Burun estetik ameliyatı sonrası alçılıyken alınan darbe zarar verir mi?

Merhaba,

4 gün önce burun ameliyatı oldum. 2 gün önce tamponlarım alındı. Alçı bir hafta sonra alınacak epey bir süre darbe almaması lazım ama dün gece sırtüstü uyurken, katlı yorganı çektiğim de yorganın ucu birden burnuma değdi. Herhangi bir kanama ya da uzun süreli ağrı olmadı. Biliyorum biraz komik bir durum ama bu çarpma ya da sürtme burun şekline zarar verir mi? Genelde el, kol ya da sert bir cismin şiddetli çarpmasından dolayı burun şeklinde zarar görme durumu meydana gelebilirmiş. Yorgan yumuşak olmasına ve alçı olmasına rağmen endişeleniyorum. Daha önce burun ameliyatı tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Güncellemeler
+1 yıl
4 gün önce burun ameliyatı oldum. 2 gün önce tamponlarım alındı. Alçı bir hafta sonra alınacak epey bir süre darbe almaması lazım ama dün gece sırtüstü uyurken, katlı yorganı çektiğim de yorganın ucu birden burnuma değdi. Herhangi bir kanama ya da uzun süreli ağrı olmadı. Yorgan yumuşak olmasına ve alçı olmasına rağmen endişeleniyorum. Bazı kişiler alçı olduğu için sert bir çapma haricinde, hafif darbelerin kıkırdaklara zarar vermeyeceğini söylüyorlar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Burun estetik ameliyatı sonrası alçılıyken alınan darbe zarar verir mi?