Bazı yerlerde okudum ama pek bir bilgi yok. Devlet hastanelerinde diş beyazlatma yapılıyor mu yapılıyorsa ücret ne kadar? devlet hastanesinde diş beyazlatma yapılıyor mu?
Devlet hastenelerinde diş beyazlatma işlemi yaptırılabiliyor. Eskiden bu keyfi işlem sayılıp yapılmıyordu ama daha sonra SGK kapsamına girdiği için devlet hastaneleri de yapmaya başladı. Devlet hastanesinde diş beyazlatma konusunda dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü söylemek isterim ki doktorunu önden bir araştır. Bu konuda uzman bir diş doktoruna yaptırman şart. Yoksa diş minelerine ciddi zarar verdirebilirsin. Diş beyazlatma işlemleri hakkında detaylı bilgi için buraya tık tık Daha detaylı bir bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Devlet hastanelerinde diş beyazlatma yapılıyor mu?
Devlet Hastanelerinde Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?
Bu konuda şahane bir haberim var. Diş beyazlatma işlemi sigorta kapsamında sayılıyor artık. Bu nedenle devlet hastanelerinde diş beyazlatma işlemlerini para ödemeden yapabilirsiniz. Tabii sigortanız varsa. Diş beyazlatma fiyatları devlet hastanesi bir fiyat almıyor anlayacağın. Bu nedenle sıkıntı yaşamayın fiyatı ne kadar tutacak diye. Diş beyazlatma devlette oluyor mu sorusuna cevap verdiysek gelelim diğer diş işlemlerine. :)
devlet hastanelerinde diş beyazlatma fiyatları
Devlet Hastanelerinde Hangi Diş İşlemleri Yapılıyor?
Birçok diş işlemi yapılıyor. Hatta her şey yapılıyor ya. En çok tercih edilen ve yapılan diş işlemleri ise; 1- Diş Dolgusu Çürük ve kırılma durumlarında dişin içi temizlenir ve dolgu parçası takılır. Diş dolgusunda iki çeşit dolgu kullanıyor. Biri porselen dolgu diğeri de kompozit dolgudur. Porselen dolgu daha çok esteti görünüme cevap veren bir dolgu çeşididir. Kırılma durumlarında kullanılabilir. Renk eşitsizliklerinde de porselen dolgu kullanılıyor. Kompozit dolgu ise çürük dişlerde kullanılabiliyor ve daha sert/uzun ömürlü bir malzemedir.
devlet hastanelerinde yapılan diş operasyonları
2- Diş Kaplama Çeşitleri Darbe sonucu kırılan diş iyice törpülenir ve diş yerine uygun bir diş yapılır. Yapı malzemesi olarak zirkonyum kullanılır. Zirkonyum çok uzun ömürlü bir üründür. Sert bir ürün olduğu için de kolay kolay kırılma olmaz. Porselen kaplama da var aslında ama porselen kaplama çok hassas bir kaplama olduğu için hafif darbelerde dahi kırılabilir. Porselen kaplama daha estetik bir görüntü verir.
diş kaplama nasıl yapılır
3- Kanal Tedavisi Çok fazla çürük diş etine ve dişe zarar verir. İyice derinleşen çürük alınır, diş yeri bakteriden arındırılır ve temizlenen kısım dolgu malzemeleri ile doldurulur. Bu işleme kanal tedavisi deniliyor. Çok ağrılı bir işlem olduğu için insanların korkulu rüyası diyebiliriz. Diş siniri de çıkarılıyor bu işlemde.
kanal tedavisi nedir, nasıl yapılır?
4- Diş Teli Tedavisi Düzgün olmayan dişler estetik olarak hiç iyi durmuyor. Dişlerin düzgün bir sıra halinde olması için diş teli tedavisi yapılır. Çocuk yaşlarda başlanır bu tedaviye ve birkaç yılda ancak dişler düzelir. Genelde metal diş teli tercih edilir ama arzu halinde porselen diş teli, şeffaf plak da yapılabiliyor.
diş teli tedavisi nedir, nasıl yapılır
Devlet hastanelerinde yapılan diğer diş işlemleri;
Ağız kuruluğu tedavisi
Diş eti estetiği
20'lik diş tedavisi
İmplant tedavisi
Çene protezi tedavisi
7
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dişlere zarar veriyor diyorlar bence sık sık fırçalarsan kısa sürede beyazlatabilirsin
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
düzenli olarak fircalayan biriyim Fakat aşırı kahve tüketiyorum bu yüzden dislerimdeki saralma beni rahatsız ediyor
selamlar. diş beyazlatma kozmetik estetik bir işlem olduğu için devlet hastanelerinde karşılanmaz. onun dışında diş taşı temizliği sgk kapsamında yapılabilir. geçmiş olsun..
4
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
diş taşı temizliği ile diş beyazlatma farkı nedir?
diş taşı temizliği; çeşitli sebeplerle zamanla dişler üzerinde oluşan tartar ve lekeleri temizleyen fiziksel bir işlemdir. dişinizi bir cam gibi düşünürseniz, camın üzerindeki lekeleri temizlemek gibidir. diş beyazlatma ise; dişin mine ve dentin tabakasına etki eden beyazlatıcı ajanlarla diş renginin kimyasal olarak ağartılması işlemidir. yine dişinizi bir cam gibi düşünürseniz, camın rengini değiştirme işlemine beyazlatma denebilir.
Lan bi yürü git boş boş kopyala yapştrp durma. İnternetten aynı yazıları alıpta burada kopyala yapştrp durma belliki sende diş beyazlatmak için gelmişsin buraya okuyup boş boş yorum yapmşsn ama diş beyazlatıyorlar devlet hastanesinde sgk kapsamnda artk keyfi işlem diye önceden yapmıyorlardı şimdi sgk kapsamında yapıyorlar artk. Beyazlatıyorlar dişleri
çok değildi zaten özellikle onun için gitmemiştim... başka bir işlem öncesi yaptırdım arkada ki dişlerde tartar vardı onlar kayboldu... bu işlemlerden çok senin ağız ve diş bakımın daha önemli
düzenli olarak fırçalıyorum Fakat fazla abur çubuk kahve tüketimi yapıyorum Buda sararma yapıyor beni rahatsız ediyor o kadar fircalamama rağmen karşı koyamıyorum. Ne derecede beyazlama oldu peki dislerinde