+1 yılastigmat ve miyop var sende doktorun verdigi gozlugu kullan 1.50 fazla bir numara cikarmaman gerek gozlerin alisana kadar astigmat gecince muhtemelen diger gozunde 75 olur ister takarsin ister takmazsin sana kalmis
040 Yorumla- +1 yıl
Siz bilgilisiniz evet dogru astigmat miyop var 175 bide 075 yaziyor hicbirsey anlamadim. gitim sikayetimi sordu yasario dedim harf gosterdi. uzagi bitane okuyamadim gozluk verdi. ve sorum su once gozum sisti. kendiliginden. gecti aylar oncr simdi dokunnca aciyor ve yasariyor herdk. capaklasiyor yatcagimda bazen kapadigimda gozleri bisey batiyor gibi oluyor bazen?
- +1 yıl
Derecelerse oyle yaziyordu arti. seklinde bir taraf 075 birtaraf 1.70 hatirladigim 2 numaraya yakin die biliom gozluk kullanmakta istemiom
- +1 yıl
goz pinarlarinda kuruluk olabilir ya da enfeksiyon kapmis olabilir gozun. her iki gozundede mi oluyor bu durum yoksa sadece bir tanesinde mi? @gulay12305
- +1 yıl
İki gozumde ayni
- +1 yıl
Gormeden olsa basim agrir agri falan yapar oda yok bende
- +1 yıl
goz yaslarin yeterli degil ya da goz nezlesi olmus olabilirsin sende olan durum astigmata bagli degil doktora gorundugunde goz tansiyonunu olcuo sunu goz yasi vericektir yatmadan once kullanmani istiyebilir ama ben doktor degilim doktora gidio mumkunse daha iyi bir doktora gidip sikayetini dile getir goz kuruluguna bagli enfeksiyon oldugunu dusunuyorum ben
- +1 yıl
- +1 yıl
Gozlukle alakasi yok degilmi? Kasinti oluyor batiyor gibi oluyor
- +1 yıl
Ama makineden bakti doktor yanlis hata yapma ihtimali olabilirmiki gozlerime bakiyor makineden sonucta?
- +1 yıl
hayir ama gozlugu kullanmalisin bazi seyler istegimizin disindadir o gozlugu takmak zorundasin. gozlukle hic bir alakasi yok tahminice sana suni goz yasivvericek doktora gidersen gitmezsende 1 aya kalmaz bir seyin kalmaz ama git sen yinede 😄 doktorunuda degistir cok dandik bir doktorun var
- +1 yıl
makineden senin goz pinarlarini goremez kayma var mı astigmat var mı bunlari gorebilir goz pinarlari gozun arka kismindadir bunun icin test yapmasi gerek ya da goz tansiyonuna yansirsa ordan anlar
- +1 yıl
gozunun yaninda oembemsi bir yer varya genelde kasinan yer burnunun bitiminde olan yer o goz pinaridir onun kurulugunda olur bunlsr genelde ki bunida makinayla anlamaz 😄
- +1 yıl
Neyin var dedi yasariyo dedim hemen oturvolcum yapcam dedi sonra bilgilendirmedide pek yani bu kendiliginden gecermi? Mecbur olursam kullanicam tabiki ama mecburluk durum var mı sizce baska seyle alakaki degilmi. gozlerim duzelir yani bulanik gormem gecici degilmi?
- +1 yıl
Agtigmat miyop yaziyordu kagitta ama?
- +1 yıl
tansiyonuna bakmistir gozune ruzgar geldi mi 😂 kendiliginden gecer de ben seni engelliyo gibi olmayayim sonucta doktor degilim kesin bulgularim yok ☺ gozlugu duzenli kullanmalisin yoksa hem astigmatin hemde miyop fazlasiyla ilerlerler benim gibi 😂😂
- +1 yıl
Bisne snra tekrar gel demisti doktor
- +1 yıl
cok uzgunum ama o bulaniklik ameliyat olmadan gecmez malesef o bulaniklik yuzunden 9 senedir gozluk takiyorum
- +1 yıl
o goz numaran icin demis
- +1 yıl
ya cok panik yaomaa oanik yapilcak bir sey yok korkmaa o kadar kor olmicaksin goz kurulugu sonunda habore goxun kasinir enfeksiyon kaparsin goxun siser siser iner gecer icin rahat etmexse gidersin bir damla verir okadar
- +1 yıl
Doktor degilsin ama tahminince nedir peki pek bisry degismez gozluk kullanirsinmi diyorsun?
- +1 yıl
bak duzenli gozlugunu kullanirsan astigmat gecer ama miyop olene kadar seninle gelicek. gozluk takmazsan astigmat ilerler bakyigin yer dans etmeye baslar ve miyop ilerler bir anda 3 numara gozluk takmaya baslarsin burnunun onunu goremezsin benim gibi benim sag gozum 5 sol 4.50 ama bende astigmat yok
- +1 yıl
capak ve sisme olayina gelirsek 1 aya gecmezse tekrar git doktora gecicektir ama bana gore
- +1 yıl
Halimize sukretmek lazim haklisiniz ama suyuzden. benm isitme kaybim var cihaz kullaniyorum zaten birde gozluk kullanmak istemiyorum yani sizin dediginize gore kulkanmak mecburiyetindeyim. dogrumu anladim kurtulma ihtimalim yok yani
- +1 yıl
keskee olsaa ama malesef ameliyatla ancak ki seni ameliyatta etmezler numaran buyumeye devam ediyor durmasi gerek bir 5 6 yil sonra ancak olabilirsin 😢
- +1 yıl
Sizin olma ihtimaliniz yok mu peki? Nasil ya ilerlicekmi bozukluk olene kadar sabit kalmiyormu boyle ilerlerse iyice kor olmsyalim gozlukte fayda etmez artik ha
- +1 yıl
ahahah yok kisidennkisiye degisirbbu bir sure sonra durur en fazla 7 8 e kadar cikar yanlis hatirlamiyorsam kavanoz gozluk takarlar ki sen en fazla 3 u gorursun gozluk takmazsan fazlasi gelmez sana 😂
- +1 yıl
3u gecmez yani oylemi hicbirzaman gzluk tskmazsam enfazla 3 e gider yasini sordulardi o ne alaka 23 dedim
- +1 yıl
3 e gider ama astigmatta gider 3 numara gozlukte kapkalin camli gozlukle dolasirsin 😄 yaş muhabbetini anlamadim
- +1 yıl
Doktor yasimi sormustu neden sordu onu anlayamadim heralde gozle alakali. oldugu icin sordu
- +1 yıl
Peki kucuk. ihtimalde olsa gozlukten kurtulma ihtimal. var mı . oteki. doktor belki. derse gozluge. gerek yok. damla versem. gecer baaka. biseyden kaybaklanio bu deme ihtimali var mı gozluk kullanmama umudu ariorum :D ufakta olsa
- +1 yıl
yasla alakali cunku yasin ne kadar gencse gozluj takmaya basladiginda okadar cooook ilerler goxlerin 😄 cok yorma goxlerini sen duzenli olarsk tak gozlugunu
- +1 yıl
hayir en fazla 0.75 de kalir gozlerin assagiya inmezz hic nir sekilde gecmez gozun yapisiyla alakali bir durum 😓
- +1 yıl
Tuh gozluk sart diyorsun yani
- +1 yıl
malesef 😢
- +1 yıl
Ee peki oyle. hesap edersek. yas ilerledikce artar iyice bir insan 60 yasina kadsar 10 bulur ozaman astigmatmiyopu
- +1 yıl
yok genelde 25 yasina kadar gidiyo en yuksek 7 8 di 10 yok ya google amcaya miyop nedir nasil olur yaz oku ogren goxun yapisinda cozmus olursun hem 😂
- +1 yıl
Baktimda anlamadimki.25 yasa gider ilerlerse 25 yasa kadar gozluk takiyim ondan sonra duruyo zaten sonra oyle idare edeyim. gozluk takmayim nasil?
- +1 yıl
onunu gorebilirsen takma 😂😂😂😂
- +1 yıl
Hayirlisi artik
- +1 yıl
Ozelden yaz bana ben yazamiorum
En İyi Cevaplar
bence tak yoksa gözlerinden olabilirsin göz damlası vermedimi onu kullan
03 Yorumla- +1 yıl
Yok vermedi gozluk verdi yazilari okuttu bitane okuyamadim gozluk verdi olcum yapti ne sikayetn var demisti sadece sulanio dedim yasario goze dokununca aciyor biay oncesi yoktu. bisikayetler ama gzluk taktim 2 gun cikardim rahat edemedim hala. sikayetler. ayni doktorami. gitsem diyorum birdaha
- +1 yıl
Tesekkur ederim oyle yapicam
+1 yılGözlüğü takmaya devam et tabiki
0112 Yorumla- +1 yıl
Sorum su gozlukle ne alaka bu sikayetlerim oncede gozum sismisti kendiliginsen gecmisti. gozume dokununca aciyor her dk yas geliyor gozluk taktim ikigundur degisen birsey yok. ayni. sikayetin ne dedi yasariyo dedim olcum yapti harfler gosterdi
- +1 yıl
Şişlik göz kapağında mı?
- +1 yıl
Aylar once olmustu goz kapakta kendiliginden. gecmisti. simdi ovunca aciyor kizariklik var
- +1 yıl
Aynısını yaşadım ben de. İltihap kapmış gözün büyük ihtimalle. Doktorun ilac/damla vermediyse doktorunu değiştirmen lazım. Sık sık sorunlar yaşayan biri olarak söylüyorum ilham etme kısa sürede iyi bir doktora görün
- +1 yıl
Geçmiş olsun
- +1 yıl
Tesekkur ederim. yanma herdk. gozden yas geliyormuydu bulanik. gormye basliosun arada? Sen hallettinmi sorunu?
- +1 yıl
Peki doktor olcum yapiyor nasil hata olabilirki onu dsunuyorum azicikta? Makineye bakiyor ordan gozluk veriyor sonucta?
- +1 yıl
Benim uzağıgörmeme sorunum var. sağ göz -2 sol -2,5. Artı spazma da var. Arada değil hep bulanık görüyorum)) Sık sık gözlerim yaşarıyor ve dikkatli biri şekilde biryere bakamıyorum spazmadan dolayı. İltihabı soruyorsan evet geçti
- +1 yıl
Senin görme sorunun var mı?
- +1 yıl
Ben hic gozluk kullanmadim dun verdi bundan dolayi acaba bununla. alakali olabilirmi. yani gozluk. kullanmaya gerek kalmaz?
- +1 yıl
Simdiye kadar yoktu bildigim. su aralar uzagi bulanik goruom gozlerim yasardigindan beri
- +1 yıl
Numaralar kaç?
- +1 yıl
2ye yakin demisti gozlukcu dedi onuda
- +1 yıl
Eksi 2dimi?
- +1 yıl
Gozlukcuye derecesi kac demistim 2ye yakin dedi kagittada arti isarette bir 075 bir 170 yaziyor bide astigmatmiyop yaziyordu
- +1 yıl
@KirpininZarafeti senin goz diyoptrin ne kadar onu ogrene bildin mi? ve spazm suresi ne kadar?
- +1 yıl
@CharlesMonod yok onlardan hicbir bilgim yok doktor birsey demedi seneye gel dedi sadece
- +1 yıl
ahaha onu sana sormadim zaten 😄 senin isitme kaybini anlat istersen bakalim ordan ne cikicak ne kadar zamandir var nasil anladin isitme kaybin oldugunu
- +1 yıl
@CharlesMonod onun caresi yok. dogustan var yuzde 50 60 falan cihazla idare ediyorum onu kabullendim gozlugu kabullenmek istemiyorum. İkisi pek hos kalmiyor ya sadece en fazla sunu dusundum 30 undan sonra takarim takarsan diye
- +1 yıl
lens kullana bilirsin gozluk yerine ☺
- +1 yıl
@CharlesMonod yok tavsiye etmiyorlar onu sagligimla okadar oynamiyim nolur nolmaz
- +1 yıl
su durumda yaoma zaten gozun kuru 😄
- +1 yıl
@CharlesMonod yani. b3ncede :)
- +1 yıl
Tabiki de lens kullanma. Kullanan biri olarak söylüyorum çok zararlı. Hem gözüne takıp çıkarırken mikrop düşebiliyor (ne kadar titiz olursan ol) Diğer taraftan gözün kuruyor. Yüksek ateşli biryere yaklaştığında eriyerek gözüne yapışıp kör olma ihtimalin de çok yüksek
- +1 yıl
@CharlesMonod yok onları bilmiyorum
- +1 yıl
kac senedir var spazm?
- +1 yıl
@CharlesMonod 6 senedir
- +1 yıl
spazm gecirdiginde kullanabilecegin bir damla falan verdimi doktor? yoksa spazmli gibi hesaplayip ona gore mi numara verdi?
- +1 yıl
@CharlesMonod yok evet verdi ama kullanmıyorum artık. Çok yakıyordu gözümü. Göz kaslarıma falan baktı kontrol edip ilaçlar yazdı. bir süre kullandım artık kullanmıyorum. Göz ameliyatı olduğunda spazm da geçer mi? Bir bilgin var mı?
- +1 yıl
spazm gecicidir yakmasinin sebebi kasilan korneayi gevsetmesinden kaynaklaniyor duzenli olarak kullanirsan 2 3 ay icerisinde %60 70 lik bir iyilesme elde edersin bence gozune bu sansi vermelisin ☺
- +1 yıl
Göz spazmının tedavi edilmesi göz spazmının önüne geçmekle olur dersek daha mantıklı bir yaklaşımdır. Göz spazmına sebebiyet veren en önemli unsur uzun süreli ekran karşısında kalmak ve kitap okumak, bunun dışında okuma mesafesinin ve ışığının yanlış olmasıdır. Tüm bunlar bir de uzun süreli olduğunda göz çevresinde bulunan kaslarda bir spazm oluşur ve artık o adaleler gevşeyemez.
Göz spazmının meydna gelmemesi için, çalışırken veya bir şeyler okumaya çalışırken göz spazmını önlemek adına 15 - 20 dakikada bir, 15 - 20 saniye kadar uzağa odaklanmak iyi gelecektir. Uzağa doğru odaklandığınız zaman eğer fazla yakına odaklanmaya çalıştıysanız uzağın netliği bile kaybolabilir. İşte bu spazmın olduğunun belirtisidir. Fakat gözünüz belirli aralılarla 15 - 20 daki. kada bir uzağa bakarsanız ve bu 15 - 20 saniye devam ederse, gözünüzde spazm oluşmadan adale gevşer. Sonra tekrar yakın çalışmaya döndüğünüzde, tekrar 15 dakika sonra uzağa bakarak spazmın önüne geçmek iyi bir yöntemdir. - +1 yıl
@CharlesMonod bende zaten uzağın netliği %10:)) 2 ay kullandım damlanı iyileşme oldu da ama nereye kadar kullanıcam diye sonradan bıraktım ve tekrar başladı spazmlar. Ayrıca bilgiler için teşekkürler
- +1 yıl
bendede astim vardi durekli ilaclarabagli yasiyordum kossam 2 dk surmeden ilaci kullanmam gerekiyordu denize girsem 2 kulacta denizden ikmak zorunda kaliyordum heycanlandigimda sinirlendigimde nefesimin beni terk ettigini goruyordum dojtorlarin asla grcmez omur boyunca cekiceksin dedigi seyi yendim fazla ayrintiya gerek yok burada ☺ ama azim ve istekle her seyi yenebilirsin tabi dengeli bir bicimde ilac kullanmadan spazmi gecirebilirsin ama bunun icin de ugrasman caba sarfetmen gerek ☺
- +1 yıl
@CharlesMonod Söylediklerinde haklısın. Ayrıca senin adına sevindim ve tebrik ederim:)
- +1 yıl
tesekkur ederimm ayni performansi sende dr bekliyorumm ☺spazm kucuk bir sey 😂
- +1 yıl
@CharlesMonod Rica ederim. Küçük de acısı büyük)) Yaşmayan bilemez)) İnşallah diyelim o zaman. Allaha emanet ol. Yorumların için teşekkürler:)
- +1 yıl
rica ederim bana kattiklarin icinde ben tesekkur ederim ☺
- +1 yıl
@CharlesMonod Ben bişey katmadım ama yine de rica ederim:))
- +1 yıl
Vitrium sphere -0.75 vitrium cyclinder 1.25 cikti derecesi kac oluyor bunun bilen var mı arkadaslar? Birde enfoksiyon yani mikrop kapmisim 3 damla verdi dusermi?
- +1 yıl
sphere-miyop demek cyclinder-astigmat demek her iki gozunun numarasida boyle mi? enfeksiyon gider goz numaran aslaa dusmezz aslaaa onu cikar kafandan o gozluguu takmakk zorundasinn tanrinin yarattigi kusursuzz bir goz iste 😄
- +1 yıl
@CharlesMonod gozlukleri takiorum artik. peki birsey sorucam uzak. gozlugu takiyorum tv ye bakinca gezmeye gittigimde uzaklik gerektircek. durumda evde telefon oynarken takmasam sorun olurmu birsey farketmior xunku yakin goruom zaten cikarinca daha net hatta yakindan
- +1 yıl
gozunden yatarken ve dusa girerken cikarvonun disindaa cikarmaa astigmatin varr
- +1 yıl
@CharlesMonod okadar vahimmi durum anlamadim aydinlatirmisin beni
- +1 yıl
Kimisi dio gozluk taka taka gozluge alisin cikarinxa goremeZsin diyor napcagmi sasirdim birde gozluge alismakta zorlandim taktim perde varmis gibi goruorm
- +1 yıl
gulay fazla panikliyorsun nasil ki isitme cihaziyla yasamayi kabulkenmissin bunuda kabullen korkulacak bir sey soz konusu degil takmazsan numarannilerler daha kotu olursun takarsan em azindan astigmat duser
- +1 yıl
gozluge alisirsin diyen kim ya gozluk gormek icin takilir takilmazsa goz daha sagliksiz bir bicimde kendine zarar verir cunku isik dusmesi gereken yere dusmuyor bunu soyleyen nasil bir kafada merak ettim acikcasi.
- +1 yıl
@CharlesMonod tamamen kor olma durumu yok demi lutfn detaylandirirmsn gozluge alismak sitiom artik ama zorlaniom birde astigmat gecerse 75e duser demistin ister takar takmazsn demistin gozlugu o ihtimal var mı
- +1 yıl
kor olma durumu yok. astigmat onemli birbsey astigmat gozluk kullana kullana gecer ama 75 miyopken gozluk takmasanda olur yeterince net gorebilirsin ama astigmatin icin o gozlugu takmalisin
- +1 yıl
@CharlesMonod tesekkur ederim astigmat ilerliyormu surekli peki biyerde okumustum mecburum kullanmayada numarada artio illaki die duydum 23 yasim olgunlyga erismis olmam alakasi yok mu
- +1 yıl
Ee miyop gozluge gerek yok astigmat gecince gozlukten krtulamiommu dedigine gore gecior dedin ozaman nie. takiyimki
- +1 yıl
Birde gozluge alisma suresi ne kadar sen ilk kullandiginsa nasil alistin
- +1 yıl
1) astigmat ilerliyor.
2) hayir olgunlukla bir alakasi yok
3) astigmat geciyor ama gectiginde 075 miyop oek etki yaomadigi icin taksanda takmasanda fark etmez. Ama astigmat gecene kadar miyop da artarsa takmak zorunda kalabilirsin.
4) bu kisiden kisiye degisir ben bir kac gune alismistim sabah kalkimca tak gece yatana kadar kalsin hic gozlugu dusunme hemen allisirsin. - +1 yıl
@CharlesMonod bugun sabahtan beri taktim kalbim daraliyor cok acayip sekilde daraliyorun gozluk takinca psikolojikmi yoksa yan etkisimi anlamadim cikardim en sonunda napcam ben ya
- +1 yıl
tamamenn psikolojik kendine bosu bosuna strese sokuyorsun 9 10 yidir takiyorum su gozlugu hic daralma sıkılma hissetmedim aksine takinca dunyam netlesiyor dunya varmis diyorum 😂
- +1 yıl
@CharlesMonod ama bende sadece uzagi bulanik goruyorum okadar gozluge ihtiyac hissetmedim. gozlugu takinca gozlerimi yoruyor uyku geliyor sinava girdim odaklanamiyorum hircbirseye herkesi perde arkasindan goruyorum. cok zor sikinili bir durum 2 3gundur takiyorum acaip daraldim
- +1 yıl
Nasil rahatsin gozlukle anlamadimki ilk taktiginda hic zorluk. cekmedinmi benim yasadiklarimi yasamadinmi
- +1 yıl
hayir ilk baslarda yakismiyoo falan diye teraddutteydim sonra goremedigimden takmak durumunda kaldim 😂😂😂
- +1 yıl
@CharlesMonod yakisip yakismamasini gectim ben rahat hissetmek istiyorum. ben niye rahatlayamadim. peki. takarken daralma hissediyorum?
- +1 yıl
taaamamenn psikolojikk kendi kuruntun
- +1 yıl
Birse ben uzanirken telefon isigi kapatip oyalaniorum gozlgu cikarip zarari olurmu 2 3 saat karanlikta gozluk takinca yakindan bisey deismio cunku gozluk yokken daha netim yakinda
- +1 yıl
Umarim atlatirim
- +1 yıl
Ben tv izlerken falan takiyik. diodum sen oyle deyince hep takiyorum artik. birde telefonla oyalanirken gozlukle rahatsizlik werio. cikariom gozlugu birde yururken dusecekmisim givi. hissediom
- +1 yıl
telefonla arada 30cm kadar bir mesafe olsun dibine kadar sokma telefonu iki elinle tutu uzat cok az kendine dogru cek oyle kullan
- +1 yıl
Peki isiga karsi ajerjim oldugunu hissetim isik gordummu bakamiom ondan olabilirmi gozlgu karatmadimda karaetinca abez oluyor
- +1 yıl
astigmat o zaten 😂😂 yazilar dans eder isiga asiri duyarli olursun 😂😂😂
- +1 yıl
@CharlesMonod napmam gerek peki zor olsada neye karsi nasil dikkat edeyim nasil kullanim gozlugu
- +1 yıl
Nasil yani gozleri karartmammi gerekirdi?
- +1 yıl
Birde disari cikarken gunes gozlugu taksam faydasi olmazmi
- +1 yıl
Gulaycım karanlık odada telefon leptopla falan oynama. Doktor bana yapmamam gereken şeylerin en başına onu söyledi. Bir de bilmem sen yapıyor musun ben misal doktora gitmeden önce uzağı göremediğim için gözlerimi kısarak bakıyordum. Biraz da olsa netleşiyordu görüntü. Onu da asla yapmamalısın. Gözlük konusuna gelince seninki tamamen psikolojik. Beni rahatsız eden sadece göz gözlüğüm pınarlara yakın kısmı var ya hanı buruna dokunan o kısmı rahatsız ediyordu ama gözlükle görüntü net olduğu için hiç sorun yapmıyordum. Aksine gözlüksüz içim daralıyordu göremediğim için. Alışmak zorundasın. Benimki çok hızlı bir şekilde ilerlediği için ameliyat olucam bir kaç haftaya. O duruma getirme kendini
- +1 yıl
Yasim 23 nette detayli arastirma yaptim ama hic net bir sonuca varamadim anlayamadim gitti kimisi astigmat miyop gozluk takilinca iyilesme sansi. var diyor. kimisi yok. diyor kimisi gozluk takma bozar siyor. napcagimi sasirmis durumdayim. gozlugu tkiyorum. daralmis gibi. hissediyorum. benim anladigim dereceler illaki ilerlicek. ilerliyor kac yasa kadar bilmiyorum lens dediler. hastalik yapiyor. lazer. dediler eski haline donuyormus zaten. kesin cozum yok malesef lazer napcagimi sasirdim. hepsini. gectim. gozluge alismak istiom konsantre olamiorum asosyal olmaya baslicam. bu gidisle. ortamlarda
- +1 yıl
Bende tam tersi gozluk cikarinca dunya warmis diorum.
- +1 yıl
Alınma ama fazla abartıyorsun) Aksine takmadığın zaman için daralman gerekir de sende tam tersi oluyor. Birşey okurken telefonla oynarken zaten takma. Yakını görme sorunun yok zaten. Sana şunu itiraf ediyim düzenli takanda da takmayanda da bir ilerileme olmuyor. Şeker hastalığı gibi ömürlük gidiyor. Ben daha %100 iyileşenini görmedim. Bu yüzden de ameliyatı çok istiyorum. Annemin arkadaşı yaptırdı 2yıl oluyor çok mutlu
- +1 yıl
gulayy doktorun verdigi damlalari kullan gozlugunu tak baska birbseyle ugrasma kimseyi de takma dokotr tak diye verdi su zaman tak bu zaman takma demedi sadece takicaksin dedi sende takicaksin.
- +1 yıl
@CharlesMonod Şu kimseyi takma dediğin ben mi oluyorum:))
- +1 yıl
sacmalama ne alakasi var 😂 yukarda diyordu ya biri botle diyo birisi soyle diyo falan filan ondan bahsettim 😄
- +1 yıl
@CharlesMonod yok ben senin son yorumundan bir üstte çok sorun ettiği için bişey okurken gözlüğü çıkar dedim. O yüzden benim yorumum için söyledin sandım😅
- +1 yıl
yokk sana laf yokk da sen niye ameliyatt olucaksin ya?
- +1 yıl
@CharlesMonod Benim gözüm hızlı şekilde zayıfladığı için doktor ameliyat şart dedi
- +1 yıl
zayifladigi icin derken?
- +1 yıl
@CharlesMonod yani eksisi artıyor
- +1 yıl
numara buyuyor? Şu an lac numaran
- +1 yıl
@CharlesMonod -2 sağ -2,5 sol gözdü. Lens kullanıyordum artık lensle bile bulanık gördüğümü farkettim kontrole gittim -3,5 olmuş
- +1 yıl
ne kadar zaman gecti
- +1 yıl
@CharlesMonod 8ay gibi bir sürede
- +1 yıl
normal gayet
- +1 yıl
benim 3.50 den 5e 3.25 den 4.75 e cikti 1 sene icinde
- +1 yıl
@CharlesMonod Ooo çokmuş ya:/ E bu böyle devam ederse 5yıla kör oluruz biz o zaman :D
- +1 yıl
baska bir doktora daha gorun amelyat olmadan once ve onun ameliyat olmani soyledigini soyle banaa hicc mantikli gelmiyorr eger numaradan dolayi ameliyat diyorsa lutfen baska bir doktorada gorun ve ameliyat olayini soyle eger ameliyat olursan ve tekrar ederse ki spazm var etme ihtimali cok yuksek numara durmadan bunu yaomak bir daha gozlugu birakamazsin omur boyu takmak durumunda kalirsin tek bir sansin var iyi dusun ve emin ol lutfen baska bir doktorada gorun onunda fikrini al
- +1 yıl
hayirr ya numara belli bir sure sonra duracaktir senin ki son demlerini yasiyor can cekisirken son adimlarini atiyor ondan birden atlamis benimkinde Şu an bir sey yok 3 4 ay oldu doktora gideli degisme yok dedi yazin tekrar gidicem iste ozman da olmazsa bir sonraki sene ameliyat ama olmakta istemiyorum bir yandan 😂😂
- +1 yıl
@CharlesMonod Başka bir doktora görünücem annem de aynısı söylüyor da ben ameliyatı çok istiyorum. Spazmım var diye ameliyatdan sonra tekrar etme gibi bir ihtimal mi var?
- +1 yıl
@CharlesMonod e bana olma diyorsun da kendin ameliyat istiyorsun :D
- +1 yıl
istemekte cok haklisin ama ameliyat en kesin zamanda olmali mesela annemde olucakti durdu durdu diye ameliyat tarohi aldi 3 ay sonra gitti son kontrole numarasi artmis doktor yapalim dedi birbsey olmaz dedi baska doktora gorundu dunyagoze gitti 2. doktora iyiki olmamissin dedi gelisme devam ediyo dedi 1.5 1.75 annemin numarasi
- +1 yıl
spazm olayi etkiler bunu gidicegin doktorada sor oek bilgim yok acikcasi kornea kasilmasi etkiler ama ameliyat sonrasi gecermi bilmiyorum. benim nuamram durunca olucam siyorum senin ki buyuk bir numaraya atlamis en olmamasi gereken zamanda oluyorsun 😂
- +1 yıl
@CharlesMonod Böyle örnekler vermen çok şey kattı gerçekten teşekkür ederim. Benimki artacak gibi durmuyor ya malesef. Bir de gece körlüğü var akşamları baya rahatsız oluyurum. Derslerden dolayı tarihi netleştiremiyorum. İnşallah en kısa zamanda olup kurtulucam
- +1 yıl
ameliyati aceleye getirme daha 21 yasindasin sabirli ol lutfen cok riskli bir is bu gozune birbkez mudehele yapilinca bir daha asla yaoilamaz tek bir kez goz ameliyati olabilirsin lutfen bak daha bir cokk ornek varr bemde babam kurban gitti benim sağ gozunden ameliyat oldu simdi omur boyu gozluk takmak zorunda 5.25 sag gozu sol gozu 2 olene kadar takicak onu askerdeyken olayim kurtulayim demis hemde baska bir rahatsizligi daha vardi gozunde tam hatirlamiyorum hepsinden kurtulayim diye simdi onun pismanligi icerisnde kendini zorundaydim diyebavutuyor ya daha bir ton ornek varrr bemdee lutfen bak su aralar cikar onu kafandan 2017 kontrollerinde karar verirsin ona degisim olmazsa ama Şu an cikar kafandan
- +1 yıl
@CharlesMonod Haklısın ben sonradan tekrar edebileceğini düşünmüyordum. Biraz daha beklerim o zaman. Artma olmazsa yaptırırım. Çok teşekkür ederim yorumların için :)
- +1 yıl
ricaa edeeimm ne denemekk her zamann buralardayim 😄 her konuda ne zaman ihtiyacin olursa
- +1 yıl
@CharlesMonod bihaftaya yakin gozluge alismaya calisiyorum ama olmuyor daraliyorum bunaliyorum 2 gundur yemek yemiyorum toplasan yarim ekmek yoktur aksam olunca cok daraliyorum napicagimi bilmiyorum cok zorlaniyorum allah canimi alsinda kurtuluyum istiyorum. bazen intihar etmeye kadar bile geliyor ne yapicagim ne nasil olcak allah askina yarsim edin ne olacak benim bu halim cok kotuyummmmmm
- +1 yıl
offf ozelden yazarmisin bana gulay
- +1 yıl
Onu gectim gozluk kullanmaya baslayinca saha kotu gormeye basladim gozlugu cikarinca gozluk almadan daha iyi goruyordum gibi hissettim napicam dostlarim akil werin yardim edin bana lutfennnnnn
- +1 yıl
gulay ozelden yaz bana
- +1 yıl
Gülaycım sen neden bu kadar sorun ettin ki bunu anlamadım. Özelden konuşalım mı? İster misin?
- +1 yıl
@CharlesMonod yeni uyeyimm yazamiyorumki puan alzim dior
- +1 yıl
Ozelden yazabilsem yazacagim sizlere yazamiorum
- +1 yıl
Takip'e alıyorum kabul et yazıyorum ben
- +1 yıl
Bakin gozluk kullanmak derdim degil sadece alisamiorum daraliyorum takinca uykum geliyor bitkin oluorum ewde kimseyle konusmuorum sigara icesim gelio tek gemek yiyeyim diorum yiyemiorum ya gozlugu takip cikardim daha kotu goruom sanki gozluk almadan once of napicam ben napicam
- +1 yıl
Canım benim sen neden bu kadar abarttın ki bunu anlamıyorum. Bak şöyle düşün bir tek sen değilsin ki etrafına bak ne kadar çok gözlük kullanan insan var ve onlar alıştıysa sen de alışacaksın gibi düşün. Ölümcül bişey değil ki bu. Gözlüğün numarası gözüne uyuyor mu?
- +1 yıl
Gozun biri iki numara olcak pzartesi degisecek oda ama gozlukcu fark yok pek demisti kalmisti degistirmeye karar werdim. kimisi bir ay alisma sureci var diyor kimisi bir hafta kimisi gozluk takamadan yasamaya calisiyor lanet olsun ya napicam anlamiyorum sizde ameliyat dusunuyorsunuz sizde rahatsizsiniz gozlukten ben alissam gozluge baska bisey istemiorum takiom yatasim gelio ailem kizior bana sigaradan yemion icmion ondan dior psikolojik yaptin dior ben gozlukten daraliom diom kimse inanmio gogsum dralio :(
- +1 yıl
Ben gözlükten rahatsız olduğum için ameliyat istemiyorum ki. Doktorum gözün hızlı bir şekilde zayıflıyor dedi ve ameliyat şart deyince kafama takıldı.6 yıldır böyleyim ve hiç düşünmemiştim ameliyat. Senin gözlüğün gözüne uymadığı için öyle oluyorsun bence. Benim başım ağrıyordu ilk başlarda ama alışmam gerektiğini biliyordum ve ağrımasına rağmen çıkarmadım. Kafandan çıkar bu düşünceyi. Anlamıyormuş gibi gelecek ama gerçekten psikolojik. Kafanda bitirmelisin önce. Diğerleri nasıl alıştıysa ben de alışırım diye düşünmelisin
- +1 yıl
sabah gozlugu takmadan once bir bardak sut ic sonra gozlugu tak sut metobolizmada enzimlere ayrilirken hormon aciga cikiyor buda alisma hizini arttiriyor 2 gunde alisirsin bu hisse kapilmazsin psikolog soylemisti bunu kardesime oda cok takintilidir senin gibi yakismiyo diye giymek istemez midem bulaniyoder yemek yemez sabah ac karnina sut iciyor hic giki cikmiyor sende dene bir istersen
- +1 yıl
@CharlesMonod tamam
- +1 yıl
yarin sabah dene benim kardesimde ise yaradiysa sendee haylii yarar 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yılGözlüğü tak
013 Yorumla- +1 yıl
Gozlukle ne alaka ama takiyorum yine aynii sikayetler var? baska doktora gidecem. bu gidisle
- +1 yıl
Başka doktora git evet ilaç falan vermedimi damla vs.
- +1 yıl
Yok vermedi oncede boyle olmustu goz sismisti kendiliginden gecti. dokununca aciyor simdi
- +1 yıl
Gözde çıkan lanet bişe var ondan çıkmış olabilir sendede
- +1 yıl
Goze bakinca anlayamiyorlarmi doktorlar bakti sonra harfleri gosterdi bir iki tane gosterdi birini okuyamdim gozluk verdi anlamadim zaten gozum yasariya diye geldim ne alaka. anlamadim hata olabilirmi bunda?
- +1 yıl
Olabilir doktorunu değiştir karnı ağrıyo diye doktora giden adama hamilesin diyen doktorlar var bu devirde :D
- +1 yıl
:D olabilir haklisinizda surdan yola ciktim makineden bakiyor goze yanilgi payi olamaz diye dusundum
- +1 yıl
Eline fareyi alıp tarayıcıya girebilirsin ama tarayıcı çöktüğünde sorunu bulmak için daha fazlası gerekir filozof Sayko Porsuk konuştu :D
- +1 yıl
Haklisin baska doktora gideyim en iyisi
- +1 yıl
Tesekkur ederim atlattinmi peki bende once sislik. oldu. yanma oluyoe her dk. yas geliyor. sendedemi oldu? Anlamadigim. hata yapabilirmide. makineden. bakarak gozluk veriyor sonucta olcumde?
- +1 yıl
Pardon ya sana yanlis yazdim bunu
- +1 yıl
Valla birşeyi atlatmadım çok şükür gözlerim iyi durumda :D
- +1 yıl
;) allah iyilik versin ozaman hep
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem