nedenlerden biri yanlış beslenme sebebi ile meydana gelen demir eksikliğidir eğer Akdeniz Anemisi sorunu ya da ciddi bir kansızlık problemi var ise olur çok ciddi bir sigara tüketimi söz konusu ise dudakta morarma oluşur yoğun bir hava değişikliği yaşanmış ise morarlamalar söz konusu vitamin eksikliği oluşması veya düzensiz rastgele beslenme olması halinde morarma olur Herhangi bir ciddi rahatsızlık ya da alerjik bir sorun neden olabilir
Benim de aram iyi sayılmaz ya.. Krem kullanmayı pek sevmem... Ama.. 🤔 dudak kremi olarak ben BabyLips kullanıyorum ve memnunum. Onun dışında hava soğuk olduğu için el ve yüzü kremlesen daha iyi olur. Arko-Nem fena değil..
Bana iyi geliyor.. 🤔 O zaman vazelin kullan. Akşam uyumadan önce suratına vazelin sür ve dudağına da çevresine falan... Sabahta yüzünü lifle yıka ve normal yüz kremi ile kremle. Akşam tekrar aynısını yap
Egzama, pek çok farklı nedenlerle ortaya çıkan ve deride kızarıklık, şişme, kaşıntı gibi belirtilerle görülen ve daha çok psikolojik nedenlerden ortaya çıkan önemli bir deri hastalığıdır. Egzamanın toplumdaki yaygınlığı oldukça yüksektir ve pek çok alt türü bulunur. Tıpta dermatit olarak isimlendirilen hastalık çocuklarda yaygın görülen bir cilt hastalığıdır. Dermatoloji kliniklerine başvuran hastaların %10-20’si bu hastalıktan muzdariptir. Yaygınlığına rağmen egzamanın sebepleri ve kesin tedavisi ile ilgili tıp dünyasının bugüne kadar verdiği net bir cevap bulunmamaktadır. Egzamanın daha çok kalıtsal olduğu düşünülmektedir ve hastaların çoğunda ortak belirtiler gözlenir. Bu nedenle hastalığın belirtilerinin iyi bilinmesi erken teşhis ve daha iyi tedavi başarısı için önem arzetmektedir. Kesin tedavisi bulunmamasına rağmen hastaların hekimin önerdiği uyarı ve önlemlere uyması Egzamadan kaynaklanan sorunun ağırlaşmasını azaltmaktadır.
her krem sürülmez... doktora bir git teşhis koysun ona göre önerileri alırsın... yalnız doktor kortizonlu krem verirsen kullanmaktan kaçın alternatiflere yönel... iyi bir eczacıya bile göstersen öneri de bulunabilir en azından...
En İyi Cevaplar