çalışmaya göre balık etli kadınların çocukları daha zeki olduğu ortaya çıktı. Bunun nedeni ise annenin kalçasında biriken yağların bebeğin beyin gelişimini olumlu etkiliyor. Sağlıklı bir beyin gelişimi için omega-3 yağı şart. Besinler yoluyla vücuda giren yağ kadınların kalça ve bacak kısımlarında depolanıyor. Yani bebeğe süt yoluyla aktarılan omega-3 annedeki yağlardan geliyor
Balık etli kadınların çocukları daha zeki! Bu iddiaya göre kilo almak faydalı olabilir mi?
Yeni bahaneniz de bu mu kızlar? 😂 Kime göre daha zeki çıkıyorlar, Afrika'da açlık sınırında yaşayan ve gerekli besin değerlerini alamayan kadınların çocuklarına göre mi? Bu mantığa göre ne kadar büyük göt o kadar zeki çocuk. Böyle saçmalık mı olur, hamilelik döneminde doğru düzgün beslenirsin olur biter, Albert Einstein'ın annesinin kalçaları büyüktü diye mi adam atomu parçaladı.
O zaman tarihe damga vuran beyinlerin annelerine bir bakalım, kadınlar zayıf mi, normal mi, balık etli mi ya da aşırı kilolumuymuşlar.
Bence çok gereksiz bir araştırma ve doğruları at gözlüğünden yansıtıyor.
Anne 100 kilo da olsa 50 kilo da olsa bebek alması gerekeni anneden alıyor. O konuda bencil bir yaratık. Ay annemde az yağ var ben de az yağlı besleneyim demiyor. İhtiyacı ne ise annesini o kadar sömürüyor. Bu tezi çok mantıklı bulmadım o yüzden
Her ne kadar omega-3 denilen yağ, annenin kalça ve bacak kısımlarında depolanabilip aktarılabiliyor olsa da, zekanın %50'sinin (ve hatta daha büyük bir kısmının) kalıtsal olduğunu unutmamak gerekir. Ve bu etkenden dolayı, çocuğun zekası belli bir yere kadar gelişebilmekte, ve doğumdan sonra da çevrenin etkisiyle belli bir yere kadar geliştirilebilmektedir. Yani her balık etli kadının çocuğu, diğerlerinden daha zeki olacak diye bir kural mevcut değildir. (Şahsen benim annem balık etli değil, kilolu :D)
Balıketlilerin tanımı yap deseler ; Yeryüzünde kıskançlığın dibine vurmuş insanlardır derim heralde bu kadarmı nefret edersiniz spordan fit vücütdan anlamıyorum bide sağlıksız şekilsiz bozuk insan bedenlerini türlü çabalarla beğendirme çabanız yok mu dicek söz yok valla pes !
Bir diger zirva. Sank her balik etli kadin duzgun besleniyormus da vucudunda cok saglikli bir kutle birikiyormus gibi.
Her yag omega-3 mu? Burda hep soyledigim birsey, yok oyle birsey.
Insanlar oyle pek saglam bicimde omega-3 sentezleyemiyorlar, daha kendi kendine yetmiyor vucudunun urettigi omega-3, bir de gelmis bebek gelisimi bilmem ne diye salliyorsun.
Kilo almak faydalı degil. tam tersi tembelleştirir. Bu kadar ince konulara bu kadar yüzeysel fikirlerle yaklaşmayın lütfen. Çocuk doğarken (haliyle normal dogum en sağlıklısı) kafatasının annenin kalca kemiklerine sürtünmesi gerekiyor ve orayı sömürdükçe sömürüyor. Bu yüzden zayıf annelik geçiren birine nazaran etli annelik geçiren bir annenin çocuğu gelişimini tamamladığı için beyin fonksiyonlarını daha iyi kullanabilir. Tabi bu kilonun neden kaynaklandığına da bağlı.
Yaa tabi tabi kendinize kilo vermemek için mana bulmayın arkadaşlar 😂 ama ben balık etli seviyorum Yani ama bence bu kurp kendinizi böyle avutmayın lütfen bebişleri alet etmeyin Zaten hamileyken kilo alınıyor Yani
bence bu balık etli kadınların uydurduğu bir şey geçende kalçası büyük olan kadınlar daha zeki filan diye bir açıklama çıktı nereye doğru gidiyor bu nerde son bulur bilemem ama en son sumo güreşçilerinin çocukları heralde doğar doğmaz çarpım tablosunu ezbere halde doğacak sanırım
boyle bişey mumkun olabılırmı sence? turkıyede bu tip kadınların cok oldugu dusunulurse ulkenın hali neden böyle? kilo ile değil beslenme ile alakalı ne yersen bebekte onu yer hesabı kiloyla falan alakası yok
Ya he bu araştırmaları beyinsizler mi yapıyor mu? Zeka kiloya göre olmaz zekatı çevresel etmenler , verilen eğitim ve besinler etkiler , şişkoların hepsi yağlı yiyor da o kiloya çıkıyorlar ne balıketlisi.
O öyle değil, uzmanlara göre sağlıklı bir çocuk dünya ya getirmek istiyorsanız 6 ay havası temiz olan bir yere gidilmeli ve tamamen beslenme yönünde kof kadını kim ne yapsın?
Bu resimdeki kadın baya kilolu balık etliyle. alakası yok.. Ayrıca zekanın kiloyla ilgisi olmadığını biliyoruz çok saçma bence.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkekler, kendisine iyi bir çocuk verebilecek kadınları çekici bulur, yani iş olsun diye büyük meme-büyük kalça demiyoruz. Binlerce yıllık insan evriminin beynimizin en derin yerlerine kazıdığı bilgiler bize bu kadınlarla birlikte olmamızı söylüyor.
Hocam burda temel besin Omega 3 değil mi o halde normal kilolu olanlarda Omega 3 yönünden zengin beslenirse çocukları aynı sekilde Omega 3 ile beslenir ve zeka durumu elbette normalin biraz üstü olabilir öyle değil mi
Evet son gunlerde ki paylasimlara bakilirsa erkeklerde kil tüy yün falan, kadinalarda da kilo zeka gostergesi... Bu mantiga gore tum ucubelerin Frankenstein olmalari gerekiyor. Sacmalamayin.
Kızları büyük bir yanlışa sürüklüyorsun yapma bunu 🙁
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Omega 3 yaginin temizini bulmak cok zor. Malum cogu baliklar kirli pis sularda yuzuyorlar. Bir kac bildigim marka var guvelinir olan ama onlarda cok pahali mahlesef.
En İyi Cevaplar