şaştım kaldım :D
SABAH UYANMADA ZORLUK ÇEKİYORUM?
şaştım kaldım :D
uyku hijyeni. hijyen dediğimiz temizlik değil. kalite anlamında. 1. yattığı n odanın sıcaklığı 19 derece ideal olmalı. yani sıcak olmamalı 2. uyuyamadığın yatakta durmayacaksin. yatağa yarım saat içinde uykuya dalacaksaniz yatın olmuyorsa kalkın. 3 uyku evresi 1.5 saatte bir yenilenir. yani 1.5 saat ve katları şeklinde uyumaya çalışırin. tv radyo telefon gibi şeylerle uğraşarak uyumaya çalışmayın. bunlarla başlayın. düzelecektir.
oda sıcaklığını kontrol edeceğim. Zira nasıl düzene sokarım bilemem, evim sobalı çünkü.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim :)
günaydın. evet kalkman zor oluyorsa yorgunluk olabilir. yeterli nefes alamıyorsun zor kalkarsın.. burun bandı kullan dene. vucut çok yorgun oluyor. sitresli işin varsa birde.. akşam evde varsa zaten sabah kalması zor
yatak bırakmıyor resmen beni :D
Neden peki. Şeytana yenik düşme
sigaradandır dedim , sigarayı azalttım günde 25-26 tane içerken artık 5-6 tane içiyorum.
akşam eve gittiğimde falan evi çok havalandırıyorum. malum oksijensiz kalmıştır diye. işim çok stresli sevmiyorum işimi. 4 patronum var anlayışsızlar. Diş ağrısı çekerken dahi izin vermemişlerdi doktora gitmeme. o günden beridir, ofise gelirim, işlerimi yapar saatimi doldurur giderim. ekstradan iş yapmak istemiyor beynim. sanki kıymet bilecekler diye. bide benim yatağım yastığım falan ideal durumda. sanırım bir değerlerimi ölçtürmem lazım.
Olabilir tabiki neden olmasın ölç tür. ama vücut yorgun düşüyor. Peki kalkınca nasıl oluyorsun bitik vaziyette mi enerji vaziyette mi
bitik uykulu yorgun. bir uyusam keşke diyorum pazarı iple çekiyorum pazar günüde biraz fazla uyusam başım ağrıyor. migren hastasıyım :(
Sen bir test yaptır bakalım
Bnde ayniym. Demekki isini cok sevmiyorsn diyor esim. Cunku o her sabah mutlu heyecanli uyanip dolu dolu kahvlti yaparak gider ise. Bn gozumu zor aciyorum. Bide b12 d vit. falan eksik cikti bnde.
eksik değerlerim var mı bilmiyorum. ama işimi sevmediğim doğru. birazcık şartlardan dolayı işe gittiğim doğrudur. Aslında rahat bir işim var masa başındayım. yani dıştan bakılınca öyle gözüküyor. ama 4 patron var :( 4 ününde muhasebe konusunda ayrı istekleri :( 4ününde birbirinden sakladığı mali durumlar.
iş hayatımda mutsuzum. sabahları bende senin gibi zor açıyorum gözümü. kahvaltı bile yapmam. bir simit yerim işe gelince o kadar :(
Ya iste psikolojik olarak kendimizi ekna etmeliyiz bu sorunun buyuk cogunlugu psikolojik. Nasil yapicaz bilmem de ptesi tekrar basliyorum ise izinliydim. Artk iradeli olmaya calisacagm. Bakalm ne kdr olacak. Yataktan ertelemeden kalkmayi basarip aksamdan cogunlgunu mutfaga hazrldgmz kahvaltiyi yapip cikabilirsek tamamdir bence.
hadi inşallah :)
Cevap
8Cevap
bir yerde okumuştum sabah kalkma davası diye
şöyle yapacağın işlerden dolayı vücut kalkmak istemiyor gibi şeyler yazıyordu internet te araştır
hadi ya. Doğrudur o zman benim vücud bana isyan bayrağı çekti bence.
bide şey deniyorum şu an sabahları kalkar kalkmaz önce bir bardak su sonra sigara içerdim ben.
şimdi sadece su içiyorum. kahvaltı yapmadan sigara içmiyorum. belki faydası olur.
yok herhangi bir filmden değil :)
Uyanma degilde sigaradan sıkıntı cekiyor cebime akrep sokuyor. Icmedigim zaman zor nefes aliyorum
oo çok sıkıntı
vücudundaki elektriği boşalttttt
rahatla
vücudumdaki elektrik? :D
Ya seni huzursuz eden birşey vardır. Çalışma ortamı , çalışma saati , maddiyat birşey sebep oluyor bu yüzden tekdüze giden hayatını değiştirmeye çalış.
hmm deneyeceğim :)
bu arada ankaralı mısın niğde li mi? :D
Ben hem çalıştım hem okula gittim sabah 6 gece 12 gibi geliyordum. Vizesi finali projesi staj beni bitirdi. Dedim okul bittiği gün 24. saat uyuyacağım sonra bit baktım tek sıkıntım çalışma yeri masamı bile değiştirmek faydalı oldu.
ankarada Memur nigdeliyim
bende niğdeliyim :D
hımm sevindim sen Niğde de misin
Yoksa benim gibi gurbette mi
evet gurbetteyim. Niğdenin neresindensin sen?
Altunhisar
bende bor. :D
ama merkezdeydik daha önce aşağı kayabaşı
Sen nerdesin su an hangi il
Uşaktayım. zaten hiç memlekette duramadım. yazları tatilde falan gidiyorduk ailecek.
hımm o tarafa çok geldim
daha doğrusu denizliye
Buralarıda çok sevdiğim söylenmez. Genede insanın kanı çekiyor. memleketi ayrı geliyor insana.
Niğde bana ben Niğdeye özelim
Bende Ankarada doğdum büyüdüm Fakat ben 23. yaşıma kadar her fırsatta Niğdeye gidiyordum 1 senenin okul kısmını çıkar geri kalan süre de ordaydim.
neyse memnun oldum.
Bende memnun oldum :)
Herkes hepimiz aynı durumdayzzz
sabah bir uyanıyorum kapkaranlık hava :(
Bide bazen gece 3 e falan alrm kuruyorum kalkıyorum. ohh daha uyanmama çok var diyip yatıyorum. öyle uyku daha güzel oluyor :D
Sorun ya sende ya yatakta.
işte bende onu bulmaya çalışıyorum. bende mi sorun diye :D
yetmiyor ya. millet hayret ediyor bana. uykuya doyumsuzum herhalde. çalışma hayatımı noktalayıp ev hanımlığına terfi edeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. sabah 9a kadar yatacağımmm :)
Ev hayatı da rahat değil kendini kandırma.:)
Çünkü çoluk çocuğa karışacaksın o zamanda. Çocuklar da hiç rahat vermez 😏😏
bir rahat uyku yok desene bana :D
Maalesef öyle alışman gerekecek. Sana bir tavsiye vereyim. 1. Odanı her gün havalanır.
2. Her gün saat 10 da yatıp sabah 7 de kalkmaya çalış bir süre sonra vücut buna alışır ve hiç zorlanmadan sabah kalkabilirsin. Kalkamazsan başkada aklıma bir şey gelmiyor
deniyeceğim :) Teşekkür ederim. :)
İlaç iç
ne ilacı
Uyku kaciranlarindan
ya gecede uyuyamazsam?
Dozlarına göre doktorla görüşüp ayarlayabilirsin😏Her şeyi de ben mi soyleyeyim ama...
mesaj ın kapalı nedenki
Saçma sebeplerle yavşamaya çalışan ve ısrarla bende resim isteyenlere karşı önlem :)
İstemenle konuşmak cok mantıksız
şu an sen şu yazdığın kelimeden ne anladın?
hayır ben bir anlam katamadım da?
İstemeyenle yani
hııı tamam. Yani buraya yeni geldim ve burası hakkında düşüncelerim şu an; çoğu erkeğin (genelleme yapmıyorum) karı kız düşürmeye çalıştığı bir yer. Adama ben evliyim diyorum. Ama ben seni merak ettim diyor. En iyisi msjı kapatmak :)
Haklısın
nbr müdür
nbr müdürrr
iyi müdür sen den nbr
kötü mesaj kapalı hala ((
ahaha :D gizlisin neden gizli takılıyorsn
Utangacımda ondan ac sen bir ama mesaj ı
yok açmam. erkek adam utanmaz niye utanıyon :D
Gıcık ölcen sanki sonra kaparsın ne olcak
sende ölmezsin gizli beyfendi ;)
Kapalı hanfendi acınca gizli olunmucak farkında isen
Takip ettim sen yaz ozman