Arkadaşlar merhaba boğazım aynı bu şekilde ve kuruluk yanma belirtileri var geceleri daha yeni farkettim böyle olduğunu bir bilgisi olan var mıdır ciddi bir durum mudur yarın yinede bir doktora gideceğim ama aklım kaldı

Farenjit. Kronik ve akut olmak üzre ikiye ayrılır. Kronik olan baş ağrısı ateş halsizlik yapmaz ama sürekli boğaz temizleme Gıcıklık hissi kaşıntı gibi hissedebilirsin. ÖZEFAGİAL REFLÜ kaynaklı olur çoğunlukla kronik farenjit aynı zamanda geniz akıntısı allerjik rinitte sebebi olabilir. Sürekli geçirmiyor ve nadir denk gelmiş bir durumsa ateş baş ağrısı halsizlik seyrediyorsa akuttur. Bir soğuk algınlığı ilacı spektrumu bastırır ve iyi olursun. en güzel ilacı ıhlamurdur. Ben sağlıkçı olmama rağmen dikkat edemiyorum. Sesini çok yorma. Bir daha geçirirsen bu enfeksiyonu bana ulaş. Yıllardır geçirdiğim enfeksiyon bakteri. kronik farenjiti 20 yıldır çekiyormuşum :) geçmiş olsun
Ayyy çok teşekkür ederim yarın doktora gideceğim ama bilgilenmiş oldum ballı limon falan ne varsa gömdüm ama bakalım artık. Peki sizinde aynı bu şekilde mi oluyor boğazınız ben daha önce hiç yaşamadımda
Canım seninki akut diye tahmin ediyorum kronikte böyle olmaz daha çok kızarıklıkla beraber hiperemi dediğimiz kızarıklık olur.. Üst solunum yolu enfeksiyonu zordur. çok yapman önemli değil yavaş ve ılık içecekler.. sigara ve baharatlı yiyeceklerden uzak dur tamam mı :)
Tamamdır çok teşekkür ediyorum 🤗
rica ederim
Geçti mi faranjit
Merhaba Uğur bey ben hastaneye kulak ağrısı için gittim beş altı ay önce KBB baktı enfeksiyon falan yok dedi bogazimada aynı şekilde hastaneden döndüğüm gün gecesi çok titreme geldi durduramiyordum işime gibi değil sabah kalktım boğazım tamamen lor gibi bembeyaz olmuştu hemen hastaneye gitti yatış verdiler penisilin falan bir kaç güne geçti ondan sonra boğazımda beyaz benekler gibi çıktı sistiler büyüdüler halada büyüyorlar ve yayılıyor sürekli ağzımın içinde yaralar çıktı dış etlerin çok ağrıyor cenemde aynı şekilde kulağımdan sıvı geliyor gogsum çok yanıyor dört aydır dört aydır sürekli doktora git gel ağır antibiyotikler falanda verdiler hiç fayda etmiyor hala yayiliyor aşağıya ve yukarbiya dogru
Merhaba hayırlı akşamlar dilerim henüz 10,15 gündür bende bu durumu yaşıyorum hastaneye gittim ilaçlar fayda eti bir ağrım yok bazen oluyo öksürük var ama bu hastalık hpv de olabilir diye korkuyorum bana yardım eder misiniz ya da özelden anlatsam size?
Nasıl oldunuz bende de aynı lekelerden var yeni farkettim hiçbir şikayetim yok doktora gitsem mi bilemedim
3 yıldır bu hastalıkla beraberim. Her şeyi bıraktım stres zararlı diğer şeyler 20 kilo verdim konuşmayı kestim sesim de acıyor çünkü. Mevsim geçişlerinde ateşim çıkıyor onun dışında ateşsiz geçiriyorum. Mideme indi reflüm ortaya çıktı. Bademciklerim de var sanıyordum bademciklerimi aldırdım sonradan anladım ki bu tüm yutağım da var. Çok üzgünüm
Geçmiş olsun
Adaçayı kürü Bademcik veya boğaz iltihabının (Faranjit) oluşumuna karşı da gerçek bir koruyucu ve önleyicidir.
Gün boyu birkaç defa yapacağınız adaçayı gargarası ilk günlerde sizi yeniden dünyaya gelmiş gibi yapacaktır.
İlerleyen günlerde haftada birkaç defa bu gargarayı tekrarlamak sizi bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyacaktır.
Hazırlanışı:Yaklaşık bir Su bardağı suda bir poşet adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze adaçayı on Dakika demlenir.
Günde 2-3 defa gargarası yapılır. Ayrıca, beraberinde bir Ay boyunca hergün bir çay bardağı adaçayı içilir.
Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmeyiniz, mutlaka süzüp ayırınız.
Not: Aktarlardan satın alacağınız adaçayı hem çok daha ucuz hem de amacınıza daha uygundur
Sizde mi bu durumu yaşadınız
ben eğitimciyim yaşayanlara bu kürle tedavi sağladım
Anladım teşekkürlerr
Merhaba hayırlı akşamlar 10,15 gündür bende bu durumdayım 2 kez hastaneye gittim antibiyotik ilaç vs ben aktarıcdan çay aldım ilaçlar ağrım gitti yok öksürük var ama bu başka bir şey de olabilir hpv korkuyprum bana yardımcı olabilir misiniz
@Dilaydanur211 nasıl oldun bende de fotoğraftakinin aynısından var hiçbir rahatsızlığım yok sadece bu şekilde lekeler var
bnde var ama içi böyle miydi bilmiyorum doktora git
Teşekkürler
rica ederim canm
teşwkkür ederim
Cevap
5Cevap
geçmiş olsun doktora zaman kaybetmeden gidin ama soruyu foto koymadan direk sorsaydınız keske :)
Çeşitleri varmış sanırım bu hastalığın benimkisi bu şekilde olduğu için görselli sormak istedimm, teşekkürlerrr
Umarım
Merhaba. Geçti mi boğazınızdaki o kırmızı şişlikler? Benim de aynen bu şekilde insanlar yazmış geçmiyor diye sizin sorunuza rastladım geçtiyse ya da geçmediyse cevap yazar mısınız?
yok böyle bişey sen mafolmuşsun git yaşa kalan son saatlerini
Merhabalar sorun geçti mi acaba düzeldi mi geniz iniz benimde aynı şekilde öğretmenim ve çok sorun yaşıyorum
Görürmüsnz bilmiyorum ama boğazım aynı bu şekilde sizin geçtimi doktor ne dedi
Merhaba bende de aynısıvar Ve geçmiyor ne yapa bilirim Bilmiyorum bilen var mı
Bende de aynısı olmuştu faranjit dedi doktor sen ne yaptın maksimus ilaç kullan
Sen o azını nasıl açtın öyle yaaa
İnternetten aldığım bir fotoğraf ben açmadım
Açmada zaten azın yırtılır lan
One lan
faranjit
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?