Göğüslerim biraz büyük olduğu için arası hava almıyor ve pişik oluyor, kötü bir koku çıkıyor tabi birde. Bunun için ne yapabilirim kış geldi hala pişik oluyor :( Pişik kremi sürdüğümde hava almadığından krem eriyor ve koku yapıyor, yok mu bir çözümü kızlar? Göğüs arası pişik nasıl geçer?göğüs arasi pişik
Göğüs arası pişik ve koku neden olur, nasıl geçer?
Vücudumuzun çeşitli yerlerinde çeşitli sebeplerden kaynaklı pişik ve koku oluşabiliyor. Bunlardan en yaygın olanı da göğüs arası pişik. Göğüs arasında oluşan pişik ve kokunun birçok farklı sebebi olabilir. Tabi ki çözümleri de vardır.
Göğüs arası pişik neden olur?
göğüs arasi pişik
Genelde büyük göğüslü kişilerin göğüs arasında veya göğüs altında pişik oluşur. Ve bu pişiğe bağlı kötü bir koku yayılır. Büyük göğüslere sahip kişilerde iki göğüs arasında mesafe yoktur ve göğüsler yapışıktır. Göğüsün alt kısmı da kaburga kısmına temas eder. Bu sebeple özellikle yaz aylarında göğüs arası ve altlarında terleme ve kötü koku oluşur.
Kimi zaman sivilcelenme, kaşıntı, kızarıklık da meydana gelir. Hava almayan göğüs bölgesi temiz ve kuru tutulmaz ise zamanla mantar türemeye başlar. Mantarlar kısa sürede tedavi edilmez ise ciltte iyileşmesi zor hasarlar bırakabilir. Çünkü mantar oluşan bölge genelde kaşınır ve tahriş olur. Zamanla yaralar meydana gelir.
Büyük göğüslü olmayanlar için de yorumda bulunmak istiyorum. Eğer küçük göğüslere sahip olduğunuz halde göğüslerinizin arasında pişik ve koku oluşuyorsa bunun başlıca sebebi o bölgeyi yeteri kadar temizlememenizdir. Her duşta kese ve duş jeli kullanmıyorsanız göğüs arasında ölü deri birikir. Bu da kaşıntıya ve kokuya sebep olur. Kaşınan bölgeyi kaşıyacağınız için de tahriş ve pişik oluşur.
Göğüs arası pişik nasıl geçer?
göğüs arası pişik nasıl geçer?
İki göğüs arasındaki kızarıklık ve koku probleminin çaresi var. Öncellikle bunun önüne geçmek ve oluşmamasını sağlamak için önlem almalısınız. Sık sık duş almak, kese yaparak cildi ölü deriden arındırmak, duş jeli ile vücut hijyenini sağlamak, göğüs bölgesini kuru ve temiz tutmak yapmanız gerekenler arasında.
Ancak zaten hali hazırda göğüs aranızda pişik ve koku oluşmuş ise bunun için bir dermatoloğa başvurabilirsiniz. Bir uzmana başvurmadan önce yapabileceğiniz şeyler de var tabi ki. Öncelikle çok sık duş alın. Duştan çıktıktan sonra göğüs ve çevresini kurutun ve ıslak kalmamasına özen gösterin. Medikal kremler kullanın. Bepanthol pişik kremini öneririm. Her duştan sonra pişik kremini göğüs arası ve altlarına uygulayın. Gün içerisinde terlediğinizde o bölgeyi temizleyin ve pudralayın.
Mantar tedavisi nasıl yapılır?
iki gögüs arasındaki kızarıklık ve koku
Eğer göğüs arasında mantar oluşmuş ise en doğru karar bir uzamana başvurmak olacaktır. Çünkü mantar tedavisi için en etkili yöntem doğru merhem ve kremleri kullanmaktır. Doktorunuzun vereceği merhem mantarın türüne göre değişeceği için kafanıza göre bir ilaç kullanmanızı tavsiye etmem.
Mantar problemi tedavi edilse dahi büyük göğüslü kişilerde tekrar etme ihtimali yüksektir. Bu yüzden göğüs küçültme ve dikleştirme ameliyatı bir çözüm olarak öne sürülebilir. Tıp dünyasında teknolojinin gelişmesi ile göğüs küçültme ameliyatları da kolay bir hal almıştır ve hasta ameliyattan hemen sonra sosyal hayatına dönebilir. 18 yaşından büyüklere göğüs küçültme ameliyatı yapılabilir. Tabi ki kimlerin bu ameliyat için uygun olacağına en doğru kararı bir doktor verebilir.
Bebek pudrasi sür. Sütyen yerine gögüs ucu bantı kullan. O bolge hava almadigi icin mantar olusumuna neden oluyor. Dustan sonra fön makinasıyla göğüs aralarını kurut. Kaliteli bir pişik kremi kullan. Gecmis olsun.
Bende de bu sorun var. İnternette yazan çoğu şeyi yaptım ama çözüm olmadı. Yani, duş al, pudra sür, kese yap, neymiş telsiz sütyen giyin falan bunlar çözüm olmadı. Hobby nin vücut losyonu biraz azalttı ama kökünden halletmedi. Sarı renkli hametan işe yaramadı. Eczaneden yüzümdeki sivilce lekeleri için sarı hametan (13.50tl) ve Madécassol (35tl) aldım karıştırıp o bölgeyede uyguladım inanılmaz derecede iyileştirdi. Kremi 2 gündür kullanıyorum, bayağı iyi durumda, temelli biter mi? net birşey söyleyemem ama kese yapılmadığı süreçte gözle görülemeyecek kadar azaldı. Eğer hala geçmediyse denemenizi tavsiye ederim.
Bak merak ettim şimdi erkekler seviyor işte büyük göğüsü, günlük duş alırsan pişik olma olasılığı azalır aslında bol köpüklü ya da evliysen akşamları aç tamamen kapama