Ben hissediyorum, saçlarım hızla beyazlıyor, kalp ve dalak tarafım ağrıyor.
Stresle nasıl başa çıkacağımı da bilmiyorum.
Stresle nasıl başa çıkacağımı da bilmiyorum.
STRESLE SAVAŞAN BESİNLER
1. Fındık, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar içeriklerindeki çinko minerali ile
birlikte seratonin, yani halk arasında 'mutluluk hormonu' olarak bilinen hormonun salgılanmasına yardımcı oluyor. Bu vitamini içeriği sayesinde sinir sistemini onarıcı etki oluşturuyor.
Ne kadar tüketmeli? Strese karşı her Gün 10 adet badem veya fındık ya da 4 yarım ceviz tüketilebilirsiniz.
2. Türk kahvesi ve çikolata: Yapılan çalışmalar, sabah saatlerinde içilen kahve ile birlikte alınan bir şeker kaynağının konsantrasyon yeteneği ile düşünsel yeteneği geliştirdiğini, stresi uzaklaştırdığını gösteriyor. Yapılan çalışmalar aynı zamanda Türk kahvesinin diğer kahve çeşitlerine göre pişirme tekniği
sayesinde antioksidan kapasitesinin daha yüksek olduğunu ve strese bağlı vücutta oluşan zararlı bileşenleri uzak tuttuğu gösteriyor.
Ne kadar tüketmeli Dikkati belirli bir yöne odaklamak, zihinsel kabiliyetinizi artırmak ve günlük rutin işlerinizi verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek için sabah saatlerinde 1 fincan şekersiz Türk kahvesi ile birlikte kakao yüzdesi yüksek 20-40 gr kadar bir bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren)
yiyebilirsiniz.
3. Somon Balığı: Omega3 yağ asitlerinden oldukça zengin bir kaynak olan somon balığı kortizol ve Adrenalin gibi stres hormonları ile savaşmaya yardımcı oluyor ve bağışıklık sistemini destekler Gün içinde yaşayabileceğiniz stresi azaltmak ve mevsim geçişlerinde bağışık sistemini desteklemek adına haftada 2-3 kez enerji ihtiyacına göre yaklaşık 120-150 gr somon yiyebilirsiniz.
4. Muz: İçeriğindeki Magnezyum ve potasyum sayesinde kasların düzenli çalışmasına yardımcı olurken, strese bağlı oluşabilecek yorgunluk ile uykusuzluk halinin üstesinden gelmeye yardımcı oluyor.
Şeker içeriği yüksek bir meyve olduğu için günde 1 adetten fazla tüketmeyin. Yanında da mutlaka fındık, ceviz, badem, süt ve yoğurt gibi kan şekerini dengeleyen bir besin yiyin.
EİG için teşekkür ederim.
bu aralar yüzüm ergen gibi sivilce oldu sonucu stres işte😐
Evet kesinlikle. Stres hafife alinmayacak derecede cok hasar verebiliyor vücuda. Kalp Krizinin en büyük tetikcisi de o. Düzenli bir sekilde yürüyüs yap, temiz havaya cik, Namaz kil. Bir süre sonra rahatlarsin. Baktin olmuyor, seni strese sokan kosullardan uzaklas. Hic bir sey sagligindan daha önemli degildir.
stresle başa çıkmaya kalkışmayaraktan.. baştan stres yapan her şeyi büyütmeyeceksin.. biz fazlasıyla her ufak tefek olanlarını da sıkıntı haline getirmişiz.. bende de mide ağrısı yapıyordu ama artık hiç bir şeyi stres yapmayaraktan azaldı bitti şükür
olayları gözümde fazla büyütmeyerekten başladım
şimdiye dek hep boşuna stres taptığımı bilerekten sürdürmek fazla zorlamadı beni
*stres yaptığımı
rica ederim ne demek. sizde boşuna stres yapmayın. iyi günler dilerim
Cevap
7Cevap
-Saç beyazlaması
-Saç dökülmesi
-Kilo alma
-Sindirim problemleri
-Migren atakları
-Aşırı sinirlilik hali
-Alınganlık
Hastalık değil bunlar olağan şeyler, takma sen de kafana. Bazı insanlar çok umursuyor ondan oluyor. Ben de çok umursayan takıntılı biriyim ondan.
inzivaya çekilmemiz lazım
mideme kramplar giriyor anında hiç sekmeden her olumsuz şeyde
meğer benim saçlarımda bu yüzden hızla beyazlıyormuş
teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun
Kendine güvenmeyen , kendinen emin olmayan insan stres yapar
Zavallı insanların harcıdır stres :D
Benim değil :))
Geçmiş olsun kanka :D
Allah kurtarsın
Evet fark ediyorum
Benim saclarim döküläyor,
Regl gec geliyor,
cok uykum geliyor
Gec uyuyorum ya da hic uyuymuyorum
Herseye sinirleniyorum
Haa birde bazen olmayacak yerlerde sivilceler cikiyor... dügünden bir hafta önce sirtimda olmustu stresten birde sinav zamanimda kulagimin altinda boynuma kadar olmustu.
Stresli olduğum zamanlar sadece titreme olur olur bende.
Anında karnıma ağrılar giriyor. Gerçi annem kaytarmak için uydurduğumu düşünür ama
Hayır.
Uçuk çıktı ne yazikki 😔
En iyisi koyup kafayi uyumak yoksa geçmiyo
Stresli olduğum zamanlarda saçım fazla dökülüyor
tende degsm oluomu
Yemek yiyemem stres altındayken
ben asabi oluyorum genelde
yendim
Sinir katsayım dışında çatık kaşlar.
Sacim elektriklenio la😅
Hissediyorum, özellikle midem.
Saçlarımda çok azda olsa beyazlama var
Başım ağrıyor benim
Fazla stres baş ağrısı yapıyor anlamında demiştim yinede teşekkür ederim Belki bir gün geri döner kim bilir
Ben teşekkür ederim 😊
Kalp çarpıntısı falan yapıyor bende.
sivilce :/
nerelerde
cok buyukmu
rahtsz edıomu
kasık veya cnsel organnda cıkmıo demı
orda olsa ne yaprdn
sordum ya
Evet. Biokardi..
Bas agrisi yapiyor
Tesekkurler, sana da