Saç yapımızdan memnun kalmadığımız, tam tersi olan saç modelini tercih etmek istediğimiz zamanlar oluyor :) Böyle durumlarda saç şekillendiriciler, kalıcı uygulamalar imdadımıza yetişiyor. Ancak saçı kazıtınca kıvırcıklaşır mı, düzleşir mi gibi sorular da çok merak ediliyor. Bakalım nasılmış :)
Saçı kazıtmak düzleştirir mi?
Saçı kazıtmak düzleştirir mi?
Düz saçların kökleri küresel şeklindedir ancak kıvırcık saç kökleri ovaldir. Saçlarımızı kazıttığımızda kökünden almadığımız için saç şekliniz ne ise yine aynısı çıkacaktır. Saç kazıtınca kıvırcık çıkar mı sorusunun da cevabı aynıdır aslında. Saçlar kazıtıldığında yapısı değişmez. Ancak kimyasal işlemler saçların yapısını değiştirebilir, kıvırcık olan saçlarınızın yapısı kimyasal işlemler sonucunda bozulduğu için daha düz hale gelebilir. Kıvırcık saçın düz çıkması böyle bir durumda normal karşılanır.
Saçları kazıtmak gürleştirir mi?
Saçları kazıtmak gürleştirir mi?
Saç kazıtmak hakkında doğru bilinen yanlışlardan biri de saçları gürleştirdiğidir. Bilimsel çalışmalar saç kazıtmanın gürleşmeye de hiçbir katkı sağlamadığını ortaya çıkarmıştır. Ancak kazıttıktan sonra tüm saçlar aynı boyda çıktığı için saçlarınızın daha gür olduğunu hissetmeniz normaldir. Aynı şekilde saç dökülmeniz de saç köklerinizden kaynaklanan bir problemse saçlarınızı kazıtmanız hiçbir fayda sağlamaz.
Kıvırcık saçlar nasıl düzleştirilir?
Kıvırcık saçlar nasıl düzleştirilir?
Kıvırcık saçlarınızdan memnun değilseniz ve düz saçlara sahip olmak istiyorsanız, Brezilya fönü uygulamasını tercih edebilirsiniz. Bu yöntem kullanılan malzemeye, yaptırılan yere göre 3 ila 6 ay arasında kalıcılık sağlıyor :) Saçlara uygulanan keratin yüklemesi, saçların uzun süre boyunca kalıcı bir şekilde düz kalmasını sağlıyor.
Düz saçlar nasıl kıvırcık hale gelir?
Düz saçlar nasıl kıvırcık hale gelir?
Düz saçlarınızı kalıcı bir şekilde kıvırcık hale getirmek için tercih edebileceğiniz uygulama permadır. Perma 2 ay ila 1 yıl arasında kalıcılığını korumaktadır. Elbette yaptırılan yere ve kullanılan malzemeye göre bu süreler değişiklik gösterebilir. Saçlarınızı kazıtmaktansa bu uygulamaları tercih etmeniz daha etkili olacaktır :)
Ben kivircik sacli erkege bayilirim cok tatli oluyorlar :D ki bende kicircigim ve hayir duz sacli cikmassin kazittiginda saclarin bakim istiyor benimkilerde bakim istiyor zaten zor ama bulucan bir yolunu ben uzattim dalgali gibi oldu amaşu anguzel sen de uzatamicagina gore veya belki uzatirsin bilmiyorum baska yollari yakinda bulursun diye dusunuyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
ne tuhaf sacı dalgalı olan düz olsun ister düz olan da dalgalı ben sahsen dalgalı saca bayılıyorum keske benim de öyle olsa erkeklerde de dalgalı sac cok havalı duruyor bir de uzunsa süper bence ama diger arkadasların dedigi gibi genetiktir keske öyle birsey olsa bende kazıtırdım kısmet belki dalgalı olur diye :)
Saçın şekli genetiksel bir şeydir . Maşa , fönle falan düzleşir ama kendiliğinden dışardan bir şeyle etki edilmedikçe düzleşmez boşa kazıtmış olursunuz .
En İyi Cevaplar