Dişimin içi boş ve ağrıyor, bu dişe nasıl tedavi uygularlar

Millet abartıyor bakma sen onlara ya tedavi ile doldururlar içini fakat bence çektirilip yenisi takılması daha iyi.
Öyle bağırtma olayı falan yok.
Ben dişçiye gittim 3 tane dişimi çekti yerine yenileri takıldı harika geçti dişçime bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok keyif aldım. Sıcak ve soğuk içeceklerden de zerre etkilenmiyorum sızlamam vs. yok. İşini bilen güzel bir dişçiye git kafan rahat olsun.
Benim dişçi bana ne dedi biliyor musun taktığım dişler ömür boyu garanti altında bir şey olursa gel hemen ben yenisini takarım para da almam dedi. Kaç sene geçti bana mısın demedi sapa sağlam :)
Teşekkür ediyorum güzel yorumun için. Fakat düzenli olarak diş kontrolü yaptıran biri değilim en son gittiğimde 3-4 sene önceydi. Bu övülecek bir şey değil farkındayım. Fırçalyorum ama kontrole gitmedim korkumdan
Dişçi iyiyse inan korkulacak bir şey yok. Teknoloji var artık. Kontrolde hiç bir şey yapmıyorlar zaten adam kamera ile bakıyor sadece o kadar :) İyi araştır güzel bir dişçi bul diş hastanesi olur dişçi olur fark etmez. Bizim burada diş hastanesi yok ama dişçim çok iyi çok memnunum.
çok ilginç , diş üstten değilde yandan çürümüş.. Fakat içi siyah değil çürükme yok yani.. İç kısımdaki renk damak etin ise bu dişe yapacağı şey heryerinden inceltip üzerine jacket yapacak. porselen tavsiye ederim tabii ki.. Komposit değil.. Eğer kurtarabiliyorsa iyice açıp iç kısmını ( ki ucu değdirdiğinde dişte parçalanma olabilir bazı yerlerinde ) Beyaz dolgu yapıp mavi ışınla kurutacak.. Ama dikkatimi çeken başka bir şey ; diğer dişlerde nokta halinde lekelenmeler başlamış onları temizlesin yoksa onlarda zamanla çürüme yapabilir..
Evet arka dişlerimden biri, ortalarında çürük yok fakat yanlarındann kırıldı ve boş. Bunu diş ipi kullanarak aralarını temizlemememe bağlıyorum. Cuma günü gitmeyi düşünüyorum bir sorun çıkmazsa, fakat düzenli olarak diş bakımı yaptıran biri değilim korkuyorum canımın yanmasından ya da kanal tedavisiyle sinirleri öldürecekler yazmışlar oda korkuttu mesela.
korkucak hiç bir şey yok inanın buna.. İğne yapmadan önce lokal olarak uyuşturan bir krem var minik bir parça sürüyor ve diş etlerini uyuşturuyor geçici olarak. Sonra 2 - 3 yerinden iğneyi yapsın.. Zaten iğneden 4 - 5 dakika sonra çekiçle vursa bile hissetmezsiniz.. Bence iyice temizletip inceltsin üzerinede porselen jacket geçirsin 15 sene garantisi var onun.. 15 yıl sonrada çıkartıp tekrar yapıştırıyor yine 15 yıl hiç korkmayın sonra.. Ama diğer dişlerde de hafif lekeler var onları da temizletin yoksa onlarda da aynı sorun olur ileride.. Geçmiş olsun çok..
çok teşekkür ediyorum EİG için..
Öncelikle ayvayı yedin :) bir güzel kanal tedavisiii, Sonra bir dolgu. Ve hayatın boyunca soğuk ve sıcak bişey yiyp içtiğinde ağricak. Bunu hep hatırlcaksın.
Kanal tedavisi nasıl oluyor peki? Döngüyü biliyorum da
Dolguyu biliyorum
Dii etindeki sinir hücreleri öldürülüyor ya da alınıyor. İğne yapıyor zaten hissetmezsin korkma.
Kanal tedavisi yapılacak durumu kaldıysa yaparlar yoksa çekilip implant yapılır
Cevap
20Cevap
Öncelikle seni kutluyorum, ağzının içini dişini bu kadar çekebildiğine :)
Dişin için de geçmiş olsun. Ben tedavisinin ne olurunu söyleyemiyorum üzgünüm.
O fotoğrafı çekmeyi nasıl başardın sen boş ver dişi falan :D
Bu disin içinde çürük.. dolgu kurtarmaz. Çekmek lazım. Geç kalma. Disciyim
Biz ne bilelim ya
bir de iğrenç görüntü atmışsın
muhtemelen kanal tedavisiyle hallederler
Kanal Tedavisi ve dolgu cekmezler bu disi
İçini dolgu ile doldururlar. Basit bir işlem.
Dolgu yapıp geçerler.
şuraya canım şeyler atmayın dişine edim senin tövbe ya
Telefonu agzima soktum , Şu an telefon migdemde , migdemden yazıyorum 😂
Dolgu yapılır.
Geçmiş olsun.
kanal tedavisi sonra dolgu
dişçiye git mide bulandırma
kanal tedavısı yapıp dolduracaklar
Kanal tedavisi nasıl oluyor
sinirlerını temılıyorlar ve dolgu yapıyorlar bıdaha agrı olmaz cunku sınırlerını alcaklar korkma :D
dolgu
çekerler yapacak bişey kalmamis
O ne lan sovyet radarı gibi
kanal dolgu
Dolgu olur o.
allah yardım etsin der geri yollarlar
Dolgu yaparlar
Önesinde kanal tedavi*
dolgu
Kanal tedavisi
oraya iğne batırmak istedim
kanal tedavisi