Antidepresanlar kullanıyorum ve bazen aşırı derecede midem bulanıyor ateş basıyor bayılacak gibi oluyorum, bazen de kusuyorum. Sebebi reflü mü nedir anlamadım ilaçlardan olduğunu düşündüm, doktora da gitmek istemiyorum, önemli bir şey olmadığı sürece.
Cevabın nedir?
bence nedeni ağlamaktan çünkü banada oluyor hatta şimdi bile öyle kendimi kötü hissediyorum ve miğdem bulanıyor ateş basıyor zaten ateşimde var kendimi güçsüz ve halsiz hissediyorum depresyondayken ağlayıp yemek yemezsen böyle şeyer oluyor aslında antidepresanların yapacağını sanmıyorum o yüzden yemek yemeye dene ki çok zor olduğunu biliyorum * yemezsen bu halden kolay çıkamazsın
07 Yorumla- +1 yıl
Yemek fazlasıyla yiyorum ve ağlamıyorum. Antidepresan kullandığımdan beri ağlayamıyorum. Yeni yeni çok moralimi bozan bir şey olursa ağlayabiliyorum ki en son ne zaman ağladın diye sorsan hatırlamıyorum bile. Vertigo hastayım ya o ya ilaçlar ya da reflü diye düşünüyorum
- +1 yıl
Baş dönmesi tıptaki adı. Biraz bak istersen araştır daha iyi anlarsın
- +1 yıl
Tıptaki adı vertigo daha doğrusu
- +1 yıl
Bu arada antidepresanları 2 yıldır kullanıyorum senin saydıkların bende 2 yıl önce oluyordu artık kontrol edebiliyorum hastalığımı o beni kontrol etmiyor şükürler olsun ki
- +1 yıl
Evet aynen
En İyi Cevaplar
Bnde kullaniyorm antidepresan. Sertralin ve ilk haftalarda hatta aylarda mide bulantilari sivilce basdöngusu , istahsizlik veya istahin artmasi gibi seyler cok normal. Ilaclarini kullanmayi birakma doktorun recetesini duzenli olrk uygula ama tabi agir bayilmalar veya yaralar olusturuyosa sende ozmn doktora git hemen
12 Yorumla- +1 yıl
2 senedir kullanıyorum antidepresanları
İlaçların verdiği yararlarin bir kısmıni da zarar olarak verir. Reflu olma ihtimali yüksek , bu konuda refluye etki eden gıdaları araştırıp azaltarak çözüm bulabilirsiniz. Size depresan haplari yerine tavsiyem , bitkisel yollari denemeniz. Kalın sağlıcakla
16 Yorumla- +1 yıl
Bitkisel yolla nasıl olabilir peki ne önersiniz? Uyku düzenim de yok bunlardan kaynaklandığını bağışıklığımın düştüğüni düşünüyorum ama bilemiyorum şu an üşüyorum zaten üşüttüm mü ondan mı ama hep mi üşütüyorum her mide bulantımda çok sıkıntılı bir durum olmaya başladı bu. Reflüye kötü gelen şeylerden biri sigara ve ben sigara içiyorum onu da atlatamam kolaylıkla
- +1 yıl
Çok doğru, haklısınız. Sigara içtiğimden beri bağışıklık sistemim çökmeye başladı. Çok teşekkür ederim faydalı bilgileriniz ve ciddiye alıp cevap verdiğiniz için
- +1 yıl
Teşekkür ederim size de 🙂
Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sana söyleyebileceğim şey ancak bu.. Aşağıdaki siteye gir ve bak iyice araştır.
www.haberturk.com/.../612611-durup-dururken-bulanti-hastalik-habercisi14 Yorumla- +1 yıl
Aydınlandım sayenizde iç kulaktan kaynaklı olabilir diyr düşündüm ve stres durumlarından dolayı. Babam doktor olduğu için psikiyatriye git diyor ilaçlarımı 2 senedir kullandığım için sonuçta kimyasallar ya bilginiz için teşekkürler hastaneye de gideceğim en yakın zamanda bir kere olmadı çünkü.
- +1 yıl
Evet haklısınız, rica ederim
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
23Cevap
+1 yılİlaçtan olabilir biraz kesmeyi dene ilacı baktın azaldı mide bulantın vs doktora gidip ilacı değiştirmesini söylersin ama aynıysa başka sebepler olabilir
13 Yorumla- +1 yıl
Kesemiyorum kendi kendime eskiye dönerim diye bir kere yaptım o hatayı, ayriyetten vertigom da var o da mı sebep bilemiyorum, ilaçların dozunu azalttı zaten doktor bir daha gitmem lazım inan hiç gidesim yok,2 sene oldu ilaç kullanmaya başlayalı etki etmiyor zaten şu an ama bilemiyorum ve teşekkür ediyorum duyarlı cevabın için
- +1 yıl
Etki etmiyorsa mutlaka git
- +1 yıl
Tamam canım teşekkür ediyorum
Sağlık konusunda 725 cevap paylaştı. O ilaçları tam manasıyla tokken ve içebildiğin kadar çok suyla alman lazım, hemen hepsi mideyi zorlar.
14 Yorumla- +1 yıl
Anladım, teşekkür ediyorum. Ama içtikten sonrada iştah açıcı özelliği olduğu için yemek yiyorum o zamanda çok uykum oluyor başım dönüyor. Sanırım artık doktora gidip çözüm bulmak lazım
- +1 yıl
İki yıldır kullanıyorum ilaçları. Gece içtiğim ayrı gündüz içtiğim ayrı.
reflü bende ileri düzeyde var ve ben kusmuyorum midem de bulanmıyor bence üşütmüşsün..
11 Yorumla- +1 yıl
Hıım anladım geçmiş olsun teşekkür ediyorum görüşün için
Yedigin seylere dikkat et... daha cok su icmeye calis...
11 Yorumla- +1 yıl
Ah evet o su içmek bende eksik olan bir şey maalesef. Teşekkürler önerilerin için
+1 yılZaten bu önemli birşey. Muhtemelen sıvı kaybı yaşıyorsun
11 Yorumla- +1 yıl
Olabilir canım
+1 yılAnti depresanı düzenli kullanmanız lazım. O nedenle oluyordur.
Doktora anlatın durumu14 Yorumla- +1 yıl
Aaa onu hiç düşünmemiştim. Olabilir çok mantıklı geldi. Gece içtiğimi daha düzenli kullanıyorum çoğunlukla her gece içiyorum ama gündüz içtiğim öyle değil.
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum
- +1 yıl
Antidepresanlar aspirin gibi degil. Etkileri farkli. Vücudun dengesi bozulabiliyor hemen. Saatleri belirleyin ve dikkat edin sorun düzelir.
Geçmiş olsun :) - +1 yıl
Çok teşekkür ederim tekrardan 🙏🏼
Antidepresan ilaçlar mide bulantısı yapıyor kullandığım için biliyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Umarım ondandır başka bir şey çıkmasın da
+1 yılVücudun reaksiyon gösteriyor olablir antidepresanlar umursanmicak bir ilaç değil git sana uygun bir ilaç versin doktor.
10 Yorumla
+1 yılAntidepresanı düzenli veya verilen miktarda kullanmıyorsan dediklerin olabilir ama diğer türlü antidepresanların böyle etkisi yok , veya antidepresan kullanmaya yeni mi başladın? 🤔
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır iki yıldır kullanıyorum düzenli kullanmıyorum ama şu sıralar
- +1 yıl
Tamam işte düzenli kullanmadığın sıralar bu etkiyi yapar
+1 yılDaha ne kadar önemli bir şey olsun? Kusarken böbreklerin falan mı çıksın ağzından, havale falan mı geçirmen gerek
05 Yorumla- +1 yıl
Kötü bir şeyim olsa babam anlardı herhalde, gerçi söylemedim. Doktora gitmekten nefret ediyorum, babam doktor ona bile söylemiyorum düşün. Vertigo hastasıyım ondan olabilir ilaçtan olabilirim reflü olabilir bilmiyorum başka büyük bir neden olduğunu sanmıyorum
- +1 yıl
O olabilir bu olabilir herşey olabilir, kimse bayılmıyor doktora gitmek için. bir enteresansınız ne diyim
- +1 yıl
Öyleyiz. İnatçıyım hastane konusunda hastalığı kabul etmem kolay kolay. Ayrıca bu ne asabilik ya 🙂
- +1 yıl
Senin inadına benim asabiyetim. Hassas konular hafife alınması hoşuma gitmiyor, yine de senin bileceğin iş. Neyse iyi günler umarım iyisindir✋
- +1 yıl
Haklısın, teşekkürler
Yan etki olabilir. Doktora görünmende fayda var. Geçmiş olsun.
10 YorumlaÖncelikle geçmiş olsun, mide bulantısı ülser sonucu olabilir miden de yanma var mı.
01 Yorumla- +1 yıl
Yanma yok
Doktora gitmeme hastalığı, fobisi hasta yapar adamı
03 Yorumla- +1 yıl
Fobim yok aslında giderim de ama bunaltı geliyor gidince kötü hissediyorum, önemli bir şey değildir diye düşünüyorum
- +1 yıl
Uyku düzeni diye bir şey yok bende maalesef. İlaç bazen etki etmiyor içsem de uykum gelmiyor içmedim zaten daha kullanalı 2 sene oluyor
+1 yılBu aralar bir salgın var diye biliyorum, en azından herkesten. Bu salgın mide bulantısı, ağrısı, kusma gibi bazı belirtiler veriyormuş. Dikkatli ol!
10 Yorumla
+1 yılantidepresandan kaynaklanıyor canım benimm
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle mi ya? Yan etkisi mi var her zaman olmuyor bugün içmediğim halde bulandı sadece ilaca bağlayamıyorum
İlaçlardan dolayı olabilir doktora gitmelisiniz
13 Yorumla- +1 yıl
Hiç gitmek istemiyorum, babam da diyor git diye o git diyecek diye ona da söylemedim, doktor olduğu halde.. 😅
- +1 yıl
Haklısın
Ilaçlardan olabilir, azalt onları.
11 Yorumla- +1 yıl
Dozunu düşürdü en son doktor yine gitmem lazım ayriyetten vertigo hastasıyım da geçsin gitsin bir an önce Allah herkese sağlık versin vallahi. Önce sağlık bu çok doğru bir şey.
+1 yılAşırı stresten olabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Olabilir.
+1 yılMikrobik durumlar olabilir
10 Yorumla
+1 yılKusma varsa mutlaka git doktora
10 Yorumlailaçtandır
16 Yorumla- +1 yıl
İçtiğim ilaç fazla mı geliyor artık acaba bunu da düşündüm içmediğim zamanlarda da oldu mu bilmiyorum oluyor sanırım arada
- +1 yıl
Uyku düzenim de yok fazla onlara bağlıyorum
- +1 yıl
Allah korusun, psikoloji bozukluğu fiziksel hastaymış gibi hissettiriyor ve fena yapıyor ki bir süre sonra fiziksel rahatsızlıklar da çıkıyor, kaç mglık verdi doktorun kullanmadan çok kötü hissediyorsan kullan bence bir süre sonra doktorunun da uygun gördüğü zamanlarda bırakırsın ilk haftalar öyle oluyor uyuşukluk yapıyor ben 2 senedir kullanıyorum etki bile etmiyor zaten dozunu düşürdük.
- +1 yıl
Hıım anlıyorum Allah sabır ve güç versin
Sağlık konusunda 458 cevap paylaştı. İlacın etkileridir hava değişikliği falan
10 YorumlaYan etki büyük ihtimalle
10 YorumlaYeterince yemiyorsundur
02 Yorumla- +1 yıl
Tam tersi çok yiyorum
+1 yılMuhtemelen ilaçlardan
10 Yorumla
+1 yılYan etkileri onlar ilacın
10 YorumlaIlaçlarin yan etkisi olabilir
10 Yorumlapsikolojin var.
11 Yorumla- +1 yıl
Herkeste var o 🙂
+1 yılGida zehirlenmesi , hamilelik olabilr
02 Yorumla- +1 yıl
Off hamile değilim o kesin. Gıda zehirlenmesi olduğunu da sanmıyorum. Her yorumda yazdım vertigo hastasıyım ondan ilaçlardan veya reflüden olabilir. Var mı yok mu bilmiyorum reflü. Gidesim yok doktora vs babam doktor ona da söyleyemiyorum git hastaneye ilaçların dozunu azalttır ya da bıraktırır belki falan diyecek diye. Abi bir de zaten hamile olsam ya da şüphelensem niye bunu sorayım ki 😂😂
- +1 yıl
Peki
Gizli Üye(36-45)+1 yılüşütmüşsün
15 Yorumla- +1 yıl
Ama her seferinde mi ya, nefret ediyorum mide bulantısını, bayılan da yoktur diye tahmin ediyorum
Cevap sahibi+1 yılmide bulantısı için sana bir hap önereyim bulanacağı zaman iç hemen keser
- +1 yıl
Doktor dahilinde ilaç kullanmaktan yana tercihim ve zaten babam da doktor 🙂 ama diyorum ya zaten antidepresan kullanıyorum kuvvetli ilaçlar nihayetinde daha fazla ilaç kullanmak istemiyorum açıkçası doktora da o yüzden gitmek istemiyorum be bunalıyorum kötü hissediyorum
Cevap sahibi+1 yılMetpamid kullanacağın ilaç bulantı ilacı ister al kullan ister babana söyle kan tahlili yapsın
- +1 yıl
Metpamidi biliyorum, yakın zamanda söyleyeceğim zaten babama ama antidepresanları değiştirmem, dozunu azaltmam veya bırakmam için doktora gönderecek 😞😖
Sağlık konusunda 359 cevap paylaştı. Sinirsel olabilir
10 Yorumlahamilelik olabilir
01 Yorumla- +1 yıl
Oyy dağlar oyy. Kardeşim hamilelik şüphem olsa onu neden sorayım burada? Hamileyim der geçerim yani. Neyse yorumlarda hep aynı şeyleri yazdım oradan okuyabilirsin istersen nelerin olabileceğine dair
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbirsürü şey olabilir
10 Yorumla
+1 yılHamilesin. 🌺
01 Yorumla- +1 yıl
Değiliim 😖
+1 yılbizene lan
010 Yorumla- +1 yıl
26 yaşındasın verdiğin cevaba bak, sizeneyse cevap vermeyin kardeşim? Çok basit değil mi istersen vermiyorsun cevap 👍🏼
- +1 yıl
bu kadar saçma sorulardan bıkmısımdır ondan oldun :D
- +1 yıl
Nesi saçma belki o şey o insanın hayatını çok etkiliyordur ve farklı fikirler almak istiyordur bunu hiç düşündün mü acaba duyarlı (!) arkadaşım? Babam doktor olmasına rağmen burada soruyorum bunu neden yapıyorum acaba ne yaşamışım neyden korkuyorum bunu biliyor musun? Savurduğunuz şu önyargılarınızdan sıyrılın, duyarlı olun, empati kurun. Aa ama pardon cinsellikle ilgili olsaydı bir fikriniz olurdu mutlaka ☝🏼☝🏼
- +1 yıl
cinsellik olsaydıda ölürmüsün lütfen die cevpalrdım :D yani soc olarak karnım agrıo deyınce aklıma ılk gelen sey bı tane aptal gene geldı sabahın korunde karnım alıo aaa hamıle bu dıe gıbısınden sakalar yapcaz dusuncesı olmustu :D
- +1 yıl
Türkçe'yi katletmişsin zar zor anladım yazdığın şeyi. Aptal deyince hangi taraf daha aptal onu tartışmak lazım. Ufacık bir şeyde her haltta yazılsa bile sağlık lan bu, kimse bunu hafife alamaz, biz de nasılım sorularından ve cinsellik sorularından bıktık ama kimse kırılmasın, alınmasın diye cevap vermiyoruz. Karakter meselesi 🙂
- +1 yıl
yok ben alayını kırma taraftarıyım anca duzelırler ne kadar rezıl olursalar o kada ıyı olurlar
- +1 yıl
Kırarak olmuyor böyle şeyler şu an beni kırdığın için ben de seni kırabilirim ama ne gerek var. Eğer inancın varsa bir kalbi kırmak Kabeyi bin kere kırmaktan daha günahtır diye. Sen düşün...
- +1 yıl
tamam hatamı anladım sus özür dilerim gene devam ederim ama ben böyle :D
- +1 yıl
👍🏼👍🏼
- +1 yıl
bu arada ılacın dozu fazladır dusur bedenın kaldırmıodur
+1 yılreflü olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhamile olabilirmisin
03 Yorumla- +1 yıl
Yok canım olamam
Cevap sahibi+1 yıldoktora görün😊en sağlıklısı bu
- +1 yıl
Evet gideceğim en yakın zamanda
+1 yılHamile
01 Yorumla- +1 yıl
Hayır değilim
dohtora git
02 Yorumla- +1 yıl
Yahu istemiyorum babam doktor zaten
Hamilelik
03 Yorumla- +1 yıl
Hamilelik direkt zaten mide bulantısı gördük mü hamile. Abi alttaki detayı okudun mu ya
- +1 yıl
Yahu güzel kardeşim, sen nerden biliyorsun benim ilişkim olup olmadığını? Yalandan ti ye alarak verdiğiniz cevaplar çok komik ve ben de karşımdakinin bir birey olduğunu baz alarak cevap veriyorum. İnşallah sizlerin ciddi sorunlarınızda karşınızdaki sizi anlayışla karşılayıp, özenle cevaplarlar.
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam