Daha 22 yaşındayım araştırdım internetten doğum yapan kadınlarda olurmuş genelde ben de neden oldu anlamadım dış basur olduğuna eminim doktora git demeyin gidicem ama henüz değil onun dışında neler yapabilirim?
Geçmiş olsun öncelikle. Babam da olmuştu. Basura ne iyi gelir diye baya araştırma yaptım. Önce doktora gittik tabii birkaç merhem verdi rahatlatması için ama evde de yapılacak şeyler var. basura iyi gelen şeylerin başında lifli gıdalar ve acıdan/baharattan uzak durmak var.
- Yüksek lifli yiyecekleri yiyin.
Daha fazla meyve, sebze ve kepekli tahıllar tüketin. Bunu yapmak dışkıyı yumuşatır ve kütlesini arttırır; bu da mevcut hemoroitlerden gelen semptomları kötüleştirebilecek gerilmelerden kaçınmanıza yardımcı olur. Gazla ilgili sorunları önlemek için diyetinize yavaşça lif ekleyin. - Düzenli olarak ılık bir banyo veya oturma banyosunda bekleyin. - Anal bölgenizi günde iki ila üç kez 10 ila 15 dakika ılık suda bekletin. Bir tuvalet banyosu tuvalete sığar.
- Ağız yoluyla alınan ağrı kesiciler tercih edebilirsin. Tabii çok da değil, daha önce doktorunun verdiği bir ağrı kesicin varsa, destekleyici olarak kullanabilirsin. - Kabızlıktan kaçınmak çoğu zaman hemoroitleri tedavi etmenin anahtarıdır. - Şişme ve ağrıyı gidermek için alanda buz torbaları kullanın.
- Her bağırsak hareketinden sonra anüsünüzü, bebek bezleri gibi nemli pedlerle hafifçe vurarak (silerek) temizleyin. Koku içerebilecek sert, kuru tuvalet kağıdı kullanılması, tahrişe neden olabilir. - Hemoroit şişmesini azaltmaya yardımcı olmak ve yenilerini oluşturmaktan korumak için sert yüzeylerden ziyade minderlere oturun. - Tahriş etmeyecek, aloe vera yağı sürebilirsin.
Bu tedavilerle, hemoroit semptomları genellikle bir hafta içinde kaybolur. hemoroite ne iyi gelir konusunda doktor hariç evde yapılacakları söylemiş oldum. Rahatlama olmazsa, bir hafta içinde doktorunuza ya da şiddetli ağrı ya da kanama geçirirseniz daha erken bir zamanda doktorunu görmelisin.
Sıcak suya otur. Acı yeme Kabiz olmamaya çalış, bol su tuket Eczaneden ilaç alabilirsin Ortopedik oturma simidi kullan O bölgeyi temizledikten sonra ılık suyla, yumuşak hareketlerle kurula. Kanama başlayabilir patlarsa bilgin olsun.
4
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hiç kabızlık sorunum yok aslında olmadı bugüne kadar. Ama evet bu aralar neredeyse 1 haftaya yakın doğru düzgün su içmedim. bir de çok hareketsizdim neredeyse hep oturuyorum bunlar yüzünden mi oldu acaba
ilerletme derim ameliyatlıksa eğer hemen ol ben oldum 19 yaşımda kolay bir operasyon tekrarlamaması içinde buna sebep olan etkeni ortadan kaldırmaya bak gerçekten rahatlatıyor
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nasıl oldun ameliyat anlatır mısın lütfen bir ameliyatla tedavi var bir de ameliyatsız sen nasıl oldun
ameliyat tarihi alındıktan sonra yatış işlemleri uyuz edici biraz ama ameliyat rahat ben genel anestezi tercih ettim ve kesinlikte tavsiye ediyorum çok caydırmaya çalışıyorlar ama genel çok iyi bu bir ikincisi kısa sürüyor ortalama 30-45 dk uyandığında gözünü kapatıp açmışsın gibi zaten ağrım olmadı yaklaşık 7-8 saat ne su ne yiyecek yedirmiyorlar ayağa kalkmak yok anestezisi etkisi yok olana kadar bekletiyorlar üçüncüsü de ertesi gün çıkıyorsun 2 ya da 3 güne kadar oturup kalk istediğin gibi ama doktorunun söylediklerinide harfiyen uygula doğum sürece sorun olmuyor
geçmiş olsun basur için Lifli gıdalar bağırsakları hareketlendirir ve kabızlıktan korur. Lif oranı yüksek gıdalar, mısır, esmer pirinç, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, fındık, ceviz, lahana, karnabahar, havuç, patates, ıspanak, kuşkonmaz, kabak, şalgam, brokoli, keten tohumu ve bamya gibi yeşil renkli sebzelerdir.
sigara ve stres basuru tetikleyen nedenler arasındadır. Stresi hayatımızdan tamamen çıkarmak mümkün değil, ancak stresle baş etme yollarını öğrenebiliriz Şeftali tüketmek basura doğal çözümlerden biridir. Şeftali basur hastalığında memelerin Ağrısını ve acısını hafifletir Basurun tedavisinde ılık Su ile oturma banyosu yapmak basura iyi gelir. Ayrıca basurdan kaynaklanan ağrıları hafifletir. Taharetinizi soğuk su ile değil ılık su ile yapınız.
çok oturmaktan ya da ayakta durmaktan olur sonra karbonat sürebilirsin makatına ılık suyla taharetlen hatta leğene ılı su doldurup içine oturabilirsin 10-15 dk
Aloe VeraTıbbi özellikleri ile oldukça başarılı bir bitkisel çözüm olan aloe vera ve basurlarla ilgili henüz yeterli çalışmalar yapılmamış olsa da anti-inflamatuar ve terapötik özellikleri ile basura iyi gelir diyebileceğimiz güçlü bir tedavi yöntemi olabilir ( Delil 8 ). Ayrıca; ağrılı hemoroidlerdeki şişmeyi de azaltabilmesi için aloe vera suyu içilebilir. Piyasada bulunan yüksek orandaki organik aloe vera jelini ya da evinizde yetiştirdiğiniz aloe vera yapraklarındaki jeli bir süre dolabınızda soğuttuktan sonra anüse uygulayıp yaklaşık 10-15 dakika bekleterek, ağrıları ve şişmeleri azaltabilir ve bu uygulamayı günde 2-3 kere tekrarlayabilirsiniz. Aloe vera ayrıca; ayak çatlaklarına, diş eti şişmesine, cilt lekelerine, gaz sıkışmasına ve cilt kuruluğuna da iyi gelen bir özelliği barındırır ve yapılan çalışmalar ve gözlemler doğrultusunda iyi gelir. Siyah ÇayDoğal bir büzücü olarak ta bilinen siyah çay, içeriğinde antioksidan içerdiği için basurun belirtilerini de azaltmaya iyi gelir diyebileceğimiz başka bir yöntem olabilir ( Delil 9 ). MedicinePlus'ta yayınlanan başka bir makaleye göre de; anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğundan dolayı kan damarlarındaki baskıyı da azaltarak hemoroidin şişiklerini geçirebilir ( Delil 10 ). Günde iki ya da üç kere uygulayabileceğiniz bu yöntem için demlenmiş siyah çayın suyu oda sıcaklığında soğuttuktan sonra anüse yaklaşık 10 dakika boyunca uygulayabilir ya da alternatif olarak çıkarmış olduğunuz çay poşetini bir süre dolapta beklettikten sonra aniste 5-10 dakika tutabilirsiniz. Siyah çay ayrıca; diş ağrısına, ayak kokusuna ve çene ağrısına da iyi gelir diyebileceğimiz alternatif çözümlerden biridir. Yeşil ÇaySiyah çayda da olduğu gibi; yeşil çayda da bulunan antioksidanlar basura iyi gelir diyebileceğimiz etkiyi yaratması bir yana basurdaki şişmeye ve hatta hemoroidle beraber yaşanan kabızlığa da iyi gelebilecek özellikleri yapılan araştırmalarda gözlemlenmiştir ( Delil 11 ), ( Delil 12 ). Yeşil çayı günde ( bal ve limon karıştırarak ) iki kere tüketebileceğiniz gibi bir yandan oda sıcaklığında bekletilmiş olan ( sade ) yeşil çay ile de anüsü yıkayabilirsinizsiniz. Siyah çay yöntemindeki gibi de dolapta bir süre beklettiğiniz yeşil çay poşetini anüse yaklaşık 10 dakika boyunca tutabilirsiniz. Yeşil çay ayrıca; kilo vermeye, gaz sıkışmasına, adet sancısına, geniz akıntısına ve çene ağrısına da iyi gelen bir çok faydalı ya da yararlı aktivitesi vardır. PapatyaPapatya bitkisinde yer alan flavonoidler için Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi, ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi'nde yayınlanan klinik bir gözlemlemede birinci veya ikinci dereceden olan akut iç basur belirtilerinin sıklığını, süresini, yoğunluğunu giderebilirken kronik hemoroidlerin de şiddetini azaltabileceği belirtilmiştir ( Delil 12-1 ). Evde bulundurduğunuz papatya esansiyağ bitkisel yağlarını gün içerisinde 1 ya da 2 kere basurun yaşandığı bölgeye uygulayarak zamanla etkilerini gözlemleyebilirsiniz. Kaynak : evdecozum. com/basura-ne-iyi-gelir-evde-bitkisel-ve-dogal-cozum
Varis kalın bağırsakların durumunu gösterir ve basurla aynı kökten gelir. Pastörize edilmiş, karıştırılmış ve uzun ömürlü sütler, katkılı ve eritilmiş peynirler, margarinler ve transgen yağlar, sıcak mayalı ekmek, bisküvi, cips gibi hazır yiyecekler, karışık yemekler ve bayat yiyecekler sonuna kadar hazmedilemez. Bu sürekli hazımsızlık sonucunda dalak ve karaciğerin damarları tıkanır, bu organlarda enzim üretimi azalır. Bu durumda bağırsakların hareketi yavaşlar, kabızlık meydana gelir. Devamlı kabızlık ise basura ve varislere yol açar. Eski tabipler "Dalağın faaliyeti bozulmadikça varis ve basur görülmez" derlerdi. Tedavi Tedaviye, yemeklerin düzeltilmesiyle başlanır. Yukarıda sayılan yiyeceklerden tamamen vazgeçmek gerekir. Bağırsaklar çalıştırılır, bağırsakların tedavisi titiz bir şekilde uygulanır, karaciğer temizlemesi, kan ve damar temizlemesi yapılır. Taharet için soğuk su ve tuvalet kağıdı yerine sert bez kullanılır. Soğuk su makat kaslarının direncini arttırır ve kan dolaşımını hızlandırır. Böylece makat etrafındaki, beyne bağlı olan akupunktur noktalarının temiz ve açık olması sağlanır. Ayrıca iç çamaşırı geniş olmalıdır. Varis ve basur için ilaçlar: v 200 gr. zeytinyağı, 40 gr. taze öğütülmüş çörekotu ile karıştırılır, bir hafta sonra süzülür. Bitene kadar günde 1 kaşık, yemeğin üzerine dökerek veya içerek tüketilir. v Taze veya kuru ısırganotu ezilir ve sirke ile yoğrulur. Sonra yağlı kağıda sürülür, varisli bölgelere ve basura sarılıp sabitleştirilir. 10-12 saat bekletildiğinde iltihabı akıtır, şişlikleri dağıtır. Tabipler basur ve varise, eskiden günümüze kadar muskat ve sülükten daha iyi bir ilaç bulamamışlardır. Muskat; (küçük hindistan cevizi. bir tür baharat. rendelenir. günde yarım çay kaşığı yenebilir. fazla olursa zarar verir ( halüsinasyon görülür veya insan delirir) veya 1/6 muskat parçası hergün ağızda eritilerek yutulur.2 hafta devam edilir. yeterli mi değilse ilaç yazarım alternatif tıpçıyım
Olabildiğince su tüketmeye dikkat etmelisin. Hamur işlerinden uzak durmalısın. Hastalığın evresine göre farklı tedavi yöntemleri var. Doktorun sana bu konuda yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun, linkten de yararalanabşlrisn. Başka sorun olursa yine bana sorabilirsin ben buralardayım 😊 www.memorial.com.tr/.../
Aynen aslında geçen kıştan beri hiç rahatsız etmemişti yok gibiydi. Ta ki bugüne kadar bu hafta o kadar az su tükettim ki hiç içmedim desem yeridir ve çok oturdum hareketsiz kaldım 1 haftadır hareket etmiyorum neredeyse bunlar mı tetikledi acaba
yapacak başka birşey yok o zaman, sıcak su bayosunu sık yap en etkilisi bence o, bundan sonrada en ufak bir sıkıntı hissedersen sıcak su banyosunu arttır, ilerlemesini engelliyor :)
En İyi Cevaplar