hava kirliliği veya sigara gibi tahriş nedenleri ortadan kaldırıldığı zaman çoğunlukla kesilir. Güzel bir havalandırma ve havanın nemlendirilmesiyle birlikte öksürük büyük oranda azalır.
Enfeksiyon kapılmış ise bu öksürük, antibiyotiklerle tedavi edilmelidir. Enfeksiyonlardan kaynaklanan öksürükler, pisliklerin akciğerlerde birikmemesi için, kesilmeyip, tersine, desteklenir.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kekik otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzerer birer çay fincanı içilir.
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
* Havanda dövülmek suretiyle toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı çitlembik tohumu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir.
* Bir litre suyun içine bir avuç küçük parçalara bölünmüş kereviz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanına bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı öksürük otu çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak uzerer birer çay fincanı içilir.
*Aynı oranda ince kıyılmış veya havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan, havlıcan, ebegümeci, zencefil, tıbbi hatmi, ayva yaprağı, ayva çekirdeği ve ıhlamur iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay bardağı içilir.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıliçiosan sigarayı azalt
034 Yorumla- +1 yıl
öksür o zaman böyle.
- +1 yıl
ben değil böyle gderse doktrlar bozacak zaten
- +1 yıl
valla ben senin için konuşuorum
- +1 yıl
hadi bakalım inş.
- +1 yıl
valla eziyet ediosunuz kendinze.ama bişe de diemiorum kocaman aklı başnda insanlarsınınz.neyse.pekmez falan iç.soğuk şeyler içme.üşütmemeye dikkat et ki daha da azmasın öksürüğün.
- +1 yıl
üşütmüşün işte baya.geçmiş olsun.dedklerimi yapmaya çalış :)
- +1 yıl
aman dikkat et yavrum :D
- +1 yıl
inş :)
- +1 yıl
istersen olursun
- +1 yıl
:D onda anlaşamicaksınız zaten.uğraşma hiç.
- +1 yıl
:) işte ana yüreği naparsın paylaşamz evladını öyle kolay kmseyi yakştrmaz yanına :)))
- +1 yıl
brak yaa evlenip napcan takıl böyle hem annen de sana doysun garibim :) burarda ben ii anne moduna bağladım.S noluo bana bi öksürükten nerelere geldim :D
- +1 yıl
nese ben susuore :D
- +1 yıl
zıkkım iç dermişim :D
- +1 yıl
bana anne deme.lütfen. :D
- +1 yıl
:P
bu salgın en az 2-3 hafta sürer kapılınca , sadece güzel beslen , bol su , iyi uyku
tukkanımızda alternatif aktrarilerimizle hizmetinizdeyiz :p01 Yorumla
Doktora tekrar git ve öksürüğünün geçmediğini söyle
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yılbuğdayı kaynat suyunu iç. hem yan etkisi de yok. annem beni defalarca doktora götürmüştü akciğerlerinde bi şey mi var bu çocuğun diye :) geceleri komşularımız uyuyamazdı öksürüğümden. valla kesin çözüm diyebilirim. tadı pek hoş değil ama katlanıcan artık
05 Yorumla- +1 yıl
valla benim öksürüğümü bile geçirdi :)
- +1 yıl
yazı-tura diycem ama alternatif çok :)
sana tavsiye edilen saçma sapan ballı sütleri falan içme :D bal boğazı yumuşatıyor sütte direnç sağlıyor kısacası hiç bir işe yaramıyor git eczaneden 1 paket tylolhot al çok ucuz zaten 1 bardak ısıt iç yarım saat 1 saat yatarsın terlersin vs hop iyileştin :D (türk biliminde kanıtlanmıştır)
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle kendine şunu sor ben neden öksürürüm demekki ciğerlerinde bir yabancı madde var vücut bunu dışarı atmak istiyor ve öksürüyorsun. bu madde gece uyurken genizden akan sümük olabilir senin ciğerlerini yumuşatıp nemlendirmen lazım sana en doğal tedaviyi söylim hiç denemdim ama işe yarar :D sıcak buhar solunumu yap git duşa sıcak suyu aç sıcak hava çek içine bir yumuşasın sonra öksürünce gelir balgam :D
00 Yorumla
+1 yılsimdi bebegim camsakizi denen birsey var onu ve bali karistiracaksin bunu agzinda yumusatarak yutacaksin. sürekli bir kücük kasik ile kasiklayarak yiyebilirsin, nane-limon cayi, balli süt bunlar iyi gelir :)
10 Yorumla
+1 yılbir tatlı kaşığı zencefille bal derler. ben uzun konuşacağımda yada toplantı öncesi kola içierim boğazımı temizler. naneli mentollü şekerlerde deniyebilirsin. geçmiş olsun
11 Yorumla- Sağlık konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılSanırım ilaç tedavisine destek bitkisel birşeyler arıyorsun. link
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılkeci boynuz pekmezi baya ise yariyor.. cok igrenc bir tadi var bence ama baya ise yariyor günde 1 kasik ve öksürügün günden güne iyilesicektir
05 Yorumla- +1 yıl
valla ya :D ama mecbur :D
- +1 yıl
sen bilirsin :D
Bir yemek kasigi zeytin yagina bir kac damla limon karistirp gunde 3 defa ic iyi gelir.
Bir de su var soganin gobegini cikar, biraz bal koyup icine 1 gece beklet gunde 2 kez saldigi sudan 1 er corba kasigi icersen o da ii gelir09 Yorumla
+1 yılBronşların rahatsız... Bir akciğer filmi çektirebilirsin çok faydalı olur.. Sigara içiyorsan kullanma bir müddet.
00 YorumlaGeçmiş olsun çayın içine bol limon var yarım çay kaşığı kara biber uygula bunu bu gün pişman olmazsın.
02 Yorumlaturpun ortasını bıraz oyuyorsun ve orayı bal ıle dolduruyorsun,1 gun kalıyor sonra alt kısmındanda delip alttan akmasını bekleyıp sıcak suya karıdtırıp ıçıyorsun bende ıse yaramıstı gecmış olsun
03 Yorumla- +1 yıl
evet bu denendi bizde de kesin çözüm bu tadı da güzel kötü değil
Sağlık konusunda 521 cevap paylaştı. bir rivayete göre balın üstüne kekik falan iyi geliyormuş
00 Yorumlabuhar makinesiyle odaya buhar ver yoksa ütüyle yapabilirsin öksürüğe iyi gelir :)
02 Yorumlakış çayı veya paptya çayını öneririm papatya çayının içine de bal at:)
01 Yorumlatoz zencefili yarım çay bardağı ılık suya bir çay kaşığı koy karışıktır ve hepsini dik hayatımda içtiğim en kötü şeydi ama işe yarıyor :)
01 Yorumladoktora gideceksin kontrol edecek sonra verdiği ilaçları kullanacaksın hadi bakayım burad boşuna çare arama bulamazsın
00 Yorumlabal ile zencefili karıştır 1 tatlı kaşığı sabah 1 tatlı kaşığı yatmadan önce ye...işe yaradığını göreceksin...
00 Yorumlacikolata yemelisin ve ilik su ic.. sen sigara kullaniyorsun herhalde?
00 YorumlaDut pekmezi iç her sabah iki yemem kaşığı yeter bir kaç güne tamamen keser.
01 Yorumlabir ay kurtulamadım bu illetten ne yapsam fayda etmedi kendi kendine geçti. geçmiş olsun
00 Yorumlabi bardak cayin icine 1 cay kasigi karabiber kat iyi geliyo kendimde denemistim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSovuk şeyler yiyip içme :) doktorada gitme evde kal
00 YorumlaBalli zencefil ye uzerine ilik su ic
00 Yorumla
+1 yılkuru öksürük mü balgamlı öksürük mü
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKuru
- +1 yıl
ıhlamur ya da nane limon yeterli olur
Gizli Soran+1 yılTsklr
you should go to the doctor
00 Yorumla- Sağlık konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yıl2-3 shot jagermeister iç..
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyak bir cüğara daha
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSigara kullanmiyorum
Cevap sahibi+1 yılşaka yaptım zaten önce bulunduğun yeri havalandır bol sıvı alman lazım işte ıhlamurdur zebcefildir kaynat bol bol iç en kısa sürede bunlar işe yarar
Gizli Soran+1 yılTsklr :)
Ayni dertten muzdaripiz balli sut tatlim :(
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTsklr icicem
+1 yılgelmıs olsun Kekik bal ıyı gelır
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeçmiş olsun knka :( ıhlamur nene filan kaynat iç.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılballı ıhlamur iç.ballı süt de olur
015 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılniye güldün
Cevap sahibi+1 yılsüt içmezsen büyüyemezsin
Cevap sahibi+1 yılohaaa :O :O :O
Cevap sahibi+1 yılbi 9 cm inide bana verirsin artık .cüce kalmışım iyicene ben
Cevap sahibi+1 yıl166cm piiyy
Cevap sahibi+1 yılyani
Cevap sahibi+1 yıl:D topukluda işe yaramaz.ferihayla emir gibi
Sıcak su iç fazla konuşma
00 Yorumla