kardeşim 16 yasında boyu 160 ve 6 7 cm daha uzamak istiyo basketbola git diyorum becerim yok diyo boyle bir kür bulmuş zahide yetiş ten sizce uzarmi 5 cm bile olsa size sorim dedim
bu tarz şeyler bilimsel olarak etkisi kanıtlanamamış şeyler. Eğer bu tarz bir karışım gerçekten işe yarasaydı bunu ilaç firmaları ilaç olarak üretirdi zaten. boşa umutlanmayın boy uzaması %90 genetik yapıya bağlıdır. O tarz tv programları domatesin kanser yaptığını falan idda edebiliyor... Ve kızlar erken uzamaya başlar 18 yaşından önce uzama durur.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
ve tüm moralimiz alt üst oldu azıcık umutlu konusaydin
Herhangi bir spor dalı ile uğraşabilir yalnızca basketbol ile sınırlandırmayın. Boy uzaması için yüzmeyi şiddetle öneriyorum. 15 yaşındayken yüzmeye başladım 3 yılda boyum 1,60 tan 1,82 oldu. Uzama doğrudan yüzme sayesinde olmadı elbette ama mutlaka pozitif etkisi olmuştur.
16 ise hala 15 cm uzama şansı var. Basketbol yeteneği olmasa bile oynamaya çalışsın. Günlük düzenli yürüyüşlere çıksın. Evde yapabileceği baz egzersizler var günlük olarak onları yapsın. Bazı egzersizlerin resimini atarım birazdan.
En İyi Cevaplar