Hayır. Süt ve sütlü ürünler boy uzatmaz. Yani son haberlerde izlediğime göre Cambridge Üniversitesine bunu kanıtladı. Süt boy uzamasına yol açmaz, sadece kemiği güçlendirir. Ama boy uzatmanın en etkili yolu Basketball, Volleyball, Handball. Çünkü bu spor dallarında sürekli bir şeye yzanıyorsun. En yükseğe zıplamaya çalışırsın. Şimdi kas için en yararlı ürünler proteinli ürünlerdi. Ama fitness salonlarına fitmeden sürekli protein tüketsek kaslanma diye birşey olmaz. Yani mutlaka spor olmalı.
Süt meselesi eskiden di. Artık bilimsel olarak sütün boya etkilemediğini kanıtladılar. Benim boy 195 ama sütten nefret ediyorum. Ama çocukluğumdan beri Volleyball oynuyorum. Bir de genetik olabilir. Benim annem 175. Kadına göre uzun boylu.
Bol bol spor. Yaşın tam büyüyüp serpilecek çağda. Basket, voleybol türü şeylere yazıl ve haftada en az 2-3 kere bu aktivite ile ilgilen. 25'ine gelmeden dalyan gibi kız olursun sağlıklı isen.
b vitamini al d vitamini al kemik suyu paça iç tereyağı yumurta bal zeytin yağıyla beslen ama fastfost iyceklerden uzak dur yüzme ve basketbola git bak o zaman nasıl uzuyor 25 yaşına kadar
En İyi Cevaplar